"Ялда, нощ за прошка" - в програмата на СФФ

Ето и какво може да видим днес
29 юни 2020 16:27, Петя Славова
0
"Ялда, нощ за прошка" - в програмата на СФФ
Снимка: София Филм Фест

В програмата на София Филм Фест днес може да гледаме филмът с голямата награда за международна драма на филмовия фестивал в  Сънданс 2020 г. Това е "Ялда, нощ за прошка" на иранския режисьор Масуд Бакши,
заснет от българския оператор Юлиан Атанасов.

Копродукцията между Иран, Франция, Германия, Швейцария и Люксембург разказва за премеждията на една млада жена, обвинена в убийството на собствения си съпруг. След произнасянето на смъртната присъда, в нощта за прошка, властите я включват на живо в телевизионно предаване, за да може единственото дете на съпруга й да прости нейното престъпление, но се случват неочаквани събития и двете жени са поставени пред сериозен избор...
Единствената прожекция на "Ялда, нощ за прошка" е от 18.00 часа в Дома на киното.

От 20.30 часа в Дома на киното представяме пет филма от 13-те селектирани заглавия в Конкурса за български късометражен филм на 24-тия София Филм Фест.

Селекционната комисия в състав Катерина Ламбринова (киновед), Станислав Тодоров-Роги (режисьор) и Пенчо Кунчев (режисьорът, носител на Наградата Jameson за най-добър български късометражен филм за 2019 година)
избраха 13 филма, които ще се състезават за наградата през 2020 година.

Тя е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги, и е осигурена от "Доли Медия Студио", като се връчва на режисьора на филма-победител.

Днес в Дома на киното ще бъдат представени: „Майка“, режисьор Ивайло Минов „Тупик“, режисьор Олга Колева
„Да се срещнем вчера“, режисьор Ива Токмакчиева „Нина“, режисьор Христо Симеонов „Motherland“, режисьор Кристина Спасовска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари