Франс прес: 12 ранени при удар с украински дрон в Донецка област

Руски дронове са атакували Одеса тази вечер
Обновена: 22 дек 2023 22:06 | 22 дек 2023 21:47, Анисия Иванова
30
Франс прес: 12 ранени при удар с украински дрон в Донецка област
Снимка: БГНЕС

Дванадесет души бяха ранени при атака, за която окупационните власти на украинската Донецка област, казват, че е била извършена с украински дрон, предаде Франс прес.

В Телеграм Денис Пушилин, който е начело на окупационните власти в Донецка област, заяви, че снаряд е бил пуснат от дрона и е паднал в Кировски район на град Донецк. Сред ранените има петима членове на спасителните служби, както и служители на службите за комунални услуги. При украински артилерийски обстрел пък е била повредена жилищна сграда и цивилна инфраструктура, каза още Пушилин.

Донецка област е една от петте частично окупирани от руснаците области в Украйна, припомня Франс прес.

Руски дронове са атакували южния украински град Одеса тази вечер, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Съобщава се за няколко експлозии, за които се предполага, че може би са в резултат от използването на системите за противовъздушна отбрана срещу атаката с дронове, съобщава БТА.

Преди това разузнаването към военновъздушните сили съобщи за приближаването на няколко вълни от дронове камикадзе над Черно море и прикани жителите на Одеса и околностите да потърсят подслон в противобомбените убежища.

Сирените за тревога бяха задействани и в други области на Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
8
 
! Отговори
крундел преди 4 месеца
каквото повикало, такова се обадило... нали вие др0гаре се радвате, като руските дронове целят жилищни блокове в украйна, ето сега украинците отговарят, а колкото до това, дето обстрелвали 8 години донбабве и луганда, бай ви пригожин, героят ви от преди около година каза че е измислица, ето, гледайте:https://youtube/watch?v=T-c0SyeMQuo
6
5
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 4 месеца
И ти така падна в нужника ,*** ти като те изходи на бял свят.
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От 75 дрона на Киев 74 са свалени а три СУ -34 на рашистан са паднали и все още не могат да разберат с какво са свалени.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как ще публикувате тази новина, има цензура. Как не ви отрязаха - ще наблюдавам до утре, дали ще изчезне.
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Укрофашистите вече девет години удрят по цивилни. Затова и Путин се реши на СВО. С терористи като укрите не се преговаря.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Подсказвам "не тиражирайте рашист.ка пропаганда!" От Франс прес? Сериозно? :) :) :)
1
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В другата статия Солтенберг обясняваше как Русия била изгубила Украйна. Бандеровска Украйна може би, но и Киев изгуби цяла бивша Новорусия заедно с Крим. Не толкова физически, колкото в сърцата на хората живеещи там. Почитателите на Бандера в Украйна ще мразят Русия идните поне 3 поколения, но няма да имат възможност пак да тормозят рускоезичните украинци, защото след войната ще са в Русия.