Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г.

Сирски: Имаме достатъчно сила и вдъхновение
519
Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г.
Снимка: БГНЕС

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви в интервю пред ZDF, че Украйна ще продължи да воюва до излизане на границите на страната от 1991 година.

"Имаме достатъчно сила и вдъхновение. Не можем да оставим нашата територия под краката на окупатора. Но имаме нужда от подкрепа и помощ", заяви главнокомандващият. Той също така добави, че е уверен в победата на Украйна в тази война: "Това се основава на факта, че ние просто трябва да прекратим тази война. Тя може да приключи с излизане на нашите граници. Други опции не се разглеждат. Защото ние просто нямаме друг избор. А това означава, че цялото общество трябва да се обедини около една обща кауза - победата. Всички трябва да работят здраво", обясни главнокомандващият, предаде "Фокус".

Още по темата

На въпрос на германски журналист кога ще приключи войната, Сирски отговаря: "Всичко зависи от нивото на подкрепа и ефективността на нашите действия. Това е перспективата. Имаме достатъчно издръжливост и сила на духа. Липсва ни подкрепа: боеприпаси и оборудване“.

Ген. Сирски признава, че положението на фронта е много тежко, а руснаците настъпват практически по цялата линия на съприкосновение.

По думите му войната е навлязла в нов етап и Украйна е преминала към отбранителна стратегия, чиято цел е нанасяне на максимални загуби на руските сили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
7
 
15
 
! Отговори
Тео преди 2 месеца
Сирски - а хора имате ли?!? Втори въпрос - а финансови ресурси? САЩ се усетиха - свръхзадлъжнялите не плащат борчове! За това и повече пари - нъц! Те си изиграха спатиите - свца целия ЕС ще купува от тях оръжие. Да му мислим ние - защото сме платежоспособни - колко труд ще трябва да дадем за американски железа! Украйна е поделена, няма значение какво казва тоя и оня! Жалко за хората, дето ги ловят по улиците!
342
5
 
13
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Все пак Сирски е руснак предател всичките му роднини живеят в Русия.Пък войната е между ФАЩ и Русия.Използеат хохлите
341
28
 
13
 
! Отговори
Страшно е преди 2 месеца
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те счупят от бой.10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Армия oт пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагмана с флота по дъното да лази. Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите! За Лондон да тръгнеш,в Авдеевка да стигнеш! Страшно е!
340
24
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Българин 354: И, какво? Смятате, ти и подобните ти, че Украйна ще вдигне бялото знаме? Ха-ха-ха! Вече миг спокойствие няма да има за русия. С военни действия ли ще е, с партизански войни ли ще е, с атентати ли ще е, с нещо кой знае какво ли друго ще е, но мир и спокойствие за русия никога, ама никога няма да има докато не се разпадне тази империя, което, за щастие е в ход. Каквито и сармати, циркони, посейдони и н'ам к'ви си там супер-хипер-трипер безаналогови кюнци да използва. Мир - ядец!
339
7
 
37
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
На бойното поле нещата не се решават с приказки, а с действия. И там Украйна губи постоянно. В момента имат някаква илюзорна надежда, че в един момент ще имат милиони дронове, с които денонощно ще удрят по руска територия. Но това е една утопия, която няма как да се случи. Русия винаги ще е няколко крачки напред във военните технологии и най-вече - не трябва да разчита на външни ресурси, за да ги произвежда.
338
4
 
25
 
! Отговори
До 343 Куку преди 2 месеца
Виж "Что случилос" в Селидово снощи и ще разбереш къде отидоха Искандерите. И по важното..Какво свършиха там !
337
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ташева каза, че Русия ще си вземе и Аляска.....
336
3
 
28
 
! Отговори
Така ли връща ? преди 2 месеца
Като снощи в Селидово и днес в Авдеевка
335
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шантава работа..едните връщат граници от 1991, другите от 1919:)
334
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И в Германия са се видяли в чудо от украинците - мързи ги да работят, живеят си от социални помощи, много ги бива да паразитират
333
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заглавието да се чете "Украйна готова за война, докато не банкрутира Европа и САЩ". .... Докога ще се налива в тази бездънна яма? Докога мързеливите и нагли украинци ще ни използват, живеят безплатно в хотели и почивни бази?... за тях се харчат милиони от Държавния бюджет.... в същото време нашите инвалиди и пенсионери мизеруват
332
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боже, прости им...тия са л.у.д.и.
331
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
RIP Ukraine
330
3
 
27
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 2 месеца
Демек, докато Украйна не се преименува отново в Русия, а това време е съвсем близко.
329
2
 
31
 
! Отговори
1944 преди 2 месеца
Абе тия метил ли пият...?
328
24
 
2
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Што случилас??Та нали Рашка има Циркони и Калибри,Армати!!!Нееее,ушли на...й
327
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И колко години ще им трябват ?Те сега нямат земя в собствената си ''държава'' , каму ли нещо друго .Не знам на какво се надят !
326
2
 
24
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Сирски, "момче"-палаво, тази песен, за "териториите" я слушахме миналата година. Замлъкна, вече не я "пеят" и вашите донори, а ти хубостнико пак я "пропя"! Ще те пяскат през устатата, защото звучи повече от фалшиво!!!!
325
5
 
33
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Смятам, че ако Русия обяви война на Украйна всичко ще приключи за три дни макс.
324
1
 
34
 
! Отговори
РАЗРУХА и БЕЗУМИЕ преди 2 месеца
"Украйна готова за война, докато не си върне териториите от 1991 г.". Т.е. ВОЙНА ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ!