Нова планета в Слънчевата система – Тихи

Газовият гигант бил 4 пъти по-голям от Юпитер
14 фев 2011 12:04,
82
Нова планета в Слънчевата система – Тихи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американски учени вярват, че са открили нова планета в отдалечен край на нашата Слънчева система. Небесното тяло има име, въпреки че официално потвърждение за съществуването му все още няма, пише Daily mail.

Има сведения, че доказателства за съществуването на газовия гигант Тихи (по името на гръцката богиня на съдбата, щастието и благоденствието) се събират от НАСА и резултатът ще излезе наяве още тази година.

Един от авторите на теорията за съществуване на Тихи счита, че проведените изследвания и анализи рано или късно ще покажат нова 9-а планета в Слънчевата система, която ще се окаже и най-голямата – поне 4 пъти по-голяма от Юпитер с маса около 1300 пъти масата на Земята.

Професор Даниел Уитмайър от Университета в Луизиана характеризира предполагаемата планета като най-отдалечена от Слънцето, съставена предимно от водород и хелий, с атмосфера подобна на тази на Юпитер и обръчи като тези около Сатурн. Освен това Тихи най-вероятно има и множество луни.

Ако такава планета в нашата система наистина е налице, статутът и името й трябва да бъдат установени от Международния астрономически съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бла бла бла бла бла бла
59
1
 
3
 
! Отговори
X преди 13 години
Присъединявам се към коментар 48. На вашето внимание biguniverse.co.cc/nibiru-planet-x-2012-proof-of-government-conspiracy Можете да направите сами проверка на Google Sky.
58
2
 
18
 
! Отговори
короин преди 13 години
Спешно комюнике от правителствот на БЮРМ:планетата Тихи е изконна Македонска територия!Тя лично е дадена на македонския народ от бог МакедонУправлява се от протекторат начело от пра-пра-пра внука на Александър Македонски!Всички претенции към нея са несъстоятелни особено от тези подли *** дето ни откраднаха историята и даже видната Македонка Дилма Русеф!ПС:хахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
57
6
 
10
 
! Отговори
Законодател преди 13 години
Егати и науката. Тия астрономи малко на метеоролози го докарват. Тук има планета там няма. хахаха. Аз до 12-ти клас съм учил, че плутон е планета. И явно всичко е въпрос на гледна точка. Утре някой псевдо учен с права, кой знае какво ще измисли. И ако наистина има толкова голяма планета, тия високи технологии май не са много високи. Като се има предвид преди колко години са открити всички останали планети. Да живее теорията на относителността и глупостта.
56
5
 
8
 
! Отговори
Parcuc преди 13 години
Някой научно да ми обясни като на лаик как шумерите преди 4000години без телескоп са видяли всичките налични планети в Слънчевата система ?!
55
5
 
5
 
! Отговори
Царя преди 13 години
Аз чакам скоро да намерят нова планета в Слънчевата система - МАДО
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха ха тоя трябва хич да не е чел физика, за да публикува такава голяма тъпня. Тази планета ако въобще съществува с такива габарити изградена от водород и хелий, щеше да е втора звезда в слънчевата ни система. Първо голимината на тази планета трябва да е близо двойно по-малка от тази на слънцето, но това я прави достатъчно голяма, за да има нужната плътност да обръща водорода в хелий, което от своя страна води до ядрен синтез и би блеснала като второ слънце. Има ммилиарди звезди с такава маса!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да стане звезда и трябва 50+ пъти масата на Юпитер.
52
1
 
7
 
! Отговори
**** преди 13 години
Айде нашите *** да се стягат за път,ще ги командироваме за там като им обещаем,че там има планини от желязо,мед и бронз,тогава ще стегнат каручките, и газ за новата планета.
51
1
 
7
 
! Отговори
жжж преди 13 години
От много години се знае, на база влиянието му върху известните тела, че има там накрая на системата нещо с голяма маса. Обаче сега "научното" съобщение направо кърти. Насложиха му на тялото и пръстени като на Сатурн, че и цяло стадо "луни". Въобще всички екстри. Мераклии за кръстници на планети. Само, че ще я кръсти наистина този който все пак ще може по-конкретно да я определи и опише.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От къде я копирахте новината... източник няма ли?
49
1
 
8
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
До 29Има открити дозини планети джуджета в куйперовия пояс, затова именно беше беше нужно да се систематизират нещата и да се въведе ясна дефиниция за това какво е планета. След като такава дефиниция беше въведена, планетите са официално 8.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че от google почнаха да филтрират тази новина.Сутринта излизаха съвсем различни резултати за това в търсачката?!?
47
2
 
8
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Любопитно. Доста често наблюдаваме двойни звезди. Да не би това да е неуспелия спътник на Слънцето, за който е нямало достатъчно материал да нарасне и да се запали?
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Официалната астрология изостава зад официалната астрономия с най-малко 2000 години.Плутон вече не е планета, защото беше въведена дефиниция за това какво е планета, и плутон не отговаря на условията.Условията са три:1.Обектът трябва да е сфероиден.2.Обектът трябва да обикаля слънцето, а не някой друг обект.3.Обектът трябва да е разчистил орбитата си от други обекти които обикалят слънцето.Плутон е част от куйперовия пояс, така че той не отговаря на условие 3.
45
4
 
36
 
! Отговори
edin преди 13 години
Мале, сега македонците ще кажат че е е тяхна! Обаче са я пазили в тайна, за да не знаят другите за нея, хахаха.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
makedinia neyi HQ Herr Doğan'ın .... ne Nibiru beş leva eh
43
2
 
8
 
! Отговори
К преди 13 години
Планетата естествено е кръстена на Иион Тихи, роден няколкостотин години по-късно в орбита около третатата й луна.
42
6
 
17
 
! Отговори
македонска наденица преди 13 години
те това е велика македония бре......ке падне и ке завладее целио свет!!!!пущиняци
41
11
 
18
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Днес dnes.bg надмина себе си. От сутринта - все новини разтърсващи света. Очаквам до час - два заглавие като на пример: "Снощи Пешо спа с жена си."