Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва

Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140
199
Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140. В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав атентат". В същото време се съобщава за продължаващ обстрел в конфликта между Русия и Украйна, предаде БНР.

Още по темата

Отговорност за нападението срещу "Крокус сити хол" в град Красногорск пое "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели. Въпреки това руският президент Владимир Путин каза, че задържаните са бягали към Украйна:

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница".
В отговор в традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Путин търси начини да отклони вината за масовото убийство в концертна зала край Москва в петък. Той посочи, че

Владимир Путин е мълчал 24 часа, преди да обвърже стрелците с Украйна:
"Всичко е абсолютно предвидимо. Тези стотици хиляди руснаци, които сега убиват на украинска земя, със сигурност ще бъдат достатъчни да спрат всички терористи. И ако руснаците са готови мълчаливо да умират и да не задават никакви въпроси на своите служби за сигурност и разузнаване, то Путин отново ще се опита да обърне подобна ситуация в своя лична полза".

Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани.

На този фон снощи беше съобщено, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през деня повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Назначеният от Русия регионален губернатор заяви, че една жена е пострадала от шрапнел и има нанесени щети на инфраструктура, включително офис сграда и газопровод.
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъснаха атаката, съобщиха украински официални лица. Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в столицата е имало експлозии. Съобщава се и за взривове в Лвовска област. Заради руската въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница рано тази сутрин са били активирани полски и съюзнически самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Москважертвиатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В територия 404 Зефюрера всеки ден загробва минимум 250 украински войника в името на Байдън, Урсула и Шорош. Зефюрера изтребва украинският народ защото той не е украинец.
111
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е Украйна да изчезне. Да не стават грешки....
110
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 110 Защо това да е лошо? Целия свят ще си отдъхне от руските фашисти.
109
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най лошото ще дойде след Путин . Той така я моделира Русия че тя без него да не може да съществува като държава. И най вероятно след него ще се разпадне.
108
20
 
6
 
! Отговори
Колев преди 1 месец
Да отиде и нашият натовски генерал и бивш комунист ,,Румен Радев да поднесе цветя там ,,
107
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ами То освен малко бутафория няма никакви доказателства, че е имало някакви жертви от това нещо.
106
20
 
14
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Този терористичен акт е за вътрешна употреба За това ИСКА да изкара виновна Украйна джуджето ЗА ДА МОЖЕ ДА МОБИЛИЗИРА ХОРА ЗА ФРОНТА
105
18
 
17
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Ако Путин е предвидил какво ще се случи по време на войната и след, едва ли щеше да си помисли за война.Всичко което беше Русия се срива на главата му. Ред е и на РФ. И там са застанали на старта да бягат.
104
22
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
В Украйна всеки ден е ден на траур , заради дивотията на Путин.
103
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВС на РФ освободиха от фашизоидният бандеровски ботуш населено място Красное (Ивановское) близо до Артемовск.
102
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Участието на Украйна в терористичната атака на Крокус изглежда все по-вероятно" - американският бизнесмен Дейвид Сакс. Той също така отбелязва, че ако това е така, тогава САЩ трябва да се откажат от Киев. Хората на Съединените щати и Русия никога няма да простят такава терористична атака.
101
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко мъдър е бил хан Аспарух че ни е завел по на Запад.
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия станаха такава паралелна реалност, че крепостните даже започнаха да правят. национален траур и на пълен фейк за който те не са виждали нещо повече от клипчета с малко трясъци и пушек. Буквално няма никакви признаци, че е имало нещо повече от инсценировка.
99
3
 
4
 
! Отговори
Трънчо преди 1 месец
Логично, следващата стъпка на организаторите на терористичната атака трябва да бъде опит за организиране на идентичен теракт, но този път от някакви "гадни руснаци", който ще има или мигрантски, или ислямски оттенък. И тогава, според идеята на авторите, в Русия трябва да започне клане на национална или конфесионална основа (или по-добре и двете), което ще позволи на Запада и Киев ... да спечелят войната в Украйна.
98
5
 
3
 
! Отговори
Трънчо преди 1 месец
Струва ми се, това е очевидно. Хайли лайкли, че киевските служби за сигурност са наели мигранти от Централна Азия (и особено таджики, които са статистически най-многобройната мигрантска група в Русия) за това ужасно престъпление, очевидно не е случайно. Логично, следващата стъпка на организаторите на терористичната атака трябва да бъде опит за организиране на идентичен теракт, но този път от някакви "гадни руснаци", който ще има или мигрантски, или ислямски оттенък.
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До директно до модертор. Шот ти е толкоз акъля и не моеш да вдяваш.
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До къф ден на траур бре. Напъни повече и по-бърже на плюсчетата че няма да ти излезне.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос на дни е"анонимните"поръчители да бъдат задържани,разплитането на това клане ще дойде твърде бързо,даже и режисьорите няма да имат време да разчистят!
94
3
 
12
 
! Отговори
Руски мир преди 1 месец
в деня на траур бомбандират Киев.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 135 Остаряла ти е информацията. Това беше старото поколение, бивши студенти в Русия. Новите вече не вярват на приказката за девиците и си треперят за животеца. "Очовечиха" се)))