Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан

Запада трябва да спре да приема антируски санкции, отсече тя
15 яну 2024 07:37, Нели Христова
180
Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за необходимостта от включване на Русия в преговорите за Украйна. Тя заяви, че за да могат руските представители да участват в дискусиите, западните държави трябва да спрат да приемат антируски санкции и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.

"Ако говорим за желанието на отделните държави да намерят изход от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един разговор. Тогава те трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления", заяви Мария Захарова пред "Известия".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изявление, за да повлияе на "принципните подходи на Русия". Но по този начин "ние няма да бъдем примамени в този капан", каза официалният представител на руското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше обсъдена "мирната формула", предложена от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър заяви, че Русия трябва да участва в преговорния процес. Същевременно той отбеляза, че обсъждането на мирния план трябва да продължи дори при липса на диалог между Москва и Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
2
 
! Отговори
лайНАТО и преди 3 месеца
смОТАН са много малки пред Русия да поставят условия.
154
2
 
2
 
! Отговори
Преговорите с Русия преди 3 месеца
Са следните!На КОЙ не му харесва отива на пичка си майчина.Край с преговорите.Русия заявява и казва на пуделите да не се почувстват обидени,както някои различни преди 40г.на път за майчината им родина.
153
1
 
6
 
! Отговори
ТАСС преди 3 месеца
На среща със замръзващите жители на Москва,губернаторът каза много топли думи.
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв капан? Русия ще преговаря само ако Украйна се откаже от окупираните територии. Как ще стане това? Не го виждам.
151
7
 
4
 
! Отговори
Ончо преди 3 месеца
Не те наистина нямат мозък, защото поне малко ако го имаха нямаше да подкрепят еврейския нацист Зеленски и неговото нацистко правителство. Но както историята го е доказала, България е отново на страната на нацистите. И точно заради това великите сили е предават в ръцете на Русия. Да същите тези на които се дупите и си носите вазелин, да тези които избиха чрез бомбите си над 4 000 български деца и жени, да те ни предават чрез подписани споразомения на Русия. И вие им издигате поментници.
150
8
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
До Анонимен 153: Това са си твои съчинения пак по опорна точка. Русия не обстрелва граждански обекти. Обстрелва военни обекти, включително и такива край Киев и включително и с Х-22. И срещу Х-22 Пейтриът се е оказал наистина безполезен. Ето, дори и от ВВС на Украйна го признават. Украйна губи войната, и в коментарите по западни медии го пишат. Официално от САЩ и ЕС обаче продължават да викат "Наопред, на нож". Да видим докога.
149
4
 
5
 
! Отговори
Х-22 преди 3 месеца
1 ракета Х-22 струва $500,000 половин МИЛИОН долара. Кой нормален човек ще похарчи половин милион долара за да цели жилищни сгради??? Само цената на ракетата трябва да ви каже, че се използва само срещу най-важните военни цели. Ако имате мозък да мислите, де.
148
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Опорке, никой не знае колко Патриот-а има Украйна. Малко са. Но е факт, рашка стреля там, където ги няма. Иначе щяха да *** колко безполезен е Патриот. Защо рашка не удря Киев с Х-22, а удря граждански обекти? Риторичен въпрос.
147
8
 
6
 
! Отговори
Това беше преди 3 месеца
Украинските фашисти загубиха войната и сега се чудят как да съобщят новината на населението на Европа. Започнват отдалеч - канят Русия на преговори. Армия и жена започнат ли да преговарят, значи вече са капитулирали, това е истината :) И имам два въпроса - 1. Какво стана със западната супер техника и супер оръжие, защо не работят в Русия, пречат им храстите и студа, доколкото разбираме от медиите? 2. КАК ВЪРВИ КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО :)
146
6
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 месеца
До Анонимен 146: Нищо не ти е ясно. Според теб украинците имат Пейтриът само край Киев, така ли? Не, не са само там. И въпреки това досега не са свалили нито една руска ракета Х-22. И това го казва командващ от украинските ВВС. Просто не могат. Нещо неясно?
145
1
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 3 месеца
До Иванов: Само като начало? Бъди по-скромен.
144
8
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 3 месеца
Вие вече сте се вкарали в капана от бункерфюрера ви Путин,тези нападения и унищожаване на важна техника ще продължи,и другарката Захарова и цялата хунта в мацква имат само един полезен ход,да се спрат и изтеглят от всички окупирани територии в Украйна,и това като начало.
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А 50 Е 300 МИЛИОМА ИМАТ ГИ 6-7 БРОЙКИ ОБЩО БЯХА МОДЕРНИЗИРАЛИ 3 ОТ ТЯХ А50У С КОЕТО ЦЕНАТА ИМ СТАНА 500 СЕГА ЕДИН СТАНА ПОДВОДНИЦА НО ПО ВАЖНОТО Е 12 ДУШИ ХРАНЯТ РИБАТА А ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ В РУСИЯ СА МНОГО МАЛКО
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СВАЛЕН А50У С 12 ТРУПА И ЕДИН КОМАНДЕН ТУ22 НА РЕШЕТО С НЯКОЛКО РАНЕНИ ДВАМА КРИТИНО
141
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Какво свалятДрън дрън. Цитираш 2-3 измислени сайта. Русия не използва Х-22 за удари по Киев. Защо? Елементарно, Уотсън. "Пейтриът" и SAMP/T ще ги превърнат в прах. С тези ракети варварска русия убива цивилни - в Кременчуг, в мола в Днепър.
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
какъв капан бе МАША В ПИВНИЦА СИ
139
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен<Е то вярвай на някакъв си сайт>Човече, М. Звинчук е проруски военен блогър с Телеграм канал "Рыбарь", с 1 190 000 последователи. Работил е в прес-службата на руското МО. Днес е под западни санкции заради прокремълска пропаганда. Очевадно ти куца информацията, щом не си чувал за него. <Белорусские мониторинговые группы сообщили о подрыве партизанами российского самолета дальнего радиолокационного обнаружения А-50У. Его стоимость составляет около 500 млн. $.>
138
10
 
3
 
! Отговори
Какво свалят преди 3 месеца
От началото на войната украинската армия не е успяла да свали нито една от над 300-те хиперзвукови руски ракети Х-22. Това заяви представителят на украинските военновъздушни сили (ВВС) Юрий Игнат, предава RT. Според него ракетата X-22 лети със скорост четири хиляди километра в час. Той смята, че Киев се нуждае от специални системи за противовъздушна отбрана (ПВО). Като пример той посочи зенитно-ракетния комплекс "Пейтриът" и призна, че за него не е лесно да се справи с ракетите Х-22.
137
5
 
2
 
! Отговори
Пари нема, действай преди 3 месеца
В Съединените щати не са останали средства за замяна на оръжията, изпратени в Украйна. Това каза прессекретарят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър на среща с репортери, съобщава Defense News. "Свършихме парите", призна служителят. Той обясни, че ведомството все още разполага с 4,2 милиарда долара, които могат да бъдат използвани за тези цели. Но липсата на средства за попълване на доставките вероятно ще доведе до спиране на подкрепата за Киев.
136
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 140 Колко сваля украинското ПВО руските ракети те нямат ПВО ,което дa свали самолет в Азовско море и за ракетите нямат или забрави зелето как искаше спешно