Чистят Софийския университет от графити

Ще премахват рисунките по екологичен способ
Обновена: 5 апр 2011 10:02 | 5 апр 2011 10:01,
11
Чистят Софийския университет от графити
Снимка: Архив Булфото

Сградата на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" ще бъде почистена от графити днес, съобщиха от Столичния инспекторат.

Почистването започна в 9,00 часа и от общината уверяват, че ще бъде извършено по екологичен способ.

Предвиденият метод за почистване ще включва ръчно третиране на замърсените участъци по термохимичен начин и последващо машинно премахване с измиване под парно налягане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Кой е тоя град "СТУДЕНТСКИ"?такова животно нЕма! Имаше - до към 1990 г. Само студентски общежития, игрища, градинки, Института по съобщенията, Студентска поликлиника, сградата на ВИИИ"Карл Маркс" - сега УНСС и комплекса на ВИФ "Георги Димитров" - сега НСА! ТОГАВА БЕШЕ СТУДЕНТСКО ГРАДЧЕ-точно "градче"се казвашеСлед 90 г. се върнаха места - бивши ниви и започна щуро строителство на кооперации, кръчми, казина! Пълно е с к*рволяк и бандюги отвсякъде, които нивга не са били студенти!Нещо бъркате
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ СА ПО СЕЛАТА.ГРАДОВЕТЕ РАЖДАТ ***!!!НАЙ-МНОГО *** ОБАЧЕ ИМА В ПЛОВДИВ, ВАРНА И БУРГАС, В СОФИЯ НЕ СА ТОЛКОВА МНОГО - НАЙ-ВЕЧЕ ПО ДОЛНОПРОБНИТЕ ПАНЕЛНИ ГЕТА, КАКТО И В СТУДЕНТСКИ ГРАД!!!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето я долната ***, която ще ни управлява в бъдеще. С такива студенти, България нама да има бъдеще! Докато ходят в Студентски град не за да учат, а да се алкохолизират и да проституират няма да имаме нормални студенти.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И софиянци, и пловдивчани, и варненци, и всички хора от градовете се правите на много важни, обаче ако не са хората от село ша изпукате от мързел и простотия! И кво като сте от град, нещо на велики ли се правите? Ние които живеем на село с какво сме по-малко хора от вас гражданите? Предпочитам да си живея в луксозна къща на село на 3 етажа като гимназия, вместо в панелното гето жк Тракия. На село нямаме скинари, наркомани и от грозните графити по стените. Тук хванат ли те, че драскаш или чупиш н
7
1
 
7
 
! Отговори
Миа преди 13 години
е хубаво ще е поне интелектуално-историческите сгради като тази да можем да разпознаем виждайки ги, а не да се чудим къде отлетяха ...а ти номер 5, правописа и граматически, и смислов не си научил още, ама претендираш за нещо си там ... жалка картинка - и буламачите дето мажете в/у труда на хората и самите вие, прости, изкукуригали и недодялани лентяи!
6
0
 
10
 
! Отговори
Phil10 преди 13 години
Аз не мога да разбера що за *** трябва да си да оцапаш фасадата на чисто нова санирана сграда с някакъв надпис... Графитите да са на определени места, подлези, огради като на паметника на НДК и където общината разреши. Не искам някакъв *** да ми напише левски или цска...
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хващали са ни, наказвали са ни, били са ни обаче неа да спре това защото искаме красота а не свят който се контролира от алчни *** който не мислят за останалите. А и основните графити по СУ са тези който илюстрираха какво се случи на онзи протест пред парламента. Хаиде сега бягаи да щракаш с пръсти на някоя маса и не се опитваи да мислиш защото е повече от ясно че не ти се отдава.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Елате в УНСС, тук е перфектно. Приказките за корупция са митове.
3
0
 
6
 
! Отговори
Mavro преди 13 години
Kraino vreme e da iztriqt Alpiiska firma edi koq si sa turci - lujat vi. Sedi otkakto se pomnq... SU fail
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре ще е да го изчистят и от преподаваталите, които четат лекции от преди 20 години и разделят на две-три купчинии писмени изпитни работи на студенти - на едните пишат оценка,различна от 2, на останалите - само 2. Не вярвате ли? - справка специалност МО - трети курс зимен сем. А студентите са с робска психика и не подават жалби по съответния ред за разглеждане на ПИСМЕНАТА ИМ РАБОТА. Само реват на майките си и майките ги съветват да си траят, че има още да учат
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Графитите може и да са изкуство ,но не всеки го владее и е изключително грозно върху обществени сгради. Добро е че ще почистят . Лошото е че пак ще нацапат. Ако поне един бъде заловен ,обявен от медиите и глобен , също и наказан ръчно да почисти сътвореното - рязко ще намалеят подобни цапаници.