Русия изгони испански журналист

Полицията е искала да спре отразяванията му
21 мар 2024 18:55, Инна Ангелова
30
Русия изгони испански журналист
Снимка: Andrys Stienstra от Pixabay

След като отказа да поднови работна си виза, испански журналист от “Ел Мундо” беше изгонен от Русия. Изданието съобщава за новината днес и определи случката като атака срещу свободата на словото.

Изгоненият журналист се казва Хавиер Колас и от 12 години работи в Москва. Колас е известен за решението от официално лице, което го заплашило с "проблеми", ако не напусне преди изтичане на работната му виза, пише "Ел Мундо" в обширен материал.

Испанецът е бил посещаван от руската полиция в дома си и са го предупреждавали да "спре отразяването на демонстрации на съпруги на руски войници", които са "един от малкото видими знаци за публично недоволство от войната в Украйна".

През последните месец Колас е бил посещаван от полицаи у дома си, които искали от него да "спре отразяването на демонстрации на съпруги на руски войници", които са "един от малкото видими знаци за публично недоволство от войната в Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: полицияжурналистРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Е как ще пише за такива неща??? Та в Русия всички обичат цар-слънце, късия велик диктатор и пожизнен президент. На избори му рисуват малко под 90% одобрение, кой би могъл да не го харесва, камо ли да протестира срещу него. На подобни смелчаци им са подготвени съдебни зали със скалъпени обвинения, затвори (някои зад Полярен кръг) и "специално" отношение в тях (разбирай престой в карцер).
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига спам с таа русия бе
7
8
 
8
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До Не грамотните и Не четящите, журналиста е бил заплашван преди изтичането на визата му.К***пейки, както и да се стараете да извъртите истината, няма как да заблудите нормалните хора. Всички виждаме как се живее в руzкия мир.
6
4
 
5
 
! Отговори
абе преди 1 месец
да се радва, че не са го изпратили на почивка в сибир!
5
6
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Не виждам никаква аномалия в случая. Явно испанският журналист не си е подновил визата,защото е имал намерение да напусне Русия. Иначе нямаше да има проблем . Иначе случаят е странен,защото испанците са пропутинисти и това го виждам всекидневно,защото общувам. Вдига се шум за нищо. Пращат друг журналист с виза и репортажите продължават.
4
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ще го изгонят ами, свършила му визата, такъв и в зимбабве ще го гонят..
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не разбрах !!! Кой отказал да поднови работната си виза няма да бъде изгонен откъдето и да било ? А останалото е пропаганден пълнеж.
2
4
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 1 месец
много ги е яд Сорсоидите че им подрязаха и им подрязват крилцата в Русия ....
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при Путин няма цензура