Овчаров: България има най-некадърното правителство

Соцалистите са на митинг
1 май 2010 12:05,
1715
Овчаров: България има най-некадърното правителство
Снимка: Булфото

"България има най-некадърното и най-некомпетентно правителство за всичките 20 години", заяви Румен Овчаров преди Първомайския протестен митинг на левицата в София.

Той поиска оставката на правителството на Бойко Борисов.

Днес на площад “Народно събрание” в София се провежда митингът н червените.

За да изразят отношението си към политиката на управляващите и за да дадат своя отговор срещу кризата, на площада са се събрали представители на ръководството на БСП и членове и симпатизанти на левицата от цялата страна.

Пред тях говори председателят на НС на БСП Сергей Станишев. "Вдигането на ДДС ще повиши с 20% цената на всяка стока, която купува българинът. Правителството иска да прехвърли тежестта от кризата на ваш гръб.

Този данък ще вземе повече доходи от бедните. Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България. То трябва да си ходи, заяви той.

Станишев каза, че през предишните години левицата е празнувала 1 май с чувство на съзидание. "БСП има самочувствие да каже, че направихме най-много за това българският народ да живее добре.

Настроението в страната сега е различно – хората чувстват несигурност. Бизнесът и обикновените хора живеят в несигурност за доходите си, за това каква антикризисна мярка ще предложи правителството, с какво ще ни изненада", каза лидерът на БСП.

Той подчерта, че хората живеят в страх от полицейщината, от това че всеки е незащитен от една репресивна държавна машина.

"Все повече хората започват да осъзнават какво се случва. С приказки правителството няма как да обясни защо икономиката се срива и бюджетът се оголва.

БСП и левицата днес сме в София, в Пловдив, в Бургас, в други градове, за да протестираме срещу политиката на правителството. Ние сме против тази политика и ще се борим за всяко социално право, което искат да отнемат.

Ние сме алтернатива на това управление. Дянков трябва да си ходи и това е първата антикризисна мярка”, заяви пред протестиращите Станишев.

Галя Асенова от Младежкото обединение на БСП каза пред протестиращите, че младите хора протестират срещу политиката на финансовия министър Симеон Дянков. Тя посочи, че през 2009 г. 69 000 млади хора са останали без работа. 

Галя Асенова обяви началото на кампания срещу безработицата сред младите хора. Кампанията на Младежкото обединение ще продължи два месеца – май и юни и през това време ще бъдат събирани молби за назначаване на работа.

В края на юни тези молби ще бъдат предадени на финансовия министър. Мотото на кампанията е „Дянков – назначи ме, или си върви”.

В 12.15 часа от площада тръгна Първомайско протестно шествие.

Още по темата

Участниците се отправиха към Лятната естрада в Борисовата градина, където се включиха в отбелязването на празника на вестник “Дума” и левия печат.

3000 – 3500 симпатизанти и привърженици на БСП се събраха на митинг-протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1715
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
до SAPATА Да ти издам една тайна. Истинският / негласен / елит сме ние.Точно ти , присмехулник и аз.А така нареченият "Светски елит", както казватруснаците - мне по барабану.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
ако хроникьора на "елита" е бивш ватман, минал под дъгата...значи елита ни е на ниво. Ще спорите с мене, а? За елита, де..
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
корпорации работещи с борсови суровини/, където може да се прогнозира тренд на движение.Ако предвиденият в договора % на нарастване на пари вложени във фондасе отклонят надолу, ти се обажда мениджър, каните на среща, разяснява ситуацията и те пита:оставаме ли в този сегмент на риск или търсим нов?Това е за пенсионният фонд който ти си внасяш.Видя ли как ни отвлекоха корабчето?Цв. и Р.В. тръгвали на там с баретите :-))))))
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Повлекоха ме задачи и на можах да довърша след "защото".По принцип си прав.Аз работя с едно от най-големите пенсионно осигурителни дружества.От година и половина там можеш лично да определяш управлението на пенсиооният ти портфейл съответно в ниско рискови, рискови и високо рискови инструменти.КФН определя % на държано гарантираните фондове с който може да се борави на международни пазари.Обикновенно се инвестира в презастраховани и гарантирани ценни книжа / например чужди пенсионни фондове или
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
но там първо държавата ги гарантира, а и опериращите със обществени средства коренно се различаваш от нашите "оператори" Просто материалът за крадене силно намаля и посегат сега на осигурителните вноски на хората. Пък и през кризата доходността от частните фондове у нас силно намаля. Не казвам, че са "пипали", но личната им доходност/на чиновниците в тях/ в никакъв случай не пострада:(
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Сова съм бил винаги. Впрочем може би от казармата /дежурства почти ежедневни в КП/, а след това и като студент в Питер. Там започвахме занятия от10/съмваше се тогава през есента и зимата/ Стълбовете и сега са солидарен и капиталови. Въпросът е в тежеста им. Искат капиталовият да е водещ т. с вноските да се управляват от частниците. Като имаме впредвид своиството на парите да отиват и по непредназначение... Издръжката на НОЙ е около 1% а на частните над 10%. Да в Бенилюкс капиталовите са водещи,
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
до присмехулник Ти не спиш ли ,човече? Аз си лягам в 10,30 и след малко четене заспивам със съня на праведниците.Но ставам в 5,30.Какво да се прави - старчески изменения.на диспута и аз хвърлих едно око и като видях кои ще дипутират и като знам какви са им тезите - просто смених на НТВ Мир.А за пенсионните фондове аз имам друга теза.Наистина следва да има паралелно и държавен осигурителен фонд и частни фондове.Може даже да се направи разделение на осигуряващите се по Професионални фондове.Защото
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Казвам го това под впечатлението на един диспут по БНТ. Гледах как едни млади пишлемета, които не са начислили нито една заплата как с лека ръка предлагат да се постави на задна позиция солидарния стълб /в случая за пенсиониране/ с едничката цел-огромната част от вноските за пенсия да влезнат в частни фондове/вероятно те са вътре или им се плаща/ без да мислят при превъртането на капитала при тези катаклизми каква катастрофа може да стане. Справка Максуел и пенсионните му фондове.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Впрочем аз също съм привърженик, че имаш само един стомах и ако го понапънеш получаваш киселини и газове. Може би и за това се мъча с финансите на други вместо те да се мъчат с моите:( Имах такава възможност през деведесетте, а и знаех какво трябва да се направи, но не можах на даден етап да освободя половината персонал/95,96г/ и ...потънахме всички. Бяха трудни години и никак не ми се връзваше да кажа на някого -реших по целесъобразност ти и семейството ти да останете без прехрана.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
продължение: освен това изповядвам философията на достатъчната удовлетвореност т.е.човек яде с една уста,спи на едно легло и носи един кат дрехи.Можеш да обуеш два панталона един в/у друг, ама не е удобно.До пенсия я стига, я не.Така, че стигаме до философския въпрос поставен от У.Алън"познаваемо ли е познанието и ако не - по какво познаваме"?
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
до присмехулник Имах работа и не можах веднага да отговоря, въпреки че следя внимателно написаното от теб.За е. Минчев първо се радвай, че не те е ритнал с обувките си от кожа на крокодилски ....., а второ факте че си е тръгнал той, а не ти.По същата логика са по известни и чалгаджиите и други публични недоносчета, но сравнението се прави в "ареала" на обитаване на индивида.Точно това е въпроса: ако си начетен ще оцелееш и на "сиво" и на "бяло".
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ето той според днешните нрави е успешен и полезен. Кара Ягуар, има офис в Лондон, а аз съм почти в канавката. Карам 8 годишна кола, "треперя" колко от фирмите ми клиенти ще "хвърлят пешкира". Хиля се на Боце, но от неговите решения завися-дали ще остана на "светло или ще посивея" Какво значение има зали съм начетен,или не. Айкюто ми по всяка вероятност е по високо от Боцевото, но какво от това? Впрочем твоето също!
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
с практическата полза. А защо е нужно? В обтегнати отношения съм с близък приятел който на рождения си ден беше поканил Евгени Минчев/"успешен и полезен"/ Та той/Минчев/ превъзнасяше н- тата си книга. Верен на ника си "невинно" вмъкнах в разговора, че Лермонтов е оставил едни чернови, Петя Дубарова-една тетрадка, а Сократ нито ред. Всеки грамотен човек знае кои са те, и какво са правили. Попитах го какъв ке бъде отговорът ако бъде зададен въпроспред шрока аудитория Кой е Минчев? Онзиси тръгна..
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Според мен е по сложно. Успехът и ползата са също относителни понятия. Те понякога са въпрос на ситуация, ценностна система, късмет и нямат нищо общо с теста попълнен за МЕНСА. Борис ви е канонизиран например, но за същите деяния днес би бил изправен пред трибунала в Хага. Пенчо Славейков е като Катедрала в нашата литература/а и не само нашата/ но се скита бездомен из странство и не малка вина за това има един друг голям българин/Вазов/... По логиката ти не е успял да съвмести гения си
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Разбрах иронията.По принцип вероятно в общият случай това е вярно.Не че се имам за изключение.Но акцента в това което ти писах, не бяха езиците или знанието, а възможността на база на обем информация не само да реагираш бързо и адекватно, а и премерено и мотивирано.Да си начетен и паметлив не е само да си чел и да си запомнил, а и да си подредил в картотеката на главата си познания в определен ред на полезност и значимост не само за теоритични диспути,аи за практическа полза.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
продължение Имах преди години един подчинен полиглот и с две магистратури/едната от Варшавския университет, другата от Сорбоната/ Езиците които владееше бяха 5 или 6, а тези които ползваше и той не знаеше точно. Толкова начетен беше, че не се вписваше по никой начин в "сплотения ни трудов колектив" Ако не го покривах щяха да го изпапкат с парцалите. Нямаше Курс който да му се опре/информатика, медицина, литература.../ но да запомни графика си или други задължения беше мисия невъзможна за него
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ето ти един виц подходящ за тренировката ти. Мечката, заекът и хамстерът решили да духнат в Китай. На границата Мечкато спряла компанията и кзала, че трябва да си сменят имената с други които да звучат като китайските. Ето аз -продължила тя вместо мечка ще бъда муй, вълкът вуй, а ти хамстер...а аз се връщам в къщи гръгнар си хамстерът...
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
По ОРТ Первий - дават песните на войната в "Достояние республики"
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
"Я не люблю насилье и безсилье, вот только жаль разпятого Христа".Може би някой ден ще ти разкажа за начетеноста.Ето ти една тренировка от моите академии.Вземи един предмет по желание /например химикал, понеже е пред мен на бюрото/,потренирай и после ще ми кажеш колко ВРЕМЕ можеш да говориш за него.После повтори упражнението но на друг език.После изброй професиите които имат общо с този предмет и на още един език......И това е само началото на тренировката.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
за 1627 А аз си мисля, че само играеш "лошото ченге" Цитирал си не един път Висоцки и не само това-харесваш го. За циника той е смърт. " Я не люблю, когда мне лезут в душу, тем баче когда в неьо плюют"/един от вариантите/ Така и той го играеше лошото момче, но беше "нежна струна" Не се хвали с начетеността си . Знанието без познанието си е бреме и следва "чашата с отрова" когато не те разберат. За какво ти са статистиката и сухите факти тогава. За мозератора-това с чашата беше метафора ....:)))