Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат

Завоюването ще даде жертви, но има желаещи, допълни той
27 апр 2021 08:35,
202
Мъск: Достигането до Марс не е лесно, мнозина ще умрат
Снимка: БГНЕС

Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение. Това заяви предприемачът и собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск в интервю за Си Ен Ен, цитирано от БГНЕС.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той. "Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала", каза Мъск и добави, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. "Например, третата световна война може да започне", предположи той.

"Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване", продължи предприемачът. "Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място".

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
9
 
! Отговори
Колио преди 3 години
и какво като отиде на Марс ще разбере че човека не може да живее на друго място
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е българските "професори" да си изливат мъдростите по форумите. Те знаят всичко за коли, роувъри, космос и всички са паралии.
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
егати оправданията на дечкото. Имал проект, бил архитект :))) Роувъри правил :))) Под стрес бил в коментарите :))) Едно време такива като него на джипа казваха чироки, само него знаеха :)) Едва ли са знаели за индианците чироки по това време камо ли да са чували за Лада Нива че също е високопроходима.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 118Олеле ... Поредния "brogrammer" ...Менделеевата таблица, според теб, какво е?
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До полковник КолевЯката хипптеза ... а след 1001 е бъде ли въможно? Какво, ако е след 999 годиини/
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 114Ок. Извинявам се! Благодаря! Ядоса се и се оставих, което беше грешка. Искам да кажа на всички, че с негативизъм и мързел, нищо няма да постигнем. Лек ден на всички!
81
3
 
4
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Още няма разработен скафандър и кораб защитаващ ефективно от смъртоносната радиация там навън. Да не говорим за храната и други съпътсващи неудобства които са решаващи и непреодолими....Поне още 1.000год.няма да бъде възможно пътуването и "завоюването" на близки до нашата Слънчева стстема обекти!!!
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 111SUV никой н епозлваше, допреди 2-3 години. Всички го наричат джип, както всички наричат копирната машина ксерокс и само заядливи многознайковци, като теб, се правят на умни и "коригират" но не с цел да помогнат, а да наранят!!!!И идея си нямате от сложността на нещата, който имат днес, как са направени, как са открити принципите, които са използвани, как са ви ги докарали ... Консуматорство и злоба! Такава е днешната епоха!
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106Роувър е, както аз кажа, че е, докато проекта е мой. Търговската марка не ми пречи, да давам имена на проекти, които са с нетърговска цел. И не ми казвай "дечко". На 29 години съм!A според Merriam-Webster, думата rover e "превозн средство, чиято цел е да изследва повърхността на небесни тели (като например луната или Марс".*Спри се, моля те! Прекалено съм уморен и стресиран!*https://merriam-webster/dictionary/rover
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКоментарите до тук имаха доста неблагоприятен, снисходителен и подигравателен тон, кото съм изпитвал и често, особени когато се прибера в родния си Пловдив. Съжалявам, че не направих като другите от МГ-то и не се пуснах в безмислената игра, която е светът на финансите, където едни хора се радват, че ликвидират цели икономики, а после се оплакват, че бонусите им били само по 200 000 евра.
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
104 дечко , хайде да спреш с глупостите. Роувър е търговска марка на теб никой не ти е дал лиценз, ако искаш купи си лего и сглобявай.
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Лиспата на абстрактно мислене е огромен проблем. Вярно си по-*** от скалата или каквото беше онова в онзи филм.
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100Е нали обясних вече! Искаме да раработим роувър, който да да се упртавлява сам.Проекта цели следните неща:- Да проектира машина, която да функционира на марс, която ползва модел, който и позовлява да се самоуправлява, да сбира проби, да изпраща репорти, да носи товар от поне 250 килограма, да комуникира локацията си, да може да приема нови инстрикции и да е способен да измине поне 100 км при скорост от 20 км/ч.Защо е смешно, не разбирам! Предполагам, че искат чалга.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ защо хората да не са умни и красиви? Или е добре, да са глупави и грозни?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96Олеле ... Ти си по като онзи кечист от последния филм на Дисни, дето гледах. Помня, че приемаше всичко буквално.Говоря ти за съвременната цивилизация! Както се е случвало много пъти преди това! Още от Шумер, още от Йерехон, а вероятно и преди това.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДействам, по-дяволите. Уча второ образовние, за да помогна на първото си и работя. В момента чакам, д ами се ръннат моделите и не съм спал от 2 дена, следователно мисля, че ще си легна. Просто е ужасяващо. когато някакви случайни хора решават, че трябва да те наранят, като омаловажават труда и мечтите ти. ОК е, да се гавриш с човк, който има образование, работа, живот и стремежи, *** ане е ок, да откажеш да комуникираш с някой, работещ в Макдоналдс ... В какъв свят живеем?
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвременният свят се е побъркалИскат коли, козметика и игри.Този свят трбява да се провали, за да даде път на един ... смел и нов свят!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До онзи, който ме нарече Каракольо:Вие, господине, сте ужасен човек и се надявам, за доброто на всички нас, да намате наследство!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88О така ли?Значи нищо да не правим? Нищо да не правим? Да седим и да се надяваме на някой друг?Да не учим? Да се забавляваме? Да "оставим децата, да бъдат деца"? Та как ще постигнем нещо? Кка ще се развиваме? Какъв с мсиъсла от това, да се надяваш или да отриччаш, бед да даваш на 100% от себе си?
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79 И колко километра изминаха тези роувъри? 10, 20, до 50 км."Математически модели" трябва да се направят на базата на съществуващи и добре разбрани данни, но проблемът идва с тестването.И не разбирам, чщаот сте толквоа противни и гадни! Всеки път, когато някой ваш брат се опита да направи нещо, вие го мачкате и нападате! После се чудите, защото като успеят, хората не се интресуват от бедните и от старите си квартали!