Киното те иска

12 кратки истории в надпревара за награда
6 фев 2014 15:23, Петя Славова
0
Киното те иска
Снимка: София Филм Фест

Кратките истории на София Филм Фест в селекцията Jameson отново са 12. А за 11-и път един от претендентите за отличието ще го получи.

От 90 кандидати, селекционната комисия, в която се включи актьорът и композитор Стефан Вълдобрев ,режисьорите Зоран Петровски и Петър Вълчанов, журналистът Галя Крайчовска и актьорът Александър Сано, определи и претендентите.

Филмите са "Власт" на Борис Светославов, "Ден като ден" на Господин Неделчев, "Дърво без корен" на Рузие Хасанова, "Казабланка" на Никола (Кольо) Карамфилов, "Космонавти" на Божина Панайотова.

Списъкът продължава с "Оловно сърце" на Слава Дойчева, "Паркинг" на Ивайло Минов, "Портали" на Симеон Сокеров, "Стерео любов" на Мартин Илиев, "Упражнения за разговор" на Камен Коларов, "Чест" на Павел Веснаков и "The bridge" на Яна Титова

От дванайсетте два са анимационни, един документален и два експериментални, а останалите седем са игрални филми. Любопитен факт е, че шест от финалистите са копродукции, като три от тях са българо-английски, а останалите са дело на българо-френски, българо-руски и българо-германски екипи.

Наградата Jameson за български късометражен филм от години провокира много млади кинематографисти в България да представят своите филми, а в не малко случаи - и специално да създадат творби за участие в конкурса.

Наградата е 6 000 евро, а кой ще я вземе, ще стане ясно на 15 март 2014 година в Зала 1 на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари