Овчаров: България има най-некадърното правителство

Соцалистите са на митинг
1 май 2010 12:05,
1715
Овчаров: България има най-некадърното правителство
Снимка: Булфото

"България има най-некадърното и най-некомпетентно правителство за всичките 20 години", заяви Румен Овчаров преди Първомайския протестен митинг на левицата в София.

Той поиска оставката на правителството на Бойко Борисов.

Днес на площад “Народно събрание” в София се провежда митингът н червените.

За да изразят отношението си към политиката на управляващите и за да дадат своя отговор срещу кризата, на площада са се събрали представители на ръководството на БСП и членове и симпатизанти на левицата от цялата страна.

Пред тях говори председателят на НС на БСП Сергей Станишев. "Вдигането на ДДС ще повиши с 20% цената на всяка стока, която купува българинът. Правителството иска да прехвърли тежестта от кризата на ваш гръб.

Този данък ще вземе повече доходи от бедните. Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България. То трябва да си ходи, заяви той.

Станишев каза, че през предишните години левицата е празнувала 1 май с чувство на съзидание. "БСП има самочувствие да каже, че направихме най-много за това българският народ да живее добре.

Настроението в страната сега е различно – хората чувстват несигурност. Бизнесът и обикновените хора живеят в несигурност за доходите си, за това каква антикризисна мярка ще предложи правителството, с какво ще ни изненада", каза лидерът на БСП.

Той подчерта, че хората живеят в страх от полицейщината, от това че всеки е незащитен от една репресивна държавна машина.

"Все повече хората започват да осъзнават какво се случва. С приказки правителството няма как да обясни защо икономиката се срива и бюджетът се оголва.

БСП и левицата днес сме в София, в Пловдив, в Бургас, в други градове, за да протестираме срещу политиката на правителството. Ние сме против тази политика и ще се борим за всяко социално право, което искат да отнемат.

Ние сме алтернатива на това управление. Дянков трябва да си ходи и това е първата антикризисна мярка”, заяви пред протестиращите Станишев.

Галя Асенова от Младежкото обединение на БСП каза пред протестиращите, че младите хора протестират срещу политиката на финансовия министър Симеон Дянков. Тя посочи, че през 2009 г. 69 000 млади хора са останали без работа. 

Галя Асенова обяви началото на кампания срещу безработицата сред младите хора. Кампанията на Младежкото обединение ще продължи два месеца – май и юни и през това време ще бъдат събирани молби за назначаване на работа.

В края на юни тези молби ще бъдат предадени на финансовия министър. Мотото на кампанията е „Дянков – назначи ме, или си върви”.

В 12.15 часа от площада тръгна Първомайско протестно шествие.

Още по темата

Участниците се отправиха към Лятната естрада в Борисовата градина, където се включиха в отбелязването на празника на вестник “Дума” и левия печат.

3000 – 3500 симпатизанти и привърженици на БСП се събраха на митинг-протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1715
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
А питаш ли се защо? Никога до 10 ноември не са делели /поне явно/ участниците във войната. След 10ти обаче почна делбата и не от Позитано. Защо баща ми да е мандраджия а инглизива воювал рамо до рамо с него и ял в една паница с не го герой. Апропо-за кум баща ми взел полковия си командир от фронта за което също имал стани легни.../но не по ТВто:((/ Мисля, че то е направил/не признава/ освен от благодарност да му спести и неприятности.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Прочетох, че Борисов "родил" Цветанов. Два часа не се явява на екран-мисля, че ражда в момента Фидосиева. Трудно му е , но ще го направи. Да знаете...Въобще нещата си идват на Мястото. Отец, син и според най новия Завет и дъшеря.... На коленееее!!!
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
:-)))))))))))))) Което предполага следния вид текстове: .......? ....!!!!! и .......! ...!?!?!?
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Имах задачки за вършене вчера. Знаете ли какво ми направи впечатление вчера. БСП си присвои 9 май. Как не се счупи една уста и да каже, "ей, във войската бяха българи." То не бяха партизани, то не бяха партийни активисти.Гадно ми стана.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
до писмехулник Пиши днес за последно каквото искаш срещу правителството, защото от утре влиза в сила закона за следенето на коренспонденцията в интернет.Тогава ще пише сама SAPATA, а ние ще му отговаряме с "да" и "не" и когато много ни ядоса ще го ругаем с .............многоточия.Изпуснеш ли се Цв.Цв. и Р.ВАСV са ти сигурни гости.Така че днес пиши на воля.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Не пренебрегвам нито една песен.Все пак е изкуство - "Ерика", "Хорст Весел" и др.Днес с присмехулник потренирахме малко по темата за парада в Москва.Трябва да ти призная, че ти си един малък шеговит палавник в сравнение с вихрещите се там.Къде се скри днес.Да не си бил на паметника на Съветската армия да поднасяш цветя?
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
здравейте! Мир на праха и вечна памет на всички загинали! Не пренебрегвайте и Лили Марлен. :-))) Няма да съм аз, ако не се заям.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Като те слушам май и аз и ти сме въоръжени /аз много/.Да не уплашим SAPATA и да го откажем от ловните дружинки.Днес е светъл празник.Седя на комютъра и гледам от страни "В бой идут одни старики".Прекрасен филм с прекрасната "Смуглянка".А понеже в другата тема цитира Висоцки - има една прекрасна песен за времето след войната.Там има и един абзац за SAPATA "все мы пострадавшие,твои безвинно севшие,мои без вести павшие"
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Привет!!! С празником! Бях в провинцията и си наобиколих корията. Имаше вятър и дъжд и връзката беше кофти. Иначе запаси понасабрах. Сложих за сушене коприва, лападец. Почистих и смазах оръжието/това сериозно/ и чакам залпа на "Аврора".
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Нещо се загледахте в парада.Не видях частите на "Бундесфера" под звуците на "Хорст Весел".Щеше да е интересно да помаршируват по Червения площад, макар и не като победители.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Честит празник на обединена Европа,SAPATA!Честит _ ти май ден на победата над фашизма "присмехулник"-"День со слезами на глазах".Какъв нонсенс господа! В Москва днес е представителката на победена Германия - Меркел, стожер на съвременна обединена Европа.Евроскептиците и съюзници Обама,Браун и Саркози празнуват някъде обединена Европа.После кажете, че политиката не е ***!
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
началото на септември.Войната между Русия и Япония не е завършила и до днес.Те имат подписано само примирие.Мисля, че Първият секретар на Московския градски комитет на КПСС - др.Елцин беше предприел някакви стъпки в това отношение и по въпроса за "Курилите", но в делириум тременс между два червени слона излизащи от мавзолея забрави за какво се е хванал.А присмехулник според мен лъска ботуши за парад утре!
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Привет SAPATA,знаех си че си истински ариец!Цял ден с юмрук в ръката!Само че в кой вариант:1.Немски "Пацерфаут"2.Интернационален "Рот Фронт"3. Нашенски "С железният юмрук на онанизма ще разгромим проституцията".А по въпроса за края на войната, кой точно край те интересува:Европа на 2май1945 г.Коменданта на берлин признава окончателна и безусловна капитулация на немските войски.Подписана е два пъти защото на първото подписване е липсвал Жуков.Азия:Крайцер "Мисури", не помня точно датата , но е в
0
 
0
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
и още нещо да попитам , КОГА ЩЕ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СМЕТКА НА КАПИТАЛИЗМА , И ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЕЩО ИКОНОМИСТ , не съм в част точно с това но той би трябвало да знае , ние /България/ имаме ли закон да ДОД и къде може да го прочета и ако имаме кога е приет
0
 
0
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
може би искаш да кажеш кога започна третата , ако някой има нещо против победата на Съветския съюз на Германия докато има време да говори , бих го изслушал с най-голямо удоволствие
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
С юмрук в ръката ще посрещна всяко предизвикателство! Колкото до Присмехулник...очевидно трупа запаси и се приготвя за дъъълга обсада.Но това няма да мине. Приготвил съм щурмови отряди. Всъщност, кога свършва втората световна война?:-)))))))))))))
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Утре отивам до вилата да нагледам доматито.Оставям те сам срещу един с присмехулника ако се появи.Ако не-имаш за домашно да намериш тема за войната/все пак идва 9 ти май/ по която не съм готов /много ще ти е трудно/ и като се върна-мисли му!А на присмехулник ще кажа, че най-добрата отбрана е нападението.Ако иса да запази поне част от запасите си, да почва да ни замерва с това което мисли,че може да ни запуши устата: било то ракия, водка, вино или наденици.Отивам да гледам "параграфа".Чао!
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
така си е.но пък преди да се стигне до този момент, що люти клетви се изклеха.:-)))Присмехулник, не партизанствай, ами изстудявай контрибуцията.Като същинска ловна дружина ще те погнем, ще те заловим и ще ти отрежем...мезето...
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
И все пак SAPATA, прекрасно е че хората могат да общуват и обменят мнения.Разбира се всеки можи да отстоява свои тези и пристрастия, но винаги има шанс да погледне от страни с очите на другите своите заблуди.Турците имат една прекрасна поговорка"по-лесно е да разплачеш някой, от колкото да го накараш да се замисли.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
какво беше казал преди? Всичко е за кинтите.И властта.А пешките *** за идеологии.