Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан

Запада трябва да спре да приема антируски санкции, отсече тя
15 яну 2024 07:37, Нели Христова
180
Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за необходимостта от включване на Русия в преговорите за Украйна. Тя заяви, че за да могат руските представители да участват в дискусиите, западните държави трябва да спрат да приемат антируски санкции и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.

"Ако говорим за желанието на отделните държави да намерят изход от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един разговор. Тогава те трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления", заяви Мария Захарова пред "Известия".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изявление, за да повлияе на "принципните подходи на Русия". Но по този начин "ние няма да бъдем примамени в този капан", каза официалният представител на руското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше обсъдена "мирната формула", предложена от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър заяви, че Русия трябва да участва в преговорния процес. Същевременно той отбеляза, че обсъждането на мирния план трябва да продължи дори при липса на диалог между Москва и Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 97А България вече няма и млякото ти е внос,с прасета няма и место ти го внасят, както и повечето неща пък ти обяснявай как е в Русия и пиши опорки
94
9
 
15
 
! Отговори
Какво следва преди 3 месеца
Защо Украйна не може да спечели война с Русия? Защото нито Украйна, нито САЩ и ЕС могат да си позволят толкова продължителна война, колкото СССР и САЩ водиха в Афганистан. Все пак в Европа не живеят муджахидини. Най-вероятно войната ще приключи когато Тръмп спечели изборите в САЩ. Като им ореже парите на Зеленски и дружинката му тогава ще се сетят да преговарят за мир.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 96 Е да ти редят правителството дето да служи на техните интереси ли наричаш комплекс
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 92<До 89А ти си гледай кравите и не ни занимавай с украински простии>Ватников, в рашка има почти 3 пъти повече крави на глава от ор.ките мудаци.В САЩ кравите са около 9млн., в рашка са над 8млн. Та кои са повече кравари?
91
9
 
7
 
! Отговори
Западняк преди 3 месеца
До 91. Нещо комплекси ли имаш от каубойте, че все те са ти в куххата съветска кратуна?
90
8
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 3 месеца
До 94. Глу.пак, никой не бяга от България просто ей така, а защото може да излезе. Това е процес, който върви из целия демократичен свят. А щяха да избягат всички по време на комунизЪма, ако границите бяха отворени. Кап...*** смешен.
89
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 91 И за това младите българи бягат от България нали щото е много добре или тая демокрация се оказа един балон ,а разни бивши *** дето станаха евроатланици не спряха да крадат и да ограбват България
88
14
 
9
 
! Отговори
Нищо не ни заплашва преди 3 месеца
До художника: Когато войната в Украйна завърши, за нас е най-добре ЕС да се откаже от санкциите срещу Русия и всичко ще си дойде на мястото. Пак ще можем да използваме по-евтиният руски нефт и газ и само ще спечелим от това. А и Германия ще спечели ако включи тръбата от Северен поток, която нейните "приятели" не успяха да взривят. А ако русофилска коалиция дойде на власт, току виж сме построили и АЕЦ Белене. Така че само ще спечелим.
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 89А ти си гледай кравите и не ни занимавай с украински простии
86
7
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 3 месеца
До 88. Ами 100 пъти е по-добре, но зомбирани комунистически кратуни като теб не могат да го разберат. Само това, че можем да пътуваме свободно навсякъде и да кажеш каквото си искаш е достатъчно. Ясно?
85
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 87 Е видяхме го бай дрън и слугата му в Кииф кви ги свършиха като кучето на нивата
84
8
 
3
 
! Отговори
Западняк преди 3 месеца
До художника. Пич, гледай си там цапаниците и не пиши съветски глу.пости. Не са от твоята компетентност.
83
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 86 Е щото под американски цъфнахме и вързахме или ,както ги казваше един това дето се построи под руското 35 години още не можете да го боядисате
82
9
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 3 месеца
Ха-ха-ха, тъnaта съветска п.тка се прави на хитра. Знаем го вашия путински капан - да спре помощта за Украйна, за да я прегазите цялата. Няма да стане на вашата.
81
8
 
8
 
! Отговори
художника преди 3 месеца
Западът сам се вкара в капана, като не подкрепи "Минските споразумения" и застана зад Украйна. Сега проблемът е, че ако Путин спечели ще поиска да си върне сферите на влияние от преди 97г., а това означава че България отново ще загази заедно с източния блок. Нито НАТО, нито никой няма да ни помогне. Сърбите, като верен сателит на Русия ще разширят влиянието си на балканите. Направо, жална ни майка.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 84 Ами ходи да провериш бе или си мислиш,че всички са като теб през деня мъж,а вечер се съобразяваш на жена,както един *** разправяше
79
4
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
До Кога? "Кога ще бесят Жижето на Червения площад"? Заленски ли имаш предвид. Той е по-нисък от Путин между другото. Няма да го бесят на Червения площад, украинците ще си го съдят в Киев. Но всичко с времето си.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов и за това Саакашвили го вкараха в затвора грузинците нали
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 78Христо Христов и за това говорят за забраняване на партии нали като не можеш да промениш мнението на хората най-лесно е да ги забраниш тия партии демек да им вземеш страха и да разберат ,че ТИ СИ голямата работа
76
9
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Традиция е и преди и сега руските фашисти да да разрушават градовете и държавите на съседите си - Финландия 2пъти, След ВСВ - Молдова , Грузия, Украйна.