Еколози: Долу Цеко от Алеко!

Стотици природозащитници блокираха офис на ПИБ
Обновена: 8 фев 2012 19:34 | 8 фев 2012 19:33,
78
Еколози: Долу Цеко от Алеко!
Снимка: Булфото

Стотици природозащитници се събраха на флашмоб пред офиса на Първа инвестиционна банка на площад "Народно събрание" в София.

Причината бе приемането на първо четене в парламента на скандалните промени в закона за горите, които според неправителствени организации ще облагодетелстват частни компании и ще доведат до изсичането на гори,

Изборът на място не е случаен, защото според организаторите единият от акционерите в банката е свързан с фирма „Юлен“, която управлява инфраструктурата в курорта Банско.

Според Борислав Сандов от партия Зелените част от тези фирми и самата „Юлен“ са регистрирани в офшорни зони и дори по този начин не допринасят за икономиката на България.

Още по темата
Еколозите блокираха за около 15 минути площад „Народно събрание“, като пресичаха организирано в непрекъснат поток бул. „Цар Освободител“. По този начин те привлякоха и реакциите на шофьорите, част от които ги поздравяваха.

„Този флашмоб е за горите, този флашмоб е за България, защото лобистките поправки, които се случиха днес, облагодетелстват лобистите, облагодетелстват олигарсите, които владеят българските курорти, които владеят заменките и които искат да реализират заменките чрез изсичане на гора и изнасяне на капитал в чужбина. Ние виждаме какво се случва, когато се изсичат безразборно горите, особено във водосборни зони. Те могат могат да причинят наводнения, да повреждат инфраструктура, да причиняват човешки жертви“, каза Сандов.

След като полицията пренасочи автомобилния трафик по други улици, протестиращите също решиха да пренасочат протеста си пред друг офис на банката в центъра. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Закон за горитефлашмоб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
1
 
! Отговори
twin_peaks преди 12 години
Дали са им по 10 лева на тия да протестират. Ама това е лично срещу Цеко Минев поръчка - искат да му злепоставят името и работата. Малко са хората в България, които харесват и подкрепят успелите хора!
49
9
 
1
 
! Отговори
La Ciocara преди 12 години
Не че ги виня, но флашмоб проявата ми изглежда малко несериозна и сякаш по-скоро са се събрали, за да си питат кефа, отколкото да протестират. Нека приведат и доказателства в подкрепа на теорията си.
48
7
 
1
 
! Отговори
Angel83 преди 12 години
Стига сте плюли по човека. Той прави добро, а вие му търсите кусурите. Явно няма ненаказано добро в нашата страна.
47
9
 
1
 
! Отговори
Оля преди 12 години
няма да има изсичане на горите, казват го за да се създава недоволство у хората към някои от компаниите. а въпросните екозащитници си пазят техните лични интереси.
46
5
 
3
 
! Отговори
jenq.mavrikova преди 12 години
Нека има ски туризъм в България!Нека да се развива страната,защото хората,които не са виждали свят,излизат в чужбина и никога не се връщат!Точно както и стана
45
8
 
1
 
! Отговори
диди преди 12 години
И в това има полотическа намеса , тези " еколози" изобщо не знаят за какво протестират , кой политик им каза да се страйнат там ми е много интересно
44
12
 
1
 
! Отговори
вяра преди 12 години
На мен, честно казано, вече ми писна - съберат се малко хорица, повикат, затворят движението и отчитат дейност. стига вече. Оставете курортите да се развиват.
43
13
 
1
 
! Отговори
kamen преди 12 години
Еколозите за пореден път доказват, че не знаят какво искат и какво правят. Губене на време.
42
17
 
1
 
! Отговори
nasko1202 преди 12 години
Не просто шепа хора,а такива,които се наричат еколози!Писти ще има,спорта ще се развива,независимо,че на някой това не му харесва!Най-много софиянци да се радват,че ще им излиза и по-ефтино децата им да спортуват!
41
16
 
1
 
! Отговори
явор преди 12 години
Шепа хора протестират, без самите те да са наясно какво искат и спуват развитиети на зимните курорти. Цеко Минев поне опитва да инвестира в бъдещето им.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такава сума,която да ме накара да загърбя принципите си. Искам "моята" Витоша да е чиста и непокътната, такава каквато беше преди години. От пъпа на София преди 25 години дойдох да живея в по-близо до планината за да си я гледам всеки ден.
39
0
 
17
 
! Отговори
Подкрепям !!! преди 12 години
А *** да се бойкотира , когато бръкнеш в джоба най-боли !!!!!!!!!!!!!!!
38
1
 
11
 
! Отговори
светко преди 12 години
Какво е това нещо флашмоб - мобилен телефон със светкавица ли?
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И с какво управниците се мъчат да оправдаят закона 'Цеко Минев', поредната шуробаджанащина (наричана с модерната дума 'лобизъм')? Браво на протестиращите хора, те поне се опитват да правят нещо за защита правата на гражданите от корумпираните управници! Ония предните съсипаха морето, тия съсипват планината, ама уж били с нещо по-различни...... Как ли пък не, що за *** би повярвал на това?!
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадльо Минев!
35
15
 
5
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Фандъкова е отлична кметица !
34
2
 
16
 
! Отговори
Men преди 12 години
Proklet da e Ceko!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
Az преди 12 години
34, ti normalen li si?!?!? Koga za posledno be6e v eBansko??!?! Tova li e ski kurort za teb?Psevdo ski kurort da. I sum karal i zanimaval profesionalno sus ski v i v Avstria i v Italia i vuv Franciq. A Ceko ot ski business ne razbira i gram. Ot prane na pari moje bi!!! No i v tova ne sum mn siguren. Vse pak kato si ima6 cqla durjava praneto ne e osobeno slojno.....
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нона Караджова пияна се подхлъзна на непочистен сняг и си счупи крака. Браво Фандъкова! Едно добро нещо!
31
7
 
1
 
! Отговори
anapana преди 12 години
kakvoto i da razpravqt stava duma za pari-tezi gi izpolzvat za6toto sa glupavi i prodajni-ne6tastnici!!!!!!!!!!!!