Ад по Цариградско, хората вървят пеша по шосето

Стотици хора вървят пеша по бул. "Цариградско шосе" от "Ропотамо" към Орлов мост, тъй като отсечката е затворена за автомобили заради ремонт на пътя
8 авг 2007 08:29,
163
Ад по Цариградско, хората вървят пеша по шосето
Задръстването по шосето е неописуемо. Снимка: Булфото

Огромно задръстване се е образувало по бул. "Цариградско шосе".

По целия булевард още от Горубляне, в посока Орлов мост – до разклона за Ситняково, на практика няма никаква възможност за движение.

Там се е влял и потокът от Телевизионната кула по алея Яворов.

Задръстването продължава и по бул. "Ситняково" в посока към гара Подуяне и бул. "Мадрид".

Колите са в четири редици плътно една до друга.

Стотици хора вървят пеша по бул. "Цариградско шосе" от "Ропотамо" към Орлов мост, тъй като отсечката е затворена за автомобили заради ремонт на пътя. 

По всички съседни улици около "Цариградско шосе" има огромни колони от автомобили.

Променени са и маршрутите на автобусите, които преминават през Орлов мост и по бул. "Цариградско шосе" в София, съобщиха от Столичната компания за градски транспорт /СКГТ/.    

До 20 август маршрутът на автобусна линия номер 9 се скъсява до Военна академия. Автобусите ще спират и на временна спирка на моста пред Военна академия.   

Маршрутът на автобусна линия номер 94 е скъсен до кръстовището на ул. "Гурко" с бул. "Васил Левски", където автобусите ще завиват на дясно към бул. "Евлоги Георгиев" и ще продължават по маршрута си. Разкрита е временна спирка на ул. "Гурко".   

Автобусите по линии с номера 84, 114, 280, 284, 306 ще се движат от паметника на Васил Левски по бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску" и от там ще продължават по бул. "Цариградско шосе".

Разкрита е временна спирка при бившия хотел "Сердика".   

Автобусите по линии с номера 213, 214 и 305 ще се движат от Централна гара от бул. "Ген. Д. Николаев" по ул. "Силистра", бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску" и от там ще продължават по бул. "Цариградско шосе".    

Автобусите по линии с номера 76, 204 и 604 ще се движат от бул. "Евлоги Георгиев" по бул. "Драган Цанков", бул. "П. К. Яворов" и от там ще продължават по бул. "Цариградско шосе". За линии с номера 76, 204 и 604 е разкрита временна спирка на бул. "Драган Цанков", пред старата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/.   

Променен е маршрутът на автобусна линия номер 72. Автобусът ще преминава по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски", ул. "Гурко" и ще продължава по маршрута си.   

До 20 август заради ремонта на бул. "Цариградско шосе" в участъка от Ректората на Софийския университет до кръстовището с бул. "П. К. Яворов" е спряно движението на тролейбусите, въведени са временни промени в маршрутите им.   

Маршрутът на тролейбусна линия номер 2 не се променя.
Тролейбусите по линия номер 4 ще се движат от ж.к. "Дружба-2" до болница "Света Анна".   

Тролейбусите по линия номер 5 ще пътуват от надлез "Надежда" през площад "Руски паметник" и площада пред паметника на Васил Левски, до ж.к. "Хаджи Димитър".   

Тролейбусите по линия номер 8 ще се движат от площада пред паметника на Васил Левски, до Сточна гара, а по 11 линия - от Площада на авиацията до ж.к. "Младост-1".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
shado преди 16 години
Sprikata na Pliska aktivna li shte e ili avtobusite shte izlizat po napred po Carigradsko?
141
0
 
0
 
! Отговори
shado преди 16 години
Sprikata na Pliska aktivna li shte e ili avtobusite shte izlizat po napred po Carigradsko?
140
0
 
0
 
! Отговори
genka преди 16 години
Днес ходих пеши по Цариградско. Много е приятно, полезно за здравето. Самият център е доста спокоен, когато повечето улици са затворени. Колата си ми седи пред блока и хич нямам и намерение да я вадя. Чак като си тръгна за село уикенда ше я подкарам и толкоз :)))
139
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
Спиро,Кой за квото си мисли... Явно на теб ти време за това да мислишКомпетентна,Едва ли ще станем като в Германия. Там хората използват главите си за мислене (не е упрек към теб).
138
0
 
0
 
! Отговори
hahavata преди 16 години
Абе я си погледни ника тогава говори кой какъв е,явно ти самия като се върнеш вкъщи и правиш така-самозадоволяваш се,всичките ти коментари говорят за доста задръстен и незадоволен сексуално мъж.Да не говорим,че явно страдаш от доста комплекси,желая ти успех.А що се отнася до оня другия дето плюе селяните-то няма лошо в селяните ,а в селянията-вземете си тълковен речник и вижте кое какво означава.Не бъдете такива ограничени!
137
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
niki иска ние да коментираме думите му :)А Spiro май за други неща си мисли ;)
136
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
"Права си, но искам да провокирам малко повече коментари по темата, че взехте да се отплесвате по лични свалки."Ники, ама ти си коментирай, не ни пречиш.
135
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
Малко се отдалечихме от темата, но като се замисля сега ми предстои да се прибера от работа :) Мисля си да си направя разходка, за да не стоя отново в задръстване 2 часа. Ако искате, последвайте примера ми ;)niki, и в България ще стане като в Германия, но след доста годинки. Дотогава "таратайките" ще си бръмчат безнаказано ;)
134
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
Права си, но искам да провокирам малко повече коментари по темата, че взехте да се отплесвате по лични свалки.
133
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
Пич, това не го ли писа вече? Хайде, да не се повтаряме, а, че става малко досадно.
132
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
Айде всички "софианци" да си вземат бохчите под мишница и с таратайките обратно по родните си места. че зарад мя-кащите и че-кащите София заприлича на катун.А иначе, в България е твърде лесно и евтино да имаш кола - таралясник имам впред вид. И колкото е по-стара бангията толкова е по-евтино. Нито екологични данъци, нито нормални пътни данъци, нищо! А пропо, защо има винетки за пътищата извън населените места, а за улиците в тях няма? Асфалтът по тях да не би да пада от небето или да е подарък дядо боже?Поне да се поучим от някои по-умни народи от нас - в Германия колкото ти е стара колата - толкова по-висок ти е еко данака, колкото по-голяма и мощна е колата и повече гориво харчи, толкова повече плащаш, защото част цената на горивото отива за екологията.
131
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
Жалък си, пиле, дори не ми се занимава с теб. Защо да те обиждам след като ти си обиден от живота по презумпция ;)Бъди щастлив...във Варна. Хубав град иначе...
130
0
 
0
 
! Отговори
ben gazara преди 16 години
kompetentnata - ozloben kam jivota kompleksiran travestit s osaznata mania za veli4ie:))))jalka du6i4ka krie6ta se zad silni izkazvania:)))Kleko Mleko - tipi4en sofiiski 6u6liak, palen ne6tastnik tarse6t ve4no niakoi koito da e vinoven za mizeriata mu, potencialen geizer (pasiven):)))))))))
129
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
Може да съм чудовище и само така да си говоря. Много лесно вярваш. Или като става дума за красиви жени и разумът спира да съществува :)
128
0
 
0
 
! Отговори
RUHI преди 16 години
Можеш да ми пишеш на ruhi.rs***gmail.com
127
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
RUHI, разкрит си :)
126
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
Аз пък подкрепям идеята да се върне жителството със задна дата и да върнат по родните места цялата 2 милионна маса от хора, която задушава столицата вече 15 години. Разбира се Компетентна ще остане - тя изглежда добре наживо.
125
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
Просто се опитвам чрез ирония да внеса малко цвят тук ;)Свежо ми е, не ми се иска да пръскам злоба ;) А и не съм такава.Просто простотията винаги ме е дразнила. И не мога да съм равнодушна към нея.
124
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 16 години
Между другото подкрепям идеята София да не е столица:)
123
0
 
0
 
! Отговори
Eлка преди 16 години
Съвсем забравихме за темата