НАСА планира да построи ракетен завод на Луната

Възнамерява се там да се произвежда ракетно гориво
26 май 2018 09:52, Елка Василева
134
НАСА планира да построи ракетен завод на Луната
Снимка: архив, Reuters

Американското космическо ведомство уточнява техническите детайли за построяване на ракетно-космически завод на Луната, като още от 2019 година се планира прехвърлянето на товари и материали на нейната повърхност, съобщава сайтът Лайф.

В първото промишлено предприятие, изградено извън пределите на Земята, е планирано производството на ракетно гориво, необходимо за пътешествия до други планети.

За суровина ще бъдат използвани водород и хелий, които ще се добиват директно от повърхността на Луната. За тази цел през 2019 година на повърхността на естествения ни спътник могат да бъдат отправени два геологични апарата-разузнавачи, които ще търсят най-пригодните площадки за работа.

Лунната база трябва да се превърне в изходен пункт за попълването на запасите и за презареждане на космическите кораби, изстреляни към другите планети от Слънчевата система.
 

/БТА/
 


134
Още по темата: ЛунаНАСАракетен завод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най хубавото е че докато политическите тролчета си чешат езиците и от двете страни НАСА, Роскосмос и ESA подготвят редица съвместни мисии включително и тази! Това е доказателство че учените във всички страни са нормални и си комуникират а не като *** в този форум и полиците!!!
106
3
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 7 месеца
Всяка по-сериозна интервенция върху Луната може да промени орбитата й, което ще повлияе на много природни процеси тук, които познаваме, надявам се учените да са наясно какво може да последва... и да не стане като в приказката "След дъжд - качулка"!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
те едно време са планирали да взривят луната, сега ако не направят това, достатъчно е да я отместят и да се видят колко са начетени
104
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бъдещето принадлежи на умните, начетените и можещите. Не на фитнесджии, чалгари и "газете".
103
0
 
2
 
! Отговори
NASA преди 7 месеца
AstroNOT...
102
2
 
3
 
! Отговори
РРР преди 7 месеца
Хахаха, а един мармот( Трансформърс) завива шоколада със станиол.
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Страхотна идея, която вълнува съзнанието ми от доста време. Американците нямат идея как ще се реализира проекта. Стрелят на сляпо и търсят да закупят идеи и нестандартно мислещи хора, както винаги са го правели. После ще се възползват и ще потулят всичко...примери: Айнщайн, Тесла... и т.н.
100
11
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 месеца
Хе ,хее, а руснаците още се мъчат с Лада, дето никой не я купува.
99
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз пък съм фен на друга теория. Американците са ходили на Луната. И там са видели разни неща. След това им е било казано повече да не стъпват там, или поне не официално.
Луната всъщност е кух обект, който се предполага, че не е тук около Земята особено отдавна. Обстлелват я с ракета, и след удара в повърхността, цялата Луна вибрира като гонг поне половин час. Вие преценете какво има в нея.
98
0
 
1
 
! Отговори
фрусия преди 7 месеца
Пичове, приятен ден ви пожелавам ;)
97
1
 
10
 
! Отговори
До Фрусия преди 7 месеца
Точно това правех още преди да си го написал и не гледам в ютюб а най-вече в уикипедиа. Има една интересна снимка от един далечен сателит който е изпратен в дълбокото пространство - та тази снимка показва земята да е кръгла. Също така много се говори, че науката и религията не вървят ръка в ръка и за това църквата не е искала да спонсорира околосветското пътешествие на Колумб за да не намери той доказателства едва ли не, че земята е кръгла отричайки техните тези че е плоска
96
1
 
7
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 месеца
може само да ме радва факта че в ежедневието нито един геодезист , картограф , човек който се занимава занимава с някакъв вид навигация на кораби , самолети или каквото и да е друго , нито за миг някога си е помислял че земята може да бъде плоска . Нито един тираджия не си е помислял че това може да е така докато вечер настройва антената на Булсата към спътника в геостационарна орбита някъде на 36 000 км. над екватора . Фрусия явно не е просветен колкото един тираджия
95
3
 
1
 
! Отговори
фрусия преди 7 месеца
До До Фрусия

Не съм се бъзикал с теб, какво аз мисля няма никакво значение. Важното за теб е какво ти мислиш, та ако умееш да го правиш, порови се в огромният океан от информация, който ти предоставя интернет и си изгради сам мнение. Като за начало започни с търсене за flat earth, но в youtube (в никакъв случай в google), но и там също много внимавай, защото е пълно с умишлено разпространявана дезинформация от разни платени ***.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
абе фрусия , хоризонта е винаги на нивото на очите ти защото подсъзнателно тялото ти държи ,иначе празната ти глава, така че да е там ( ето ти пак програмиране ) . Ако искаш върви на брега на морето , кея в Бургас е добро място , вземи един зидарски нивелир , нагласи либелата ( оная тръбичка с мехурчето) така че да е хоризонтален и гледай . Ще установиш че наистина си на най високото място
93
1
 
3
 
! Отговори
До Фрусия преди 7 месеца
Понякога ще се очудиш, но може да получиш истински отговор от някой непознат в нета който не се опитва да спечели нищо от теб.... докато тези които ти наливат акъл в институциите го правят със строго-определена цел. Съдейки по отговорите които ми даваш, стигам до извода, че или се базикаш с мен или и ти си объркан ;) Иначе нищо не ти пречи да ми кажеш какво наистина мислиш - аз не работя за ЦРУ или КГБ :)))
92
2
 
4
 
! Отговори
фрусия преди 7 месеца
До До Фрусия
Ако питаш някой непознат в интернет "какво е реалността", значи далеч не си дорасъл да чуеш отговора.
Като гледам аргументите и на останалите коментатори по темата, май по-добре да ви поздравя с последното парче на Криско, да олабите малко, че много се напрегнАхте. ;)
п.п. Дее.а, цела вселена вакум, а така и не може да изсмуче Земната атмосфера, тая графитация сигурно е заковала въздуха за макарите.. :))
91
5
 
2
 
! Отговори
фрусия преди 7 месеца
Деца, казах ви не се напрягайте толкова, тази иформация просто не е за вас, забравете я и ще спите спокойно.
На този който спомена за гледането от самолета, само ще му кажа да си напрегне малко сивото вещество и да се замисли, защо хоризонта е винаги на нивото на очите му? Ако беше на кълбо, където и да се намираш си на най-високата му точка и когато се издигаш, хоризонта трябва да остава под теб, но това е прекалено абстрактна мисъл за някои, а и в училище не са ви го казвали нали..
90
2
 
2
 
! Отговори
До Фрусия преди 7 месеца
Или говориш сериозно или само се базикаш с мен, но предполагам, че е възможно хората да бъдат програмирани по определен начин, само, че не ми отговори на въпроса - какво за теб е реалността? Подавайки ми сламка няма да ми помогне ако считаме, че не съм толкова напред с матеряла - просто ми го кажи. Ако и ти не си сигурен какъв е отговора, това е друга тема за която не си струва да говорим повече...
89
0
 
5
 
! Отговори
До 88 преди 7 месеца
Мисля, че е комбинация от двете и точно за това не може да се създаде изкуствена гравитация - самото въртене не е достатъчно а трябва да е в особено големи размери - демек ако се построи изкуствена планета и има механизъм за задвижване, то тогава може да се постигне изкуствена гравитация.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
85-между другото гравитацията няма нищо общо с въртенето и магнетизма . Всяко тяло , което притежава маса изкривява времето и пространството , дори и собственото ти тяло . Колкото по масивен е обекта , толкова по-голямо е изкривяването