Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г.

Сирски: Имаме достатъчно сила и вдъхновение
519
Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г.
Снимка: БГНЕС

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви в интервю пред ZDF, че Украйна ще продължи да воюва до излизане на границите на страната от 1991 година.

"Имаме достатъчно сила и вдъхновение. Не можем да оставим нашата територия под краката на окупатора. Но имаме нужда от подкрепа и помощ", заяви главнокомандващият. Той също така добави, че е уверен в победата на Украйна в тази война: "Това се основава на факта, че ние просто трябва да прекратим тази война. Тя може да приключи с излизане на нашите граници. Други опции не се разглеждат. Защото ние просто нямаме друг избор. А това означава, че цялото общество трябва да се обедини около една обща кауза - победата. Всички трябва да работят здраво", обясни главнокомандващият, предаде "Фокус".

Още по темата

На въпрос на германски журналист кога ще приключи войната, Сирски отговаря: "Всичко зависи от нивото на подкрепа и ефективността на нашите действия. Това е перспективата. Имаме достатъчно издръжливост и сила на духа. Липсва ни подкрепа: боеприпаси и оборудване“.

Ген. Сирски признава, че положението на фронта е много тежко, а руснаците настъпват практически по цялата линия на съприкосновение.

По думите му войната е навлязла в нов етап и Украйна е преминала към отбранителна стратегия, чиято цел е нанасяне на максимални загуби на руските сили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В по-голямата част на Украйна няма военни действия и там хората живеят нормално. Крайно време е курортистите да се завърнат там и да живеят при сънародниците си. Стига сме ги хрантутили за сметка на нашите бедни пенсионери и инвалиди
362
3
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
Укропитека Сирски е допуснал неволна грешка!Просто е объркал 1991г с 1952г.Преди 1952г. Уссрайната е била част от СССР.Грешката ще бъде поправена.А Сирски явно е препил от радост ,че ще остане последния главнокомандващ на фашистка армия.
361
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Страшно е-Болен джендърски мишок!Мястото ти е в Киев.
360
6
 
23
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Щом укропите са готови за победата ,защо постоянно хленчат за пари и оръжие?До кога ще търпим пияните укропи да мърсят земите ни?Крайно време е това мързеливо и пиянско племе да бъде прогонено.Зимните ни курорти са пълни с богати укропи , а ние им плащаме войната.Наистина ли българските политици слушат само Посолството и Урсулата?
359
2
 
16
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 2 месеца
С тоя инат на Зеленски за тотална победа само да не си върне триториите от преди 1989г.-бек то СССР .
358
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин предупреди.... Още скачайте и скоро ще видите!
357
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалка уркофилска гнилоч! Много ли мачкате Русия бе дивани, безполезни форумни уркофили?!?
356
33
 
9
 
! Отговори
Страшно е преди 2 месеца
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те счупят от бой.10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Армия oт пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагмана с флота по дъното да лази. Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите! За Лондон да тръгнеш,в Авдеевка да стигнеш! Страшно е!
355
1
 
15
 
! Отговори
Бааа преди 2 месеца
това как кореспондира със заглавието ви?:"Ген. Сирски признава, че положението на фронта е много тежко, а руснаците настъпват практически по цялата линия на съприкосновение.По думите му войната е навлязла в нов етап и Украйна е преминала към отбранителна стратегия, чиято цел е нанасяне на максимални загуби на руските сили."
354
5
 
18
 
! Отговори
BGexit преди 2 месеца
Продадоха страната си за празни обещания за евроинтеграция и светло бъдеще. Да бяха дошли в България да видят тази интеграция и това светло бъдеще.
353
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като са готови защо постоянно врънкат, просят и наха;стват за чук, пирон и дуска; чурба, супа и помия да сисенахранят катосвине; а кто им пратят оръжие и боеприпаси над половината се разпродава ва АфроАзоЛато и немалка част префърче през оградите в руската територия. Парите са отделно перо. Тям явно генероласите се трепат и топят по междуси пред Белия Кинг кой къде колко пари е заоффшорирал. Тия са погаднии от найгадните ***
352
24
 
6
 
! Отговори
CHORLU,TURKEY преди 2 месеца
СЛАВА И ПОБЕДА УКРАИНЦИ!!!
351
3
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 2 месеца
Майко, този е по-популист от някои политици! Ей такъв го искам! Браво. До лятото без армия. Всички в боя.
350
5
 
10
 
! Отговори
Украинците са преди 2 месеца
Ж-Е-Н-И-Ц-И
349
12
 
31
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Това звучи като опит за отчаян вой на фона на клането на Укронацисти на сборния пунк в Селидово.Касетъчни Искендери удариха тренировъчната база в Селидово , недалеч от Авдеевка. Точно там са се събирали хиляди Укронацисти които са щели да бъдат изпратени от Сирски на помощ в Авдеевка .Жертвите са колосални. Говори се за над 1000 убити само от 2 Искандера . Сирски е засекретил данните за жертвите а това се прави когато те са повече от приемливото !
348
8
 
21
 
! Отговори
Смях преди 2 месеца
Аз по гръмогласно не бях се смял отдавна.. - Сирски: Имаме достатъчно сила и вдъхновение. Достатъчно клипове има за доброволната вдъхновена мобилизация! Какво друго може да се каже?
347
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Страшно е Бе ти си като оплаквачка на селско погребение! Стегни се, че си жалък!
346
9
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Боби 359: Да даде Господ да видиш - ти и подобните ти - какво ще има, па, тогава да вдите "добър" живот в любимата ви рф. 'баси!...
345
6
 
19
 
! Отговори
Тоз предател преди 2 месеца
Сирску, мразят го и в Русия, и в Украйна. Развел се заради една преводачка, синовете му не говорят с него. Излезе снимка как марширува на Червения площад като млад. После към Украйна, после искал към Русия, ама да не го пращат в Чечня?! Страхливец!
344
8
 
25
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До rambaldievskievich Защо в заетите от РФ области практически няма Партизанско движение? Практически няма Масово Диверсионно движение? Да има предатели които дават информация на ВСУ. Няма защото хората живеят там по-добре от колкото в Украйна.