Фандъкова готви ново презониране на София

Данъците ще намаляват плавно от центъра към периферията, заяви кметът
191
Фандъкова готви ново презониране на София
София скоро ще има ново презониране. Снимка: Булфото

"Ще предложим ново презониране на София, с ясни критерии и след широко обсъждане”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в интервю за БТА.

По думите й комисията, която подготвя предложението, е в края на процеса, "който ще е съобразен с действащото законодателство - Закона за устройство на територията на Столичната община, Общия устройствен план и Закона за местни данъци и такси".

Според Фандъкова презонирането ще обхване строителните граници на града, а границите между отделните зони ще съвпадат с естествени делители - реки, жп линии и  основни булеварди.

Столичният градоначалник подчерта, че е предвидено данъците да намаляват плавно от центъра към периферията.

По думите на Фандъкова предложението е София да остане в пет зони, колкото е максимално допустимото от закона.

"Няма съмнение, че и тук, както и в останалите градове, където се строи метро, цените на имотите около него се вдигат", призна столичният кмет.

Фандъкова припомни, че единственото засега зониране на София е направено през 1998 година, но вече в града има различни критерии за оценка на всеки район – метро, улична мрежа и социална инфраструктура.

Като сравнение Фандъкова посочи, че от 2000 г. до 2011 година в София са вложени 2,5 млрд. лв. в изграждането на инфраструктура.

Още по темата

"След като е готов проектът на зоните, той ще бъде подложен на много широко обсъждане, за да не се допусне грешката от миналата година, когато проектът остана неясен за гражданите и трябваше да бъде спрян. За мен е важно гражданите да бъдат убедени, че критериите са справедливи", заяви още Фандъкова.

Dnes.bg припомня, че през март 2011 година избухна сериозно недоволство от готвеното презониране на София, което доведе до оставката на заместник-кметът Минко Герджиков.

"Не успяхме да обясним достатъчно добре на хората и те останаха с усещането, че нещо е правено на тъмно. За нас по-важно е доверието им, отколкото 100 лева повече в общинската хазна”, категорична бе преди повече от година Фандъкова и обеща повече прозрачност при този процес в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ББ се е снишил и се е спотаил като пръ*ня в *** и нищо не казва за данчето и оглозгания професор от данчевите кучета....СРАМ,ГНУС,ОТВРАТ!
142
1
 
21
 
! Отговори
Гарфийлд преди 12 години
Зонирането ще бъде в зависимост от броя кучета на кв.метър. Бог да прости професор Тачков!
141
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" Данче,пишем ти БАВНО,защото мислиш трудно." О С Т А В К А !
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези, които са твърде умни да се занимават с политика, са наказани с това да бъдат управлявани от по-глупавите. Платон
139
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако България беше НОРМАЛНА държава - Фандъка отдавна щеше да е на ясно,че тази позиция която заема в момента въобще не е за нея! Отдавна да е подала ОСТАВКА!Колко пъти софиянци и искат оставката,а тя се прави,че не чува...Нещастница!
138
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая още ли не е подсъдима за особено мъчителната смърт на професора? Явно зо герб щом е професор не е човек!
137
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
На изборите и ние ще ви презонираме!!!
136
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още ли не я подведоха под отговорност за непочистените тротоари тази зима.Имаше и смъртен случай. Момиче блъснато от маршрутка, което ходило по платното заради натрупания сняг по тротоара.
135
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е колко пъти вече.Сигурно в Бояна , Драгалевци и т.н. около Витоша ще им направи нулев данъка.
134
0
 
22
 
! Отговори
шофи преди 12 години
Първо да презонира дупките в София и ямите по околовръстното, че хората си изпотрошиха колите!
133
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Данче подавай си ОСТАВКАТА заради проблема с кучетата не чакай хората да те изгонят като куче.
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Презонират за да знаят глутниците изгладнели улични песове къде има ходещи по улиците хора за ядене, а не такива като нея които не слизат от колата, щото номерата и гумите незасищат и чупят зъби!
131
8
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Вие май не разбирате, че хич не ни дреме какво говорите и какво мислите. Това, че се плюнчите по разни форуми и ни забавлявате с неграмотното си писане и примитивно поведение по никакакъв начин не ни пречи да направим, каквото сме решили. От вас нищо не зависи и това трябва да ви е ясно.
130
1
 
11
 
! Отговори
fefev преди 12 години
Стига с тази Фърфудъкова.... Ако възрши всичко това, за което се пише денонощието трябва да е 48 часа... Да си взема торбичката и да си заминава при картофите.... София се напълни с ***.... Управлява се от провинциани НАВЛЕЦИ ..... с манталитет на пернишки слугини..... Вече не можеш да срещнеш провинциалистче....... всички са сифиянци..... ! ! ! !
129
1
 
24
 
! Отговори
ГЕРБаааааааа преди 12 години
Поведението на правителството е нагло, не се стряска нито от гафове, нито от фалшификации. И се ползва с пълен медиен комфорт, медиите не задават неудобни въпроси.
128
1
 
20
 
! Отговори
До 127 преди 12 години
Фандъчката е от там, където на картофите им казват компири,а на жителите същото -компири!Тук с Тиквата са в синхрон-хем компири,хем кучкари!!
127
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова,придвижвай се бързо към периферията на София и се насочи плавно към родното си село в самоковско!
126
1
 
17
 
! Отговори
Мара Миглата до 130 преди 12 години
Тя не е само съдаржател на квартира . Бачкала е в хоризонтално положение . Не виждаш ли че от както е кмет се чуди на коя страна да се завърти и как да мънка пред микрофоните на журналистите ? Държи се все едно е седнала на един фонтан на който му е пусната водата и тя се чуди как да слезне от него . Съгласен съм и с колегата който пише че трябва екипът на общината е за съд след като се доказа че са правили моно кастрация с поедин яичник демек популацията да продължи . Те ни крадат и убиват ВЪН
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бат ви Боко е стъпил на врата на целия народ с "успехите си". Найденов- 20 годишно ирландсо месо , Калинка Илиева - случайно баща и е началник на пожарната което автоматично я прави най-подходящия кандидат за началник на ДФЗ. Ц.Цачева- лети за 35000 лв. Ц.Ц- най-успешния вътрешен министър - успял ка купи N броя апартаменти без да има доходи. Дянков- прибра парите на ЗК . Лъчо мозъка и 16 те депутата. А. Иванов най не корумпирания, само 400 000 лв. не му излизат. Фандъкова - некадърна ....
124
1
 
20
 
! Отговори
Шматко преди 12 години
Ако се качите на една кола и тръгнете от Берлин и стигнете до България ще видите улични кучета от наща граница посока София дори в свободната зона между границите *** няма . Фандъкова ще презонира София хахаха.1 Зона *** , *** , ПОЛИТИЦИ НАРКОМАНИ .2 ЗОНА *** , ***, НАРКОМАНИ .3 ЗОНА *** , ЦИГАНИинтересно какви ще са и критериите след като досега критерии нямаФАНДЪКОВА ОСТАВКА ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ ДА СЕ МАХА ОТ ПОСТА ТАЗ КРАДЛИВА СВРАК