Кметицата: Нека софиянци направят града си по-красив!

Столицата отбелязва днес празника на премъдростта
17 сеп 2010 09:19,
123
Кметицата: Нека софиянци направят града си по-красив!
Снимка: БГНЕС

"Нека софиянци направят града си по-красив и по-добър", призова кметът Йорданка Фандъкова.

"Много места има в София, които са исторически и вдъхновяващи. Безспорно кварталът, който обичам, е "Иван Вазов”, Южния парк, който сега започваме да реконструираме. Правим голям ремонт на улица "Бяла черква” на главния вход. Любимото ми място е църквата "Св. София", допълни тя.

"Градът продължава да работи и да се развива и това е най-голямата ми задача като кмет. Вярно е, че прилича на строителна площадка, но резултатите ще можем да видим още в края на другата година. За 3-4 години градът ще се преобрази", категорична бе Фандъкова.

"София е лидерът в усвояването на еврофондовете в България, с метрото, с кандидатстването за завода за битови отпадъци. Преходът на хаотично презастрояване на София завършва. Нашата амбиция е да се усети атмосферата в целия град, а атмосферата се прави най-вече от хората, въпросът е, че има проблеми, които са натрупани – чистота, инфраструктура, задръствания, всичко е трупано с години и изисква време", коментира още пред БНТ Йорданка Фандъкова.

Православната църква почита днес паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, загинали за Христовата вяра през 126 година по време на римския император Адриан (117-138 г.).

Църквата почита София като мъченица, защото в сърцето си тя изживяла мъченията, които изтърпели трите й момичета.

Вяра, Надежда и Любов пък са обявени за покровителки на децата, защото и те самите са пострадали в името на Христа като деца.

От 777 г. мощите на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов почиват в Елзас, Франция.

Днешният ден е обявен за празник на столицата ни – София, чието име на гръцки означава "премъдрост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Жената не е лоша но преди 13 години
Не и се сърдете на жената на всички средно интелигентни хора им е ясно че тя е просто пионка обслужваща Бойко и сие. Така че не очаквайте от нея да вземе някакво решение сама и да го отстоява дори и да има желание за това като я гледам на снимките съвсем се е скапала женицата яко нерви хаби защото после знае че тя ще опере пешкира а не тия дето и дърпан кончетата.
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С това съзнание, никога няма да сте красиви и чисти!
104
0
 
3
 
! Отговори
Glupavia преди 13 години
Проблема е друг.Не тези които са от провинцията са проблема,а тези които са от провинцията и се мислят за софиянци след като са ги обръснали по 1000 евро на квадрат за ПартМент.Лично съм бил свидетел на това как се държеше преди,докат живееше под наем,и как сега като си купи апартаментче и че го изплаща 30 ина годинкиПази боже сляпо да прогледне!!!
103
1
 
0
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Да си изхвърлим *** в пловдив за да станем по красиви и чисти
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Букурещ също има ***.
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-първо да разкарат бездомните *** от улици и тротоари, че такава свинщина няма никъде в Европа.
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какво правим с тези, които не живеят, не работят и не карат колите си в София? Да пратят техните *** към София тогава!*** за ***, да сме квит!
99
3
 
2
 
! Отговори
защо? преди 13 години
Защо пък ние? А тя за какво е там?
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с мълчане градът няма да стане по хубаво. Първо трябва да си извадим ръцете от задниците, щото са до лактите заврени там.
97
2
 
9
 
! Отговори
с. преди 13 години
Честит празник на всички софиянци!Ама истинските!Нека си спомним каква беше София някога и в какво се превърна сега!И да помълчим тъжно заради тая работа!
96
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
А кучетата сами ли да ги изтровим?
95
0
 
11
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
" София расте, но не старее ""НЕ СТАРЕЕ, НО И НЕ МЛАДЕЕ" - пееше още преди 10 Ноември Тошко КолевФренския посланник Етиен дьо Поасон - " По улиците на София срещам много малко деца"Другари анти-бели расисти Борисов, Сидеров, Иван Костов докога няма да плащате мизерните детски от 35 лв. на българските майки с 1-2 деца, заради расисткия праг от 350 лв. БРУТО ?!Другари анти-бели расисти Борисов, Сидеров, Иван Костов докога ще плащате детски по над 60 лв. на *** с по 10 до 23 чаавета, които нямат и един работен ден ?!
94
1
 
6
 
! Отговори
Славейков plaza преди 13 години
Ами хайде като за начало да пуснем фонтана на Славейков... пълна простотоя - като умре някой човек в кола - не забраняваме колите все пак!!!
93
7
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Пич(ке), голяма работа сте вие кореняците софиянци, ама градинката пред нашата кооперация я чистим, аз и още една комшийка от провинцията. Другите съседи "софиянци" ни подминават гузно и никога не се включват.
92
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ВИЕ СТЕ ЛИЦЕТО НА ДЪРЖАВАТА!
91
8
 
10
 
! Отговори
! преди 13 години
Тази жена е болна. Вижте и вида. Да си каже ако не може да е кмет!
90
0
 
8
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
4estit praznik na vsi4ki hristiqni,kakto i na vsi4ki sofiqnci,bulgari i imennici!Da ste jivi i zdravi!Poklon pred svetite ma4enici v Hrista i ve4na slava!
89
8
 
12
 
! Отговори
Мен преди 13 години
до 95 :Фандъкова си върши перфектно работата, като изпраща "софийския ***" до градове, чийто жители живеят, работят и карат колите си в София без да си плащат данъците тук.
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"НЕКА СОФИЯНЦИ ДА НАПРАВЯТ ГРАДА СИ ПО-КРАСИВ И ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛЕН" - А ВИЕ ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА ЗА КАКВО СТЕ ИЗБРАНА ЗА КМЕТ, МОЖЕ БИ САМО ДА СЪВЕТВАТЕ? КАКВО СТАВА С ТЕЗИ КМЕТОВЕ? СЛИВЕНСКИЯ КМЕТ И ТОЙ ТАКА МИСЛИ СЛИВНАЛИИ ДА СИ НАПРАВЯТ ГРАДА ПО-КРАСИВ И ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛЕН КАТО СИ ЗАСАДЯТ 100000 ДРЪВЧЕТА. ПОЗИЦИЯ И ЧУДООООООООООООООООООООООООО
87
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Само за протокола-"не знаеш" се пише отделно:)