Жълт код за ниски температури в 5 области, почва затопляне

Минималните температури ще стигнат -10 градуса
Обновена: 17 фев 2021 06:59 | 17 фев 2021 06:58, Ния Христова
3
Жълт код за ниски температури в 5 области, почва затопляне
Снимка: Pixabay
Слънчево време ще преобладава и днес. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5, а максималните на повечето места ще са между 2 и 7 градуса. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и с него температурите ще се повишат, сочи прогнозата на НИМХ. 
 
Обявен е жълт код за ниски температури в 5 области на страната за днес. Предупреждението важи за областите София, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. През нощта срещу четвъртък облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Максималнит етемператури ще са между 2 и 5 градуса, а температурата на морската вода ще е 7-9 градуса.
 
Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня и над Централна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1 градус, а на 2000 метра около минус 5.
 
В четвъртък повишението на температурите ще продължи. Ще има променлива облачност. Над източната половина от страната ще има и слаби превалявания. В петък и събота ще продължи да се затопля. Облачността над по-голяма част от страната ще намалее. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
На Иван брат му преди 3 години
почва" или "започва". Илитeрaти!