Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан

Запада трябва да спре да приема антируски санкции, отсече тя
15 яну 2024 07:37, Нели Христова
180
Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за необходимостта от включване на Русия в преговорите за Украйна. Тя заяви, че за да могат руските представители да участват в дискусиите, западните държави трябва да спрат да приемат антируски санкции и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.

"Ако говорим за желанието на отделните държави да намерят изход от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един разговор. Тогава те трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления", заяви Мария Захарова пред "Известия".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изявление, за да повлияе на "принципните подходи на Русия". Но по този начин "ние няма да бъдем примамени в този капан", каза официалният представител на руското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше обсъдена "мирната формула", предложена от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър заяви, че Русия трябва да участва в преговорния процес. Същевременно той отбеляза, че обсъждането на мирния план трябва да продължи дори при липса на диалог между Москва и Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 16 В рашия само и да помислиш за протест и те пращат директно при Навални.
14
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Над 150 000 домакинства са без електричство само в щата Орегон. Отговорям на номер 1 в коментарите.......не само в Русия навсякъде по света е възможно да се случи,стига сте дъвчили банални опорки с ток и яйца за Русия. И доколкото виждам цяла Европа се тресе и е блокирана от протести, а не Русия.....
13
17
 
21
 
! Отговори
АЗ преди 3 месеца
Тая трезва ли е , или пак се е налюляла с водчица ?!
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Свой е за това зелето търси още 500 хиляди шарана ,да прати окопите ,а ти си пиши опорки и си фантазирай
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 5 Е ти нали ги чешеш бе как да нямат
10
7
 
24
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Видяха че губят войната,огромен недостик на войници(заради огромните загуби) и вече почват да говорят за мир.Споразумението за мир, винаги е бил превилегия на Победителите.
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами права е да се спират доставките на оръжия и тогава да се говори
8
12
 
45
 
! Отговори
Христо преди 3 месеца
Запада е изтрещял тотално,мирен план се обсъжда без Русия,преди таван на цените на руския петрол слагаха ама пак без Русия.От ден на ден се убеждавам,че тия хора по върховете на Европа просто не са в час.
7
40
 
18
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Госпожа Захарова,не е възможно някой да ви постави капан.Давате признаци на тревожна параноя. Руснаците винаги сте били в капан.Вашият капан за вашите деца и бъдещето ви на уловени от собствената ви невъзможност да се припознаете в огледалото на свободата.
6
12
 
31
 
! Отговори
Ами преди 3 месеца
Добре го е казала Марчето, така трябва и да бъде: Държавите които не са страна в тази война не могат да диктуват условията.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1.... защото така са ти казали от посолството...
4
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо в Европейска България няколко милиона живеят под прага на бедноста и няколко хиляди живеят на улицата а пък Украинците са в хотелите ни ?
3
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как бе вие сте умни, китайци и индийци ви клатят яко а вовката каза че стандарта много се в вдигнал и затова няма яйца и пилета щото руснака вече къпува яйца на воля. Жалки пропадняци
2
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От Давос едно казват, Тамагочев вика че Украйна ще бие и вярвал в това. Нали скоро беше в САЩ да не се е срещал пак с портиера и хигиенистките на Пентагона
1
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо стотици хиляди руснаци из московието и в други райони мръзнат без отопление и без ток?