От "Путин го уби" до агент: Как отрази руската преса смъртта на Навални?

Според ТАСС Навални се почувствал зле след кратка разходка
16 фев 2024 20:25, Александър Попов
159
От "Путин го уби" до агент: Как отрази руската преса смъртта на Навални?

Руският опозиционен лидер Алексей Навални почина в затворa, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм.

Руската преса отрази новината и последвалите реакции както от страна на Запада, така и от руските власти.

Забраненият от Кремъл новинарски сайт "Медуза" излезе пред читателите си със заглавие "Путин уби Навални".

"Федералната служба за изпълнение на наказанията: Навални почина в затвора", написа РИА Новости. Агенцията отбеляза, че медицински екип е опитвал безуспешно да реанимира Навални в продължение на половин час, а в момента обстоятелствата се изясняват.

Още по темата
Радио "Спутник" припомня, че руското министерство на правосъдието е включило Навални и негови сътрудници в т.нар. "регистър на чуждестранните агенти".

"Русия днес" твърди, че вероятната причина за смъртта е "кръвен съсирек".

Според ТАСС Навални се почувствал зле след кратка разходка, като почти веднага загубил съзнание.

Адвокатът на Алексей Навални подчерта пред "Новая газета", че клиентът му е бил в добро състояние само преди 2 дни.

Майката на опозиционния политик не пожела да повярва на съобщенията от Кремъл. „Не искам да чувам никакви съболезнования. Видяхме го в затвора на (12 февруари) на среща. Беше жив, здрав и щастлив”, каза тя.

"Информираха Путин за смъртта на Навални", написа вестник "Комерсант".

Медията цитира прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков, който каза, че лекарите проучват причината за гибелта на опозиционера.

"Доколкото ни е известно, сега в съответствие с всички действащи правила ФСИН се занимава с всички проверки и уточнения и така нататък. Не са необходими никакви заповеди, защото по този въпрос има определен набор от правила, от които ФСИН сега се ръководи", заяви Песков.

"Интерфакс" цитира говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, която нарече мигновената реакция на Запада след смъртта на Навални "самоизобличителна".

„Все още няма съдебна експертиза, но заключенията на Запада вече са готови“, каза тя.

Алексей Навални беше арестуван през януари 2021 г. при завръщането си в Русия от Германия, където се лекуваше след опит за отравяне с "Новичок", нервнопаралитично вещество от съветската епоха. Според дисидента и независими разследвания опитът за покушение срещу него е бил организиран от руските специални служби.

През август 2023 г. московски съд призна Навални за виновен в предполагаемата "екстремистка дейност" и го осъди на общо 19 години затвор.

Той неведнъж се е оплаквал от условията в наказателната колония, като директно ги е наричал изтезания. Критикът на Кремъл съобщи, че е бил лишаван от сън, не е получавал медицинска помощ и умишлено е бил поставен в килия с осъден за убийство затворник, който страда от тежки заболявания и не спазва лична хигиена. Освен това не му е бил разрешен никакъв контакт със защитниците или роднините му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
12
 
26
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 114: как така винаги в съветските хралупи всеки който е против режима е чужд агент или купен? Как един път не допуснахте възможността,че е човек който просто е против режима? Ама,то какво да се чуди човек, то според вас и Ким Чен Ун всички бягащи от гладът в Северна Корея са американски агенти. Всички които бягаха през Берлинската стена бяха купени, а не бягащи от съветските диваци.
109
5
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 108: анонимната/безполова/безаналогова/ нещото: скъпа тя/то, ще кажеш ли нещо смислено в защита на сатрапа в Кремъл и некрофил или само ще създаваш течение като си отваряш хралупата? Кажи нещо смислено, дай довод медузо мила, явно си пропуснала този урок: спор се води като изкажеш теза и я защитиш с довод, а при теб нито теза, нито довод, само безсмислено мучене. ПП: това не е заяждане на база на сексуалните ти предпочитания/ начина по който се самоопределяш или каквото там друго може да има!
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 110Именно на тях, които взеха огромен брой неуспешни решения и са се вкопчили в заеманите длъжности, неговата смърт е полезна)))Само където Ген. Секретар на НАТО се отегля есента, обяви го още преди година.Западните лидери знаят, че не са се венчали за постовете си, за разлика от Путин.Борис Джонсън от почти 2 години не е на власт но политиката на Англия е същатата,макар русофилите да вещаеха друго.
107
6
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
В Ко чи на та само прасетата оцеляват
106
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като Навални е убит от Запада по-точно от наглосаксите от Ми-6,за да има размирици из Русия. Защо тези наглосакси, които явно са пуснали отровните си пипала из цяла Русия, даже и в затворите, не вземат да думнат Късия? Колко ти му е един снайперист е достатачен, така нещата в Русия със сигурност доста ще се объркат!
105
5
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
В *** само прасетата оцеляват
104
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
първо трябва да отговорим на въпроса: кой има полза от смъртта на Навални днес?.Всички те, имената им са добре известни: от генералния секретар на НАТО и ръководството на САЩ до германския канцлер Олаф Шолц, британския премиер Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски, са виновниците за смъртта на Навални. Именно на тях, които взеха огромен брой неуспешни решения и са се вкопчили в заеманите длъжности, неговата смърт е полезна
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Умний"Радко счетоводителче простичkо,как те държат краката с толкова много умствен багаж?
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
па на онези полицаите им трепят смyглите на улицата
101
6
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До Анализ: след като всеки опозиционер в Русия е платен агент на Сорос/ЦРУ и каквото там има, да разбирам ли, че признаваш, че Костя Копейкин от Разграждане е Руски платен агент? Щом едните са платени, значи и другите са платени!
100
6
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Стига с конспирации,извънземните го убиха,вие русофили сте наистина луди!!!Днес празнувате,утре ще ревете,така както ревахте за крайцера Масква,който отиде на дъното на Азовско море!!!
99
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 88: сладка мозъчна донорке: късият нищо не беше решил, защото той се води от максимата на Сталин: има човек, има проблем. Недей да търсиш логика и мозъчна дейност там където я няма! Съветския диктатор трепери дори от снимки на опозиционери, затова Сталин заповядва Троцки да бъде изтрит от снимки, какво остава за жив такъв ако ще и в затвора? Докато съществува дори спомен за Навални, Путин ще се буди облян в пот защото разбива шизофреничката му мисъл, че руският народ го обожава!
98
8
 
11
 
! Отговори
Анализ преди 2 месеца
Навални беше безполезен вече на работодателите си. Кукловодите му нямаха дивиденти от жив Навални, но имаха полза от мъртва Навални, за да могат да кажат " Путин го уби".Та кой уби Навални? Онзи, който го и създаде. Когато се продадеш на дявола ставаш негова собственост.
97
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Га гушкаше кинти от ЦРУ не рива тоя агент. Също като Литвиненко, Анна Политковская и Ходорковски. ЦРУ не прощава. Гръмнаха президента на Панама Торихос с агенти на ЦРУ. Oчистиха и еквадорския президент Ролдос. Който не слуша Америка умира или в самолетни катастрофи или при странни обстоятелства. Иначе, шшшшшт! Тихо! Само диктатора Жужак прави такива работи. Ние от ЦРУ и Мосад сме чисти като девици.
96
1
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 2 месеца
До АнонимеННапил си се. На всеки се случва, та дори и в месеца на трезвеността. Бегай легай!
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин уби Лора Палмър от Туин Пийкс!
94
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Радостна Вест/ ПРЕДАТЕЛЯ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СИ ТИ ПУТИНИСТЕ ПРОКЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕТ :D
93
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прословуто е западното колониално мислене. Не са се отървали от тоя манталитет западни деегенерати - да имат колонии! Събориха диктатора Кадафи - Либия днес е в пъти по-зле. Събориха Саддам - Ирак днес е трагедия. Където минат западните пееесове - само смърт, болести, тероризъм. Като съборят "диктатора", ни демокрация, ни нищо, бате! Гепят ресурсите на държавата и я колонизират. Агенти и предатели като Литвиненко, Немцов, Навални са идеални, за да свършат мръсната работа на Запада.
92
6
 
4
 
! Отговори
от Типченица преди 2 месеца
Родните русо-фашяги са в еуфория до следващата голяма бавовна която вече се пече.
91
1
 
4
 
! Отговори
случайност преди 2 месеца
Точно когато Германия обяви че се нуждае войната да се премести в Русия, иначе издъхва и няма спасение.