Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан

Запада трябва да спре да приема антируски санкции, отсече тя
15 яну 2024 07:37, Нели Христова
180
Мария Захарова: Няма да бъдем примамени в капан
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на швейцарския външен министър Инацио Касис за необходимостта от включване на Русия в преговорите за Украйна. Тя заяви, че за да могат руските представители да участват в дискусиите, западните държави трябва да спрат да приемат антируски санкции и да доставят оръжия на въоръжените сили на Украйна.

"Ако говорим за желанието на отделните държави да намерят изход от безизходицата, в която ги е вкарал Вашингтон, това е един разговор. Тогава те трябва да спрат да доставят оръжия на Украйна, да не приемат антируските санкции и да не правят русофобски изявления", заяви Мария Захарова пред "Известия".

Според Мария Захарова швейцарският външен министър би могъл да направи такова изявление, за да повлияе на "принципните подходи на Русия". Но по този начин "ние няма да бъдем примамени в този капан", каза официалният представител на руското външно министерство.

Ден по-рано, на 14 януари, в Давос се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност, на която беше обсъдена "мирната формула", предложена от украинския президент Володимир Зеленски. По време на срещата швейцарският външен министър заяви, че Русия трябва да участва в преговорния процес. Същевременно той отбеляза, че обсъждането на мирния план трябва да продължи дори при липса на диалог между Москва и Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонимеН точно така бе безмозъчен та даже и ВПН си включи с опит да се пробуташ
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 56 Е тия детски приказки ги четем втора година и как украинците се опитват да се изкарат жертви пък Виктория Нюланд им раздава бисквитки на Майдана дето го дирижираха пък Борис Джонсън им се меси в преговорите и им дава акъл
53
18
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
СЪС ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЩЕ СЕ ОПОЗОРИ НАПЪЛНО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ВСИЧКИ ТАМ ЩЕ УМРАТ МОРАЛНО ! СКОРО ВСИЧКИ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ СЕ ОБЕЗЛИЧАТ И ЩЕ СА ХОДЕЩИ ТРУПОВЕ БЕЗ СЪВЕСТ МОРАЛ И СКРУПУЛИ И ЗАХАРОВА ЩЕ Е ЕДНА ОТ ТЯХ :D ОЩЕ МАЛКО ОСТАВА ДО ПЪЛНОТО ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НЕ САМО НА ЗАХАРОВА! ПУТИНУВИЯ ТРЬОЛ ТУК СЪЩО ЩЕ УМРЕ СЪС ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН :-)
52
10
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 месеца
До стана ви ясно лицеме 53 Не са 500 милиона , а над 500 000 хиляди. Иначе си много прав.Путин извърши непоправимото и Русия ще пати много.Агресията трябва да бъде наказана , както прави Сталин. Доброто трябва да победи злото , както винаги става в приказките за деца. Така се възпитава в добро.
51
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 55Ами не работят щом всички чакаха Русия да фалира дори няколко месеца след въвеждането им пък не стана и хората вече писна украинците и украинската простотия,която им пробутат
50
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
E, нали санкциите не работели?! Какъв им е проблема тогава с тях? И според мен въвеждането на нови санкции трябва да спте. Но усилията трябва да бъдат концентрирани за максимално затрудняване и скъпо заобикаляне на досегашните.
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 54Е на Путин му пука за марионетки на ФАЩ ,какво мислели за него нали,а ти пиши измислици и опорки
48
7
 
2
 
! Отговори
стана ви ясно лицеме преди 4 месеца
Не като да се е случвало до сега Маша , първо чрез Горбачов , после да ви набутат в тая война в Украйна и да го играят пред народите " добрите " , Путин да го презентират за агресор , но наивността вече преминава , отшумява , хваща пътя , жалко да над 500-те милиона загинали в това безумие на политиците , които си ни представят като полагаем им се ресурс .
47
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе не е Захарова тая дето обикаля света да проси милостиня. КГБ са гонили бандеровците по горите в западна Украйна до средата на 50-те. Явно е имало защо да ги гонят. След края на войната вече няма да има бандеровци, физически.
46
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Капана отдавна ви е хлопнал просто въжето има повече аванс
45
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 49И що в тия окупирани територи хората се бият на страната на Русия,а преди това срещу Киевска хунта от 2014г
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 46Ами санкциите пречат на нещо,което се нарича свободен пазар.Пък виж на кой пречат щом в Германия има протести щото Шолц нямал кинти за фермерите
43
18
 
15
 
! Отговори
Бико преди 4 месеца
Много е просто. Спирате войната, оттегляте се от окупираните територии,плащате репарации и спираме санкциите, доставката на оръжие и амуниции, бойкота на дипломацията ви. Блокираните ви сметки отиват за възстановяване на Азовстал и хиляди други разрушени заводи и предприятия, инфраструктура и так далее.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 43 Притрябвала им е цялата Украйна да им плащат борчовете
41
4
 
8
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
офсите в България, които гласуваха и масово негласуваха.... Заради сглобката няма да ни се размине и на нас... ===)))
40
4
 
14
 
! Отговори
Вин преди 4 месеца
Кое е вярното, че санкциите не ви пречат, а дори ви помагат да си "девирсифицирате" икономиката или ви пречат и трябва да отпаднат?! Хайде, че обърквате местния слугинаж, без това не са умнички:)
39
7
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 4 месеца
Слагаш бутилка водка и Маря влиза във всеки капан без да се замисля
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На всеки е ясно, че *** не искат мир и няма да се откажат, докато не завладеят цяла украйна
37
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз пък си мислех,че Захарова е благодарна за санкциите, които даже помагат на руската икономика, нали така? Ши=зита руски, даже не ставате за милиционери! Личи ви,ч е сме ви бръкнали с тия санкции отзад!
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая реве кат вдовица за.... С това се издавате, че се пу=кате от яд, че сами се натаковахте, *** руски!