Фотоконкурс за "Витоша"

Ето и наградите
Обновена: 11 мар 2013 11:48 | 8 мар 2013 11:50, Петя Славова
0
Фотоконкурс за "Витоша"
Снимка: София Филм Фест

Малко преди официалното откриване на София Филм Фест на 7 март в централното фоайе пред Зала 1 на НДК ще бъдат разположени фотографиите на финалистите от фотоконкурса „Витоша” – организиран от Фестивала съвместно с гражданската инициатива „За Витоша” и в партньорство с Photosynthesis. Най-добрите снимки в категориите „Аз и Витоша” и „Ние и Витоша” са избрани от Евгени Димитров, управител на фотографска агенция „Булфото”, и Любомир Младенов – режисьор на филма „Витоша”. 20 фотографии, по десет от всяка от двете категории, ще украсят фоайето часове преди премиерата в четвъртък. А на сцената, веднага след прожекцията на филма и в присъствието на екипа и журито, наградите си ще получат:

В категория „Аз и Витоша”:
1-во място – Лора Желязкова
2-ро място – Мариуш Михайлов
3-то място – Владимир Стойнов
В категория „Ние и Витоша”:
1-во място – Тихомира Методиева
2-ро място – Тихомира Методиева
3-то място – Татяна Чохаджиева

За първо място е отреден пас „Черни връх”, който дава акредитация за целия София Филм Фест.  Втората награда е „Алеко” и важи за 15 филма, а за трето място има пас „Копитото”, с който се влиза на десет прожекции.

Фотоконкурсът „Витоша”, в който бяха подадени над 400 снимки, бе част от поредица събития свързани с откриването на София Филм Фест с документалния филм на Любомир Младенов. На 2 март деца и родители оставяха своите рисунки, посветени на любимата планина, върху триметров макет на Витоша.

А приятелите ни от WWF и парк „Витоша” разказаха на децата за биоразнообразието и многото видове животни и растения, чийто дом е планината. Макетът, обкичен с цветни послания, ще посреща зрителите във фоайето заедно с изложбата на най-добрите кадри, посветени на Витоша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари