Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва

Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140
199
Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140. В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав атентат". В същото време се съобщава за продължаващ обстрел в конфликта между Русия и Украйна, предаде БНР.

Още по темата

Отговорност за нападението срещу "Крокус сити хол" в град Красногорск пое "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели. Въпреки това руският президент Владимир Путин каза, че задържаните са бягали към Украйна:

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница".
В отговор в традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Путин търси начини да отклони вината за масовото убийство в концертна зала край Москва в петък. Той посочи, че

Владимир Путин е мълчал 24 часа, преди да обвърже стрелците с Украйна:
"Всичко е абсолютно предвидимо. Тези стотици хиляди руснаци, които сега убиват на украинска земя, със сигурност ще бъдат достатъчни да спрат всички терористи. И ако руснаците са готови мълчаливо да умират и да не задават никакви въпроси на своите служби за сигурност и разузнаване, то Путин отново ще се опита да обърне подобна ситуация в своя лична полза".

Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани.

На този фон снощи беше съобщено, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през деня повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Назначеният от Русия регионален губернатор заяви, че една жена е пострадала от шрапнел и има нанесени щети на инфраструктура, включително офис сграда и газопровод.
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъснаха атаката, съобщиха украински официални лица. Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в столицата е имало експлозии. Съобщава се и за взривове в Лвовска област. Заради руската въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница рано тази сутрин са били активирани полски и съюзнически самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Москважертвиатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Христо си направи генен тест и му преобладават турските гени, кво прайм?
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските власти не публикуват НИЩО свързано с този уж "атентат". Няма имена на хора, няма видеа или снимки от предполагаемото място на престъплението. Това е паралелна реалност, не "атентат".
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДрОгрят Христо Христов забравя, че азбуката и вярата им дадохме ние на рашките. Затова са общи. Но с тях кръв нямаме, освен при смесени бракове. Има много лаборатории, които правят генни тестове за произход. Скъпичко е, но си струва. Ще се учудите от резултата. Руска кръв почти отсъства, освен ако някой пиян асвабадитель не е изнасилил българска девойка, докато я е освобождавал. И странно е, но много познати имат повече "венецианска" кръв, дори западнославянска, не руска. Христо може да е турк
69
5
 
14
 
! Отговори
Цветя ли? преди 1 месец
На тия държавата им днес ПАК бомби мирни хора. Лицемерни престъпници.
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе на Копейкин няма ли кой да му каже, че да не плаща за такива дето пишат Балгария? То бива да си безмозъчен и двуклетъчен ама такива като Христо не правят услуга на възраждане бро, намери некви поне с 8ми клас.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При наличните сега химически смеси, използвани за наркотици, от една страна, но и за изпадане в други психически състояния, от друга, виждаме както пълно безумие на стрелящите по невинно население ,но главно на техните подбудители, обаче също несъмненно "развързване на езика" на ВСИЧКИ заловени.
66
7
 
11
 
! Отговори
Бимбалов преди 1 месец
Родните алтави друзя да сложат по една черна лента. Иначе да отблежа за протокола че nyткин всяка седмица убива с ракети дронове по толкова мирни украинци, при това рускогаварящи. И още нещо друзя алтави, скопени от нормален разум и логика, това престъпление тежи на съвестта на nyткин и нещо повече извършено е с негово одобрение, иначе как да си обясним че на концерта не е имало кьорав полицай, и първите силоваци пристигат 1 час след веселбата, а пък стрелците просто си тръгват и пътуват с кола?
65
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо, това за тримата човека е в художествена творба - в пиеса от Стефан Цанев. Писателите могат да си пишат свои версии. Не са историци. Харесвам пиесата му, но тя е художествена измислица. В архивите няма подобно нещо. Напротив, граф Игнатиев е виновникът да не бъде помилван Левски. Архивите "помнят".)))) Личи си какъв историк е вашето Коце. Работи не с факти, а с фантазии.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Из раждане никой не ги подкрепя, но изглежда така отстрани, копейките му верват на мушморока Копейкин :)))
63
10
 
3
 
! Отговори
Безинтересно преди 1 месец
Тука се борят две посолства и двама трима случайни. Мрасници. Има обити при атентат . Вие се карате . Балгария вас не гледа.
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо, не си учил, бе се обаждай.
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов Твърдението, че искат да ни вкарат във война с Русия, е единствено в мечтите на възрожденците. Даже комунистите на Нинова не пишат подобни конспиративни измишльотини. Все пак БСП са високообразовани хора, не като възрожденците. Нискообразованите червени бабички измряха. Сега ги заместват такива като теб
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук е пълно с кукупейки.
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов Продажник с изгладен мозък. Позор си ти - за себе си, за децата си, ако имаш и за страната си.
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема как да има руский мир, като Джуджа си мисли само за война :))) Какво е очаквал, не знам, мейби се е припознал с Хитлер :)))
57
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 месец
...Ицко, Коце Копейката се е грижил само за имота си край Варна/от партийната субсидия/, , и за тия с празните глави и изцъклените погледи около него! Последното което го интересува ,са "всички" бАлгари!
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ристьо, ти не си учил история, бачо. Необразован си. По твое време българската история се пишеше от руски историци. Предпочитам да вярвам на Захари Стоянов и Левски, отколкото на теб.
55
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Тегаво им е на руснаците - не стига, че *** на фронта, а сега *** и в Масива.
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 56 Какви международни наблюдатели те гонят бре? Това да не ти е Хага? Беларуските медии не са международни. Те са путински. Не ставай смешен
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото си пожънеш, това и ще сееш, ама Путин явно не се съобразява с това нещо, после бил недоволен :)))