Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца

Николай Велков му искал 20 бона, за да си оправят отношенията
Обновена: 7 дек 2011 16:18 | 7 дек 2011 15:22,
77
Арест за адвокат, изнудвал Киро Японеца
Адвокат Николай Велков. Снимка: Булфото

Адвокат Николай Велков, който преди две години бе задържан при акция "Октопод", днес е арестуван в момент на предаване на пари, които искал от Кирил Кирилов, известен още като Киро Японеца.

Исканата сума е 20 000 лева, обяви пред "Фокус" главен комисар Станимир Флоров, директор на ГДБОП.

"Надяваме си, че ще имаме достатъчно доказателства за това, че задържаното лице е оказвало натиск и насилствено е искало пари от г-н Кирилов", допълни Флоров.

По думите му парите били искани, "за да оправят взаимоотношенията си и да не минават през съда".

По неофициална информация Николай Велков е поискал парите от Киро Японеца, за да оттегли жалба срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София.

Велков се беше оплакал, че Кирилов му е нанесъл побой. 

От своя страна пък  Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е изнудван и така тази сутрин Велков е задържан с белязани 20 хил. лв. 

В края на ноември адвокат Велков се появи с посинено око, счупен нос и подпухнало лице и обяви по Канал 3, че е пребит от ромския бос Киро Японеца.

Тогава юристът разказа, че с Японеца се видели в заведение. Поздравил го, след което ромският бос нанесъл две крошета в лицето му.

Според Велков по време на боя Японеца му казал: "Ти ли ще се правиш на мафиот, бе!"

Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: "Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският "Октопод". 

Водещ на брифинга беше зам.-главният редактор на в. "Галерия" Явор Дачков. Велков обяви, че шефът на Корпоративна банка Цветан Василев е поръчал той да бъде обвинен и осъден, като за целта вече били осигурени конкретни прокурор и съдия, а медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски платил шестцифрена сума. 

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Още по темата
 

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

На последните избори юристът бе кандидат за кмет на Пазарджик, издигнат от РЗС.

Николай Велков е 44-годишен. Роден е в Монтана, но дълги години живее в столицата. Завършил е право и банково дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
ринто преди 12 години
партията на Боко от днес ще я наричам партията на Танцуващия с ***.Леле щом до този престъпник Киро *** а не Японеца опряха гербаджиите може да си представите колко са паникьосани и стреснати от излизането на светло на истината ...Защо парите на държавата са в банката на ДПС .Луди пари печели тази банка от лихвите не ни стигаше СИ банка ами сега и Корпоративна банка .Кога ще свърши далаверата в тая скапана държава ? .Видяхте ли бе герберчета че и ваште са маскари няма поправка в БГ....
72
2
 
7
 
! Отговори
Българе преди 12 години
Цецо *** чувал ли е за "извън съдебно споразумение"?Тоя може да си иска колкото пари си поиска от Киро Японеца-***! И това не е изнудване!Май на Цецо Василев и Бойко му припари под петичките, след като тоя се разприказва за далаверите с нашите пари от данаци в Корпоративна банка?!Как така 2 часа след интрвю те арестуват?Ейгати нещастниците платени са в тоя сайт журналята! Явно собственика на днес.бг се е навел хубаво на Боко и Цоко, щом не споменават такъв скандал!
71
0
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
xaxaxa mnogo sme6no v balgaria breeeeeee 4oveka go biat ebat sega i arestuvaxa .....da zivee mafiata
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Велков си отвори устата и веднага го нагласиха. Показа схемите и взаимовръзките между службите и Корпоративна банка и бе \"сготвен\" на мига. Има ли още някой съмнения в каква мутренско-пмилиционерска държава живеем?
69
0
 
5
 
! Отговори
Банкера преди 12 години
Ал. Петров:Това, г-жо Ризова, е голямата далавера на премиера Борисов, съжалявам, че излиза лично, но става дума за един огромен ресурс в една банка, в случая в Корпоративна банка.
68
3
 
2
 
! Отговори
хохо преди 12 години
Адвокат от Монтана ... въртящ се между всички престъпници ... за когото да бъде осъден платили шестцифрена сума. Що ли пък последното много ме съмнява, та ако ще и свинята Пеевски да се твърди че е платил сумата.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали е адвокат ,ще се оправи
66
0
 
4
 
! Отговори
До 64-ти касапин преди 12 години
Много моля братко българино научи се да пишеш.
65
0
 
2
 
! Отговори
v kofite ste преди 12 години
KASAPINA vurvi pri Kiro da te nauchi da pishesh
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арестът на Николай Велков стана няколко часа, след като адвокатът даде пресконференция на тема: "Корпоративна банка и връзката й със службите за сигурност или кой е истинският "Октопод". Е какво повече да се коментира . . . . .????????????????????????????
63
7
 
1
 
! Отговори
KASAPIN преди 12 години
KIRO I ADEM BEHA EDNI OT PRVITE BULGARITE SI IGRAEHA NA TOP4ETA SI4KI SISTEMI *** NAU4IHA BULGARITE *** SA TARIKATI NA TARIKATITE I MOGAT DA BDAT KOGA TE KARAHA MERCEDESI I DRJEHA NAI DOBRITE OFISI VAV SOFIA .
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напоследък ГДБОП стана нещо като наемник на олигарсите. И за децата е ясно, че ръчичката на Цветан Василев стои зад тези игрички.
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха....Велков го познавам лично,и знам,че той за тия пари нема да се рискува.....всичко е постановка....
60
0
 
7
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Не ми се вярва Кирчо да решава по този начин проблемите си, но знае ли човек с какво го изнудват пък него.
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама този адвокат имали ъкъл,да изнудва Киро Японица .Ами че Киро е авер на Бат Бойко от времето когато ББ бе в СИК.
58
2
 
14
 
! Отговори
До 51 РРР преди 12 години
Няма как *** да е създал мафията в София.Създадоха я други, а такива като Японеца са подставените лица,които слушкат и папкат /вършат мръсната работа/ - да има кого да псуват хората и кого да отстрелват отвреме навреме.След като този Киро е още жив,значи той най-много е слушкал и се е отчитал щедро и в срок там,където трябва.Това с адвоката е някакво недорязумение - не са се доуточнили нещо и ***,нали толкова му е акълът,е направил скандал.Сега ще си плати с лихвите или ще го отсвирят.
57
8
 
5
 
! Отговори
.....фъф Бг преди 12 години
Бойко знае ,какво прави ,ама не може едновременно да огрее на всякъде ...!
56
4
 
9
 
! Отговори
браво Боци преди 12 години
Босът в Бг ,трябва да е един ,тогава няма КОРУПЦИЯ ,...СОЦ.ЛАГЕРА ГО ДОКАЗА !
55
0
 
23
 
! Отговори
...? преди 12 години
Mного малко му е искал на ....Киро японеца ,поне 200 млн......!Друг вариант е :Да "БЛАГОДАРИМ " на Киро японеца ,че съсипа ДЕЦАТА ни с ---дрога ,като него и синовете му ги пре...ем с ---камъни !
54
4
 
13
 
! Отговори
цветан василев преди 12 години
срещу мен не се рита,правителство,мвр, прокуратура всички са мои