Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва

Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140
199
Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140. В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав атентат". В същото време се съобщава за продължаващ обстрел в конфликта между Русия и Украйна, предаде БНР.

Още по темата

Отговорност за нападението срещу "Крокус сити хол" в град Красногорск пое "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели. Въпреки това руският президент Владимир Путин каза, че задържаните са бягали към Украйна:

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница".
В отговор в традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Путин търси начини да отклони вината за масовото убийство в концертна зала край Москва в петък. Той посочи, че

Владимир Путин е мълчал 24 часа, преди да обвърже стрелците с Украйна:
"Всичко е абсолютно предвидимо. Тези стотици хиляди руснаци, които сега убиват на украинска земя, със сигурност ще бъдат достатъчни да спрат всички терористи. И ако руснаците са готови мълчаливо да умират и да не задават никакви въпроси на своите служби за сигурност и разузнаване, то Путин отново ще се опита да обърне подобна ситуация в своя лична полза".

Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани.

На този фон снощи беше съобщено, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през деня повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Назначеният от Русия регионален губернатор заяви, че една жена е пострадала от шрапнел и има нанесени щети на инфраструктура, включително офис сграда и газопровод.
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъснаха атаката, съобщиха украински официални лица. Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в столицата е имало експлозии. Съобщава се и за взривове в Лвовска област. Заради руската въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница рано тази сутрин са били активирани полски и съюзнически самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Москважертвиатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
даже и какво ядат.Зеля не се бори за Украйна, той се бори СРЕЩУ Украйна и народа й,затова не се стряска от милионите гробове на загинали именно украинци. Той НЕ е украинец!
91
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква демокрация, вече никъде няма такова нещо, следете какво искат да прокарат с този "украински конфликт", Новия световен ред...Зеля заяви в прав текст, че всички са му длъжни,защото се борел за този ред. Само не ни е питал, дали го искаме този ред и не сме му давали пълномощия да се бори от наше име!Зеля забрани ВСИЧКИ медии,които не го слушат и не лъжат с него, забрани даже всички религии, освен тази,която той признава - сатанинската. Последно обяви,че дава Украйна на Блекрок, а за украинците се готви пълен контрол чрез дигитална валута и следене за всичко, което правят, даже и какво ядат.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съветски републики , арабски джамахирии.Бившите социалисти станаха фашисти и ислямисти.
89
8
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВСЕКИ ДЕН Е ТРАУР В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОТКАКТО САМОЗВАНИТЕ ПУТИН СА ПРЕИЗБРАНИ!
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тая Ислямска Държава,има вече кадри на задържаните непосредствено след тяхното задържане,там не става въпрос за религиозен фанатизъм а за пари,никой от членовете на ИД не извършва своите дела за пари,те не бягат за тях е чест да умрат като се жертват!
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют 134. На никой не му трябват простащините ти.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют 131. Издърпвач, не видиш че дишаш даром...Клавиатурен великан.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напищяааате ли са бе невменяеми пенционер-демократи ?
84
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе, някой няма ли път към Харманли? Нищо няма да му прави на Христо, само да го погледне в очичките. Подозирам обаче, че зад айпито ще се окаже някоя руска мамашка, съпруга на нищо неподозиращ човек, която си седи по цял ззад компа, докато той бачка да я издържа. Нещо като "Храни куче да те лае". Щото и в първи клас не пишат толкова неграмотно. Или с Ристьо се редуват на лаптопа. )))
83
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайте видеата от уж атентата. НИКЪДЕ не се виждат масово убити и ранени. Всъщност, никъде не се виждат никакви жертви.
82
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За стотина убити на концерт- траур.За хиляда убити всеки ден , на фронта - нищо.Егати ЛИЦЕМЕРИЕТО
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На патриота Христо Путин му е героят, а Левски е предател, защото не е обичал любимите му рашки. И това е виждането на цяла една анархофашистка антибългарска партия, самонарекла се Възраждане с цел да петни паметта на истинските ни национални герои. Не се сещам нищо добро да е направила тази фракция за България, освен че заема излишно една пейка в парламента.
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брех тез Идилци най после се събудиха и започнаха да защитават палестинската кауза.
79
3
 
9
 
! Отговори
= преди 1 месец
Поредната путинска инсинуация. Преди 20 г. неговото кгб взриви два малки блока в Москва и си създаде повод да обяви война на Чечения.Сега този тероризъм организиран от фсб ще бъде използван за да се обяви пълномащабна война на Украйна
78
14
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Фют кравар мрасен омри кат Левски национален придател мрасен!!!! Одавна вече всички разбраха че Левски в бил мрасен придател и евроатлантик затва в циала Балгария никои него е спасил само 3 човека са го водили за убесването
77
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всики пътеки водят към Киев ми6 и цру
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази сутрин в 4:23 ч, полските ВВС наблюдаваха руска крилата ракета, която в продължение на 39 сек бе над полска територия в района на град Осердув. След навлизането руската крилата ракета направи лек ляв завой и се насочи към Львов.
75
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че след освободителната война, Русия категорично се противопоставя на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. След това защитава сръбските интереси в Македония. Воюва срещу нас по време на Първата световна война, за да запази Добрич, Балчик, Тутракан и Силистра под румънска власт. Бомбардирали са Варна и Балчик. Дали трябва да възприемаме Русия като приятелска и братска държава? Преценете сами.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно си баба знае едно си баба бае
73
6
 
11
 
! Отговори
Inatut преди 1 месец
Ужас. Терористи нападнаха най-големите терористи...сега да видят какво да си отсрещната страна..