Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ

Това било вероятно опит да изглежда като холивудски каубой
22 фев 2024 19:00, Елка Василева
160
Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка."

Вчера Байдън нарече Путин "откачен (луд) кучи син" на събитие в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, вмъквайки тези думи, докато отправяше предупреждение, че винаги е имало заплаха от ядрен конфликт, но че най-голямата заплаха за съществуването на човечеството остават климатичните проблеми.

Близкият до Путин Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 г. до 2012 г., заяви, че заплахата за съществуването на света произтича от "безполезни старци като Байдън". Медведев каза, че Байдън е "сенилен" и "е готов да започне война с Русия".

Войната в Украйна, смъртта на руския опозиционен водач Алексей Навални и твърденията на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса, доведоха до най-голямата криза в отношенията между Москва и Запада от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Някои руски и американски дипломати отбелязват, че не помнят друг момент, в който връзките между двете най-големи ядрени сили да са били в такава ниска точка, включително по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Миналата седмица Байдън коментира новината за смъртта на Навални в руски затвор с думите, че тя е настъпила "вследствие на нещо, което Путин и главорезите му са направили". Навални е обвинявал руския президент, че иска да го убие - твърдение, което Кремъл отрече.

Според руските власти Западът е побързал да обвини Русия, без да е изчакал да види доказателства. Кремъл окачестви западната реакция на смъртта на Навални като недопустима и неоправдана.

В реч във Варшава през 2022 г. Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт". Тогава Белият дом омаловажи тази реплика, а хардлайнерите в Русия я възприеха като доказателство, че САЩ искат да свалят от власт от руския президент.

През 2021 г. Байдън каза, че според него Путин е убиец. Руският президент впоследствие заяви, че американският му колега му се е обадил по телефона, за да му обясни защо е използвал подобни думи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин мачка укрофашагите в Донбас като маче у дерек.Пътят към Киев е открит.Хунтата се посира от страх Родната жълтопаветна гад също.
106
15
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
По-смешното е, че Путин е няма брада и има месесто женско личице. Това джудженце никога не е ползвало самобръсначка.
105
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поклониците на СенилниятБабишкер от БелиятДом получихте ли си центчетата или ви плащат чрез ЛГБТлАски. Да сравнваш Путин с ДедоБаййдън е все едно да сравняваш Руска бяла мечка с проскубан американски скункс! А за икономиките на Русия и САШ - едната няма дългове и има ръст от 2.5% на година и се разшири с територия и население колкото 4 Българии. САЩ 33 трилиона 33 000 000 000 000 000 000 долара дълг! Всеки месец ч$рнилките искат 1 трилион иначе бият белите! 60% от населението е вече тъмно в САЩ!
104
17
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Е, изпуснал се е да каже истината...Понякога и дипломатите се разсейват.
103
20
 
8
 
! Отговори
God Bless America преди 2 месеца
Прав е Байдън!Не е излъгал!
102
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Достатачно е това, че отрича цяла нация, лъже че няма да я напада, да нарежда на войските му да убиват и разрушават в чужда държава, да заплшва света с ядрено оръжие.Всъщност, това само пом ияр може да каже и направи.
101
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не си спомням някога Путин да е говорил цинично, вулгарно или да е обиждал някого. Ако някой си спомня, нека да каже кога е било.
100
2
 
15
 
! Отговори
Медведев преди 2 месеца
прави най-културните изказвания!
99
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 105В МВФ са удивени от ръста на икономиката на Русия в времена на санкции.)))Къде го виде тоя ръст в последните 6 месеца! И на годишна база е 2,5%. Дължащ се предимно на вкарване на пари от резерва в производство на оръжия, от които няма никаква добавена стойност.
98
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 85Русия прави денацификация и демилитаризация на уcpaйна. И виждаме, че доста успешно вървят нещата.)))Толкова успешно, че Зеленски си е на власт, а ВСУ е с пъти по боеспособно от преди две години.
97
9
 
5
 
! Отговори
Еха преди 2 месеца
В МВФ са удивени от ръста на икономиката на Русия в времена на санкции.
96
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната с Украйна е едно на ръка, а какво ще прави Русия с иконическата война със Запада? Това е големият проблем за Кремъл, защото е смешно да се мисли, че Русия ще победи.Руската инономика е в лошо положение,парите привършват, санкцийте постепенно заработват. Китайски инвестиции Ньет.Импорзамешчение провалилась. 90% от руснаците са с кредити. Търговията с рубли, юани, рупии не върви,не изгодна е и за Русия и т.н.Русия ще стане зона на бедност и изостаналост.
95
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напълно е вярно, че думите на Байдън не подхождат на политик, но е и напълно вярно , че думите на Байдън са истина
94
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви колеги? Байдън не е издирван от съда в Хага!
93
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада колкото по бързо даде ба Украйна всичко необходимо толкова по добре. По добре невменяемия да бъде спрян сега в Украйна защото иначе НАТО ще трябва да го спира така или иначе
92
9
 
8
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 месеца
Ха-ха-ха, напротив. Думите на Байдън са позор за путььо.
91
7
 
6
 
! Отговори
Ами сега? преди 2 месеца
В медиите се появи аудио обръщение на майката на Навални към съпругата му, в което тя забранява на Навални да използва името на сина ѝ за нечисти политически цели. Т"Беше ми странно да те видя с усмихнато лице няколко часа след смъртта на Алексей да говориш от негово име в Мюнхен. Как си присвоихте гласа му след смъртта му. Дори не направихте пауза за благоприличие, не скърбяхте. Тичахте да продавате смъртта му. Вие сте подъл и низък човек. Презирам ви и ви забранявам да спекулирате с името му
90
4
 
8
 
! Отговори
да погледнем реално преди 2 месеца
не съм фен на Путин, но колкото и да не ви е приятно точно и много вярно е казано
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки му вика така в русия ама тайно в мазето с кисело зеле.
88
9
 
15
 
! Отговори
?? преди 2 месеца
Що? Защото в Русия никой не сме е да му каже..Че той е луд диктатор се вижда от всички.Освен това е убиец и е подсъдим в съда в Хага и стъпи ли в Европа ще бъде арестуван.За съжаление, той е решил да стъпи в Европа яхнал Танк..И колкото по бързо разберем, че ни чака война с Путин толкова по-добре.