Овчаров: България има най-некадърното правителство

Соцалистите са на митинг
1 май 2010 12:05,
1715
Овчаров: България има най-некадърното правителство
Снимка: Булфото

"България има най-некадърното и най-некомпетентно правителство за всичките 20 години", заяви Румен Овчаров преди Първомайския протестен митинг на левицата в София.

Той поиска оставката на правителството на Бойко Борисов.

Днес на площад “Народно събрание” в София се провежда митингът н червените.

За да изразят отношението си към политиката на управляващите и за да дадат своя отговор срещу кризата, на площада са се събрали представители на ръководството на БСП и членове и симпатизанти на левицата от цялата страна.

Пред тях говори председателят на НС на БСП Сергей Станишев. "Вдигането на ДДС ще повиши с 20% цената на всяка стока, която купува българинът. Правителството иска да прехвърли тежестта от кризата на ваш гръб.

Този данък ще вземе повече доходи от бедните. Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България. То трябва да си ходи, заяви той.

Станишев каза, че през предишните години левицата е празнувала 1 май с чувство на съзидание. "БСП има самочувствие да каже, че направихме най-много за това българският народ да живее добре.

Настроението в страната сега е различно – хората чувстват несигурност. Бизнесът и обикновените хора живеят в несигурност за доходите си, за това каква антикризисна мярка ще предложи правителството, с какво ще ни изненада", каза лидерът на БСП.

Той подчерта, че хората живеят в страх от полицейщината, от това че всеки е незащитен от една репресивна държавна машина.

"Все повече хората започват да осъзнават какво се случва. С приказки правителството няма как да обясни защо икономиката се срива и бюджетът се оголва.

БСП и левицата днес сме в София, в Пловдив, в Бургас, в други градове, за да протестираме срещу политиката на правителството. Ние сме против тази политика и ще се борим за всяко социално право, което искат да отнемат.

Ние сме алтернатива на това управление. Дянков трябва да си ходи и това е първата антикризисна мярка”, заяви пред протестиращите Станишев.

Галя Асенова от Младежкото обединение на БСП каза пред протестиращите, че младите хора протестират срещу политиката на финансовия министър Симеон Дянков. Тя посочи, че през 2009 г. 69 000 млади хора са останали без работа. 

Галя Асенова обяви началото на кампания срещу безработицата сред младите хора. Кампанията на Младежкото обединение ще продължи два месеца – май и юни и през това време ще бъдат събирани молби за назначаване на работа.

В края на юни тези молби ще бъдат предадени на финансовия министър. Мотото на кампанията е „Дянков – назначи ме, или си върви”.

В 12.15 часа от площада тръгна Първомайско протестно шествие.

Още по темата

Участниците се отправиха към Лятната естрада в Борисовата градина, където се включиха в отбелязването на празника на вестник “Дума” и левия печат.

3000 – 3500 симпатизанти и привърженици на БСП се събраха на митинг-протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1715
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Не, бе SAPATA, просто пример, за да не се палиш.Както е видно от нашата коренспонденция аз съм най - завършеният *** от тримата.При вас има идеи, нравственни позиции, спомени и емоции.Но трябва да има и един на фактите и сухата статистика.За да слизаме на земята от сияйните висини на личните ни морални позиции.Простете.Даже по някога сам се ядосвам на добрата си памет и професионална начетеност./извинете ме за самохвалството/.А за цензурата-има ли смисъл,като няма значение!
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
за 1617 Не си прав. Стига да не е злонамерено всичко става за шоу. Преди доста години ми се виждаше кощунствино рокясване в църквите...Да ама там където има шоу пълни, а при нашите няма никой. Така стоят нещата и със Семинарията. Пищят поповете и искат часове в училищата, а децата им бяха в ръцете. Можеха да съвместят нещата а да не ги гонят. Сега дават матер база под наем, но не стигат парите и пищят, че не ремонтирано.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
"За Сталина"....Ще те чуят Зюганов и Жириновски как го пращаш при дамите и ще ти се случи случка. Нищо цинично или гадно не съм писал. Познаваш ме! Разказах ти как баща ми се опитал да дигне полка където бил ЗКПЧ на нож срещу урупени дотове и командира и още един офицер го вързали докато дойдат подкрепленията. Продължението не са го изтрили.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
аз бих му извил врата.Ако не е нещо цинично и отвратително, си е жива цензура.Не сме на една позиция, но имаш право на дума.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Ех, Икономисте...И този химн ли ще се опиташ да орезилиш? Дойче солдате, там тара рам, ама е била песен на нашите, българите. *** го кажи на някой, който е тръгвал на нож с тази песен.Ама, нали не е За Родину, за Сталину..
0
 
1
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ако можеш ги разбра защо те трият.Един път ме баннаха за виц на Радой Ралин. Абе модераторска работа -интелегентна:))) Решил съм да питам главния редактор. Впрочем от утре може и други неща да ни правят -ще има "легни , стани с ръце на тила" Абе при Тато си беше по свободно . Бай радой си ги плещеше където иска и за когото иска. Пращаха го по за месец два на село, но не го триеха-издаваха го с държавни пари и даже го филмираха. Сега някоеу *** ще му вземе думата на минутата
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Видя ли присмехулник - SAPATA е щастлив човек.С кауза.Ти ,извинявай,си възпитан със спомени и примери за чест и морал, които днес за много хора нищо не значат.Защото друга е координатната система, определяща посоката на "израстване" на индивидите и ценностите които изповядват / събират/.А аз съм по своему нещастен прагматик.През вашите глави сигурно са минали много неща, но при мен...ако някой 89 г. ми беше казал от къде ще мина,щях да го помисля не за луд, а за извънземен.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Има вариант на мелодията на "Марицата" - "Доче солдатен унд официрен.....Бум тарата, бум тарата" сещаш ли се?
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
1614 За какво са те изтрили? Аха..свобода на словото.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 1615 Аз си имам кауза. България.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
:-)))))))))))))) Стига да се намери *** да я нападне или удобен повод за освобождаване на някой закъсал. Знаеш ли, Любе... рок вариант на Химна на съветския съюз... Все едно някой да направи рок вариант на "Шуми марица". Че аз ще го изям с копчетата и без сол.
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
????
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Гледали по филмите и давай на нож пред укрепени дотове. За връзването баща ми искал да го даде на трибунал, но онзи го издърпал Ген Стойчев при себе си. След като завършил военно у-ще и разбрал каква цаца е бил на фронта баща ми потърсил двамата "връзвачи" и единия му станал кум. Другия разстрелян като враг:))) Да ставали са тези гадости, но какво общо имаме икономист , ти и аз с това. Сега които ги гледаш са били хлапетия тогава, прегърбени, куци, повечето изкуфели, но са имали кауза. А ние???
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Фидосова е вече родена.Участвува като партньор на Котоошу в българският национален отбор по сумо, под името Фидосума.Идва не от "сумо", а от сумите които събира за прокарване на лобистки закони в НС
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Здравейте господа.Значи така, в почивните дни сме заети, а когато другарчето е на работа си дискутираме възрастовата характеристика на героично сражавалите се такива и онакива.Откраднах си от себе си 5 минути време да изкажа възхищението си не толкова от парада вчера а от концерта снощи.Великолепно!Огромни групи млади хора, знаят и текстове и мелодии на песните за войната.Така се възпитава любов към Родината - за да можеш после да се сражаваш за нея.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
като се видим ще говорим.На мен ми стана ясно, тази жена, колко време е разказвала за наизустения си героизъм.Държа се като ученичка зубрачка.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
от моя пратовчед, който се е бил на Страцин и Стражин знам следното. 18 год. гимназист. Като,че още е пред мене..и започваше разказа в детайли. Ай стига..Почина на 80 г. Тази лелка така и не извади от главата си нещо съществено, освен партизанлъка в Кюстендилския отряд. 10-тосептевмрийка.Виж, аз разграничавам декоративните герои от воювалите.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
/16 год пикла.../ за това сме на това дередже. Когато станеш/дай Боже/ на 80 и няколко смяташ ли че ще можеш да кажеш нещо смислено пред микрофона. Аз лично съм "връзвал" езика в студиото на университетското ни радио./ Трябваше да кажа някакво приветствие за студентския празник/ Помисли малко...Прави или не тези "смешни" на теб старчоци във възраст в която ти си се натискал те са стояли под куршумите. Мен са ме" глезили" във фазанарията-зарит в окопа и над мен картеч.Халосни,но страх,мале, страх
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Защо смяташ, че 16години е несъзнателна възраст. Баща ми избягва ненавършил 18г. Не е бил подготвен идеологически, но пред избора да се бие за царя/респективно за германците/ избира другото. Не са имали друга алтернатива с брат си. Каквото и да си говорим е излишно вече. Вчера на трибуната един до друг бяха Меркел, полския идпрезидент Путин, Медведев.Последния публично и достатъчно високо се разграничи от репресиите на комунизма без да отрече и постигнатото от него. Ние понеже всичко оплюваме
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Делбата е започнала преди палачинката. Слушах вчера една изкукала партизанка, как си пееше наизустения от години урок. Така и не отговори на въпросите, които и зададоха.А бяха добронамерени.Всъщност, 16 годишна пикла-партизанка, която е видяла фронт и война, колкото аз, камикадзе на живо. Запознай ме с баща си! Ааа!Няма да го ядосвам човека. С най-малкия от Атанасовите сме водили дискусии.Не ни е било срам,страх или неудобно да си кажем "не го знаех" или "прав си".