Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан

Запада трябва да спре да приема антируски санкции, отсече тя
15 яну 2024 07:37, Нели Христова
180
Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за необходимостта от включване на Русия в преговорите за Украйна. Тя заяви, че за да могат руските представители да участват в дискусиите, западните държави трябва да спрат да приемат антируски санкции и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.

"Ако говорим за желанието на отделните държави да намерят изход от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един разговор. Тогава те трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления", заяви Мария Захарова пред "Известия".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изявление, за да повлияе на "принципните подходи на Русия". Но по този начин "ние няма да бъдем примамени в този капан", каза официалният представител на руското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше обсъдена "мирната формула", предложена от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър заяви, че Русия трябва да участва в преговорния процес. Същевременно той отбеляза, че обсъждането на мирния план трябва да продължи дори при липса на диалог между Москва и Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 79Ами на жужето в Киев му точат самите украинци пък Кличко говори за някакви грешки и сметки дето клоуна зелен трябвало да плаща
74
3
 
7
 
! Отговори
Кога? преди 3 месеца
Кога ще бесят Жижето на Червения площад
73
4
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Йоско фон Путкамер/71 "Западноевропейците тепърва горко ще се каят за неразумните решения на техните правителства!" - Ц. Не правителствата са виновни, ТЕ САМИ си ги избират.
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ спират войната, защото се охарчиха и няма оръжие. Колкото, толкова. Поудариха Русия и Путин. Украинците свършиха все пак нещо, убиха малко руснаци, въведоха се санкции, изгониха се от Олимпиадите руските спортисти, Европа спря руските проекти и вноса на газ и петрол. САЩ спря алчните за евтини руски ресурси германци. Германците бяха много напред и източваха САЩ с автомобилите си и машините си. По-бедна Германия, по-слаба Европа. Има полза от войната.
71
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Традиция е британските мюрета да бъдат предавани. Понякога и да се лишават от животите си. От Чехословакия, до въстанието във Варшава. Лондон НИКОГА не помага. Факт.
70
5
 
6
 
! Отговори
Психолог преди 3 месеца
ИЗВОДЪТ Е: УКРАЪНА ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ОТ ЗАПАДА ДА СКЛЮЧИ МИР, НЕЗАВИСИМО КАКВО ИСКА ТЯ. Идва краят на Зеленски. Четете между редовете.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 72Е той бай Тошо им го каза ,преди време като не се чувстват българи ей там е границата и не говори за разни интересни на Ердоган щото всички знаят ,че не може да стане и той самият е наясно
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 72Е,какъв интерес има Ердоган тук имат са някакви си да не казвам какво дето не го брои никой за такива
67
3
 
8
 
! Отговори
Йоско фон Путкамер преди 3 месеца
Западноевропейците тепърва горко ще се каят за неразумните решения на техните правителства! Тежко и горко и на нас , с нашите анимационни герои, дето мислят само как да оближат д-татав По солството и да си напълнят джобовете
66
0
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 месеца
До АнонимеН: Пак не си си пил хапчетата. И все забравяш да изключиш Caps Lock на клавиатурата си.
65
2
 
8
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 3 месеца
До Анонимен 67: Първо, фашисти за управляващите в Киев. Те направиха един нацист и помощник на германската армия от Втората световна война Степан Бандера национален герой на Украйна. Полша смята Бандера по-специално за идеолог на събитията от 1943 г., които се наричат Волинското клане - на този ден украинските националисти са нападнали едновременно около 150 полски села. И второ, в Белгородска обляст преди месец-два успя да се промъкне диверсионна група на украинската армия и беше ликвидирана
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 67Да бе Зеленофил отидоха да начупят тиквите на бандеровците и клоуна слушайки Джонсън го превърна в драма Е сега го няма щото подаде оставка пък ти си пиши дежурните опорки
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Товст руските фашисти се тръшкат, че не им позволявали да прегазят чужда територия? Да напомня на нашенските "русофили", или по-скоро путинофили - на руска земя няма умрял украински войник!
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 64Еот просенето на Зельо се вижда само на Луната още не е ходил да проси ,а то вече нямало и кво
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запада се събира да раздава порциите от чуждите победи и войни. Берлинският конгрес беше такова събиране за разпределяне на порциите. Всички западни наши приятели хапнаха и пийнаха на берлинската трапеза.
60
14
 
6
 
! Отговори
... преди 3 месеца
войната в Украйна, показа, че рашистан за нищо не става! И даже вече и путинофилите го видяха! Целия свят го видя! И сега путин и путинофилията се опитват да излъжат пак и отново колко силен бил рашистан под тяхно управление! споко путинфили целия свят видя колко е "силен"! :))))))))))))))
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде почна воя на боговете и тролейте и все едни и същи пък и не крият ,че си манипулират плюсове и минуси в опит да си пробутат простотията
58
14
 
8
 
! Отговори
разумен човек преди 3 месеца
На всеки е ясно, че : 1. докато путин е жив, война ще има..... 2. руснаците са объркани, комплексирани, заблудени с имперски стремежи и блянове, затова и наследникът на путин ще бъде от същия кгб клуб. 3. Украйна е руската Голгота. Това прочем го предсказа ген. Дудаев. А за нас, нормалните хора остава да се надяваме, че параноята на едно джудже няма да унищожи живота на земята.
57
13
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ОЩЕ МАЛКО ОСТАВА! ПЪЛНА МОРАЛНА ПОБЕДА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ СПРЯМО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ИМА В МИГА В КОЙТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ПРЕИЗБРАН! ЩЕ МОЖЕМ ДА КЪЛНЕМ ПСУВАМЕ И КЪЛНЕМ И ПСУВАМЕ ЦЯЛОТО РУСКО НАСЕЛЕНИЕ И ИЗБИВАМЕ НА ВОЛЯ БЕЗ НИКАКВИ МОРАЛНИ СКРУПУЛИ :D НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН ДА СЕ ОБЯВИ, ЧЕ Е ПРЕИЗБРАН С НЕ ПО МАЛКО ОТ 70% РАЗБИРА СЕ :D РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е АБСОЛЮТНО ПОСМЕШИЩЕ А СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ-ОПОЗОРЕНАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА СЪС НАПЪЛНО МЪР-ТВО НАСЕЛЕНИЕ ЦЯЛОТО!
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Швейцарският външен министър Инацио Касис си мечтае за включване на Русия в преговорите за Украйна. Мария Захарова каза "ние няма да бъдем примамени в този капан". Еесовците "трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления".