Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ

Това било вероятно опит да изглежда като холивудски каубой
22 фев 2024 19:00, Елка Василева
160
Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка."

Вчера Байдън нарече Путин "откачен (луд) кучи син" на събитие в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, вмъквайки тези думи, докато отправяше предупреждение, че винаги е имало заплаха от ядрен конфликт, но че най-голямата заплаха за съществуването на човечеството остават климатичните проблеми.

Близкият до Путин Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 г. до 2012 г., заяви, че заплахата за съществуването на света произтича от "безполезни старци като Байдън". Медведев каза, че Байдън е "сенилен" и "е готов да започне война с Русия".

Войната в Украйна, смъртта на руския опозиционен водач Алексей Навални и твърденията на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса, доведоха до най-голямата криза в отношенията между Москва и Запада от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Някои руски и американски дипломати отбелязват, че не помнят друг момент, в който връзките между двете най-големи ядрени сили да са били в такава ниска точка, включително по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Миналата седмица Байдън коментира новината за смъртта на Навални в руски затвор с думите, че тя е настъпила "вследствие на нещо, което Путин и главорезите му са направили". Навални е обвинявал руския президент, че иска да го убие - твърдение, което Кремъл отрече.

Според руските власти Западът е побързал да обвини Русия, без да е изчакал да види доказателства. Кремъл окачестви западната реакция на смъртта на Навални като недопустима и неоправдана.

В реч във Варшава през 2022 г. Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт". Тогава Белият дом омаловажи тази реплика, а хардлайнерите в Русия я възприеха като доказателство, че САЩ искат да свалят от власт от руския президент.

През 2021 г. Байдън каза, че според него Путин е убиец. Руският президент впоследствие заяви, че американският му колега му се е обадил по телефона, за да му обясни защо е използвал подобни думи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да наречеш някого така че да го заболи трябва да си много сигурен че при евентуално спречкване ще го премяташ както си искаш . Когато става въпрос за водещи политици е СЪЩОТО .
86
4
 
10
 
! Отговори
А преди 2 месеца
До Денко Сапуна Тук направиха паметници и обявиха за герои загинали за България на едни, които са се отровили с метилов алкохол, краден от влакова цистерна!
85
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изпитам искрено съжаление за интелигентната и възпитана част от американското население, че я представлява пред света такъв потресаващ селски бек.
84
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква слава, каква уSSрайна? Една напълно фалирала изкуствено създадена държава. Добре, че няма да съществува след края на СВО, защото тия не могат да се отплатят до 20 тото им поколение. нато и ес ще пият студена вода и ще чакат парите си от избитите бандеровци.
83
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимен келешОт началото на войната са мобилизирани 100 к армия..и от тогава няма Мобилизация. Русия, ако изключим малоумнатаЗападнаПропаганда два много малко жертви за това и бвано и постепенно напредва - пази си хората. Докато неумиращите НАТО войници и ОкроФашисти вкараха в месомелачката хора с ментални проблеми, жени и все повече частници (които до сега седяха на топло и удобно). Според ОркоДебилите с Авдеевка са загинали само 1500 войника, но намереното гробище е за 15 хил. НатОрки
82
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Америка и американските корпорации създадоха и спонсорират нацизма в украйна, както създадоха и спонсорираха нацизма в германия през миналия век. Всичко е с цел същите корпорации да се докопат до ресурсите на огромната и богата Русия и до руското население като евтина работна ръка. Русия ни освободи от злото. Ако небеше Русия, сега целия свят щеше да се райх.
81
7
 
7
 
! Отговори
Нервноатлантик съм преди 2 месеца
Обяснявах колко много обичам Америка и Запада и как искам да затворим всичко. Всичко да затворим. И Мариците и Козлодуй и кварталната бакалия! Да спрем цялата икономика и да фалираме! И с този акт на икономическо харакири да покажем, че сме истински Евроатлантици и обичаме Брюксел и Вашингтон. Приеха ме обратно в Карлуково. Диагноза шизофрения и мазохистични отклонения. Но днес получих обаждане от централата на ППДБЛГБТ. Казаха ми че имам идеален профил за военен министър!
80
3
 
4
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Така е...
79
6
 
16
 
! Отговори
А Урсула каза ли? преди 2 месеца
Изгърмялата бабичка Урсула фон дер лойня помните ли като каза че Русия няма чипове за ракетите Сармат, и затова крадат западни перални и бойлери то руските украйнини за да си правят ракетите - хахахахаха помните ли тези изказвания на тази ненормална бабичка ?!?
78
8
 
14
 
! Отговори
Слава Урине преди 2 месеца
Русия не се интересува от територия, има си предостатъчно. Русия прави денацификация и демилитаризация на уcpaйна. И виждаме, че доста успешно вървят нещата.
77
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като цяло Байдън е позор за САЩ.
76
3
 
9
 
! Отговори
до 74 преди 2 месеца
Детето видя Денков по телевизията и попита, Това нещо как ходи изправено след като няма гръбнак. Отговорих му: За екскурзии на аванта дори и амеба би се изправила и приходила.
75
6
 
4
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Дементиралият си изпуска нервите, след поредната загубена война на краваристаня... Да си спомним, как се изнесоха от авганистаня, подгонени от войски обути с опинци... ===)))
74
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре го е нарекъл Дедо Джо! Точно в 10-та. Путин е ненормален диктатор убил милиони. Същият като Сталин и Хитлер
73
1
 
4
 
! Отговори
79, преди 2 месеца
Това м/у другото е най-големият геноцид в историята на човечеството! Милиони местни са избити от всички племена там!
72
2
 
3
 
! Отговори
Махмурлук йок преди 2 месеца
Снощи пих водка Вставай Донбас със малък сребарен танк вътре в нея.Прати ми е един бесарабски Българин от Донбас .
71
1
 
2
 
! Отговори
За Магарефф преди 2 месеца
Бай Дрън каза: Имам голямо доверие в Магарефф защото той докато е протестирал изтропвайки се миналата година пред паметника на Съветската армия по време на хей парада, е бил насилствено обладан 10тина пъти от лгбт активисти. Така той на дело се е доказал като атлантик и въплътил нашите евроатлант ценности !!! Не е пожалел и задните си части в името на нашите ценности !!!
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин от години се бори с много слаб тестостерон. Неслучайно е разведен от преди 20 години а и най вероятно бракът му е бил фиктивен и не се знае кой е бил мъжа и кой жената.
69
1
 
2
 
! Отговори
Рояци дронове преди 2 месеца
Мощна атака срещу пристанища близо до румънската граница:рояци дронове атакуват Рени и Измаил.Рояци атакуващи дронове поразяват цели в района на Рени и Измаил в Одеска област от няколко часа.Все повече атакуващи дронове продължават да идват от морето. "пишат,че има и силна ЕКСПЛОЗИЯ в Орловка + нови цели идват от морето,траекторията е същата...Исмаил/Рени оставаме в убежищата!" - трансфер на местни ресурси."Измаил,групи БПЛА(3-5бр)все още се насочват към вас,останалите(също около 3-5бр)летят към Рени/Орловка.""Измаил е под удари.Все още летят(5 км,20 км и 40 км).Има и прилитане в Болград."
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въздушно-космическите сили на Русия нанасят въздушни удари по Сумска област за втори път за една седмица, днес около 7 управляеми бомби бяха изстреляни по цели в Николаевка, Юнаковка и Хотинка, сред унищожените обекти са складове и предприятие. По-рано ВКС на Русия практически не нанасяха удари по този граничещ с Русия район от страх да не попаднат под атака на системата за противовъздушна отбрана Patriot. Може би нещо се е променило.