Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан

Запада трябва да спре да приема антируски санкции, отсече тя
15 яну 2024 07:37, Нели Христова
180
Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за необходимостта от включване на Русия в преговорите за Украйна. Тя заяви, че за да могат руските представители да участват в дискусиите, западните държави трябва да спрат да приемат антируски санкции и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.

"Ако говорим за желанието на отделните държави да намерят изход от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един разговор. Тогава те трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления", заяви Мария Захарова пред "Известия".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изявление, за да повлияе на "принципните подходи на Русия". Но по този начин "ние няма да бъдем примамени в този капан", каза официалният представител на руското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше обсъдена "мирната формула", предложена от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър заяви, че Русия трябва да участва в преговорния процес. Същевременно той отбеляза, че обсъждането на мирния план трябва да продължи дори при липса на диалог между Москва и Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 3 месеца
Зелето в ЕС е безплатно,хаха.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците се изтеглят от Крим и Донбас, след това се преговаря за репарациите! Санкциите, вечни!
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 116Сменяй дилъра! Ор.ките си носеха дори парадни униформи за Киев. Само че Свети Джавелин им разката танковете. Никакви преговори не е имало. А в Москва слагат магнити против кражба дори на пакетчета масло и сирене. Кг зеле вече е над 2 лв. Няма борш за ор.ките. Зелките трудно се крадат.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия в Давос не бяха ли изключили Русия от състава си? Сега какво мрънкат? Преговори може да има между суверенни държави, каквато Украйна не е. Нали веднъж преговаря Путин със Зеленски и изтегли армията от Киев. После дошъл БоЖо и рекъл "Хайде просто да воюваме". Какво да преговаря с такива, все едно да води преговори с Денков или преди това с Боко. Няма никакъв смисъл.
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 113 Е каза ти се с 200миларда назад са някой пък украинците търсят още 500 хиляди шарана за фронта,че предните дадоха фира
110
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Той и Хитлер не искаше мир и мирът дойде при него.
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАК ВЪРВИ ТРИДНЕВНАТА СПЕЦОБОСРАЦИЯ НА ПУТИН? ВЕЧЕ МИЕ ЛИ КЪЛКИТЕ В ЛАМАНША?
108
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До112 Е за това запада изхарчи едни 200 милиарда и като свършиха кинтите излишни се събраха да умуват за мир щото руснаците били в капан нали
107
5
 
9
 
! Отговори
Казуар преди 3 месеца
А руснаците не попаднаха ли в капан, вместо за 3 дни не се знае кога ще приключи войната.
106
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 109 Е всички знаем украинския."Помощ.побеждаваме ,помощ дайте ми западни модерни танковете щото побеждаваме.Помооощ"
105
7
 
7
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Тия от колективния Запад с кого водят преговори, че искат да включат и Русия? До сега помежду си ли са преговаряли за конфликта в Украйна? И на тях не им е лесно, завалийките...
104
3
 
4
 
! Отговори
до ... преди 3 месеца
Този виц е доста стар и от самото начало не беше кой знае колко смешен. Но напоследък даже твоите началници го "снеха от въоръжение", понеже никак не се харесвал на западните данъкоплатци. Онези, дето плащат сметките на Украйна. И на Конгреса в САЩ също не им харесвал вече този виц. На тебе не са ли ти казали, внимавай, това е лоша поличба. Като другия виц - за слона, динозавъра и телефонните разговори с Ной:)))))
103
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия трябва да бъде включена в мирния процес в Украйна. Това заяви на пресконференция в Давос швейцарският външен министър Игнацио Касис. Пресконференцията беше излъчена онлайн на сайта на Световния икономически форум. "Така или иначе трябва да намерим начин да включим Русия в процеса. Няма да има мир, без Русия да каже думата си", каза Касис.
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 104 А вица за украинския просяк знаеш ли го?
101
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До от ЮАР и баба ти така каза,ама тя е стара и вече мозък и изфирясъл от възрастта та и е простено
100
9
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Нищо не ни заплашва-Няма такова нещо като евтин Руски газ и нефт. Цените на газ и нефт са световни и борсови. След като в България имахте евтин Руски нефт, вие лично имахте ли полза от това? Цените на бензина в България бяха и си остават подобни на цените в Запдна Европа. А разликата в цените на нефта между световния и руския се дължат на това, че нефт Уралс е по-евтин поради многото сяра в него, което оскъпява рафинацията. Печалбата от Руски нефт отива в КГБ и олигархията в БГ.
99
8
 
6
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Значи един виц! Нагледен пример за "силата" на рашистан! Та успели някак си руснаците да се свържат с Гагарин в миналото! руснаците казват на Гагарин: Водим тежки боеве с НАТО в Украйна! Търпим тежки загуби! Гагарин пита: А как е с НАТО и те ли търпят същите тежки загуби? руснаците отговарят: НАТО все още не се е включило във войната! :))))))))))))))))))))))) Та така!!!
98
10
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Какво следваНе се надявате на Тръмп. Именно той ще постави на мястото им Русия, Кореа и кой ли не. Републиканците хич не толерират левичари и комунисти. В геостратегическите неща няма значение дали са Републиканци или Демократи на власт. Америка и нейните интереси в света се пазят еднакво добре от двете партии. И бъдете сигурни - Рашките ще отнесат тоягата именно при Републиканците.
97
6
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До АнонименИзобщо не ме интересува дали млякото и месото е внос. Свободният Пазар предполага Свободна Конкуренция. Некадърните отпадат. Добрите и способните оцеляват. Всеки намира ниша. Способните намират. Когато идеш в Западна страна виждаш, че всичко, което е на рафтовете в магазина идва от къде ли не. Икономиките вече не са национални, а ГЛОБАЛНИ. Няма никакво значение откъде идват. Важното е, че всичко има и е на приемливи цени. Хората избират, купуват.
96
8
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 месеца
След позорното изтегляне на САЩ от Афганистан, при което оставиха на талибаните оръжия за хиляди долари, украинското контранастъпление е вторият голям военен провал на САЩ за управлението на дядо Байдън. А през тази година в САЩ ще има избори. Шансовете на демократите намаляват, а и на Зеленски и дружинката му също.