Фандъкова готви ново презониране на София

Данъците ще намаляват плавно от центъра към периферията, заяви кметът
191
Фандъкова готви ново презониране на София
София скоро ще има ново презониране. Снимка: Булфото

"Ще предложим ново презониране на София, с ясни критерии и след широко обсъждане”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в интервю за БТА.

По думите й комисията, която подготвя предложението, е в края на процеса, "който ще е съобразен с действащото законодателство - Закона за устройство на територията на Столичната община, Общия устройствен план и Закона за местни данъци и такси".

Според Фандъкова презонирането ще обхване строителните граници на града, а границите между отделните зони ще съвпадат с естествени делители - реки, жп линии и  основни булеварди.

Столичният градоначалник подчерта, че е предвидено данъците да намаляват плавно от центъра към периферията.

По думите на Фандъкова предложението е София да остане в пет зони, колкото е максимално допустимото от закона.

"Няма съмнение, че и тук, както и в останалите градове, където се строи метро, цените на имотите около него се вдигат", призна столичният кмет.

Фандъкова припомни, че единственото засега зониране на София е направено през 1998 година, но вече в града има различни критерии за оценка на всеки район – метро, улична мрежа и социална инфраструктура.

Като сравнение Фандъкова посочи, че от 2000 г. до 2011 година в София са вложени 2,5 млрд. лв. в изграждането на инфраструктура.

Още по темата

"След като е готов проектът на зоните, той ще бъде подложен на много широко обсъждане, за да не се допусне грешката от миналата година, когато проектът остана неясен за гражданите и трябваше да бъде спрян. За мен е важно гражданите да бъдат убедени, че критериите са справедливи", заяви още Фандъкова.

Dnes.bg припомня, че през март 2011 година избухна сериозно недоволство от готвеното презониране на София, което доведе до оставката на заместник-кметът Минко Герджиков.

"Не успяхме да обясним достатъчно добре на хората и те останаха с усещането, че нещо е правено на тъмно. За нас по-важно е доверието им, отколкото 100 лева повече в общинската хазна”, категорична бе преди повече от година Фандъкова и обеща повече прозрачност при този процес в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Данъците ще намаляват плавно от центъра към периферията, заяви кметът"Що? Ние от "периферията" да не сме по-малко хора?
102
1
 
18
 
! Отговори
ТАЯ В ЗАТВОРА преди 12 години
НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА ИСКАШ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ БЕ, МАРИОНЕТКЕ !!!!КУЧЕТАТА НИ ЯДАТ, ТВОЯ ГОСПОДАР ТИКВАТА НИ КРАДЕ С МАФИОТСКАТА СИ СТРУКТУРА. В СОФИЯ ЦАРИ ХАОС, КАЛ, МИЗЕРИЯ, *** КАРУЦИ... А ТИ ИСКАШ ДА ОБИРАШ ХОРАТА ОЩЕ ОЩЕ И ОЩЕ !!!!В ЗАТВОРА МАРИОНЕТКЕ, ТАМ ТИ Е МЯСТОТО И НА ТЕБ И ОСТАНАЛИТЕ В ОБЩИНАТА ОКОЛО ТЕБ !!!!
101
1
 
15
 
! Отговори
ССС преди 12 години
Тази пак иска да вдига данъците в мизерна София-ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
100
1
 
10
 
! Отговори
ГИ ИЗБИРА ТИЯ преди 12 години
СОФИЯНЦИ СА ТАРИКАТ ПИЧОВЕ. МОЖЕ ЛИ ДА ИЗБИРАТ КИФЛА КАТО ТАЯ ЗА КМЕТ. ТА СОФИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА И КАТО КАК ВЪЗМОЖНО ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ *** КАТО БОЙКО БОРИСОВ И ФАНДЪКОВА.ТИЯ САМО ОБЯСНЯВАТ КОЛКО ВСИЧКО И О КЕЙ, А СОФИЯ Е ЗАТЪНАЛА ***, МРЪСОТИЯ, БЕЗДОМНИ КУЧЕТА,РУШЕЩИ СЕ СГРАДИ И ПОДОБНИ ЕКСТРИ. КЪДЕ ОТИДОХА И ОТИВАТ МИЛИАРДИТЕ ОТ БЮДЖЕТА НА СОФИЯ И КОЙ ИМ Е ВИНОВЕН КАТО Я "УПРАВЛЯВАТ" ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ И САМО ИМИТИРАНЕ НА "ДЕЙНОСТ" И КРАДЕНЕ И СЪСИПИЯ И КРАЙ НЯМА.ТА ПИТАМ- КОЙ
99
2
 
13
 
! Отговори
алтер-зониране преди 12 години
Имаме улични кучета - отказваме да плащаме общинския данък тения.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Драги админи,от Днес Бг!Каквито и коментари да се пишат срещу Фандъкова не трябва да ги премахвате!Тя като кмет на София е допринесла за смъртта на професора!И най-обидни квалификации да има срещу нея,тя ги заслужава!Незабавна оставка и подвеждане под отговорност!А народа да се изправи пред Народното събрание и да иска оставка на безхаберното Правителство!
97
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В СОФИЯ Е МРЪСОТИЯ ДО ШИЯКУЧЕТА НИ НАПАДАТСВРЪХ ВИСОК НЕЗАКОНЕН "ДАНЪК СМЕТ"А ТАЗИ СЕЛЕНДУРКА МИРИЗЛИВА НА РОКЕР СЕ ПРАВИ.УЖАС ОСТАВКА НА СЕЛСКАТА ***
96
1
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Само простотията ги гони нашите политици...всичките се изредиха днес, за празника да ръсят простотии! То не бяха Стани Шеф, Лъжлив дедо, Цв апартаментчик, Тиквун, фъндък-Кучкарката, госпожа Йес...и т.н....ужас!
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова Е *** СЕЛСКА ЛЪЖКИНЯ.*** НА ББ И *** НА ГЕРБОСТАВКА НЕЗАБАВНОНЕ НА ТАЗИ *** НАГЛА ЛЪЖКИНЯ
94
0
 
20
 
! Отговори
Мислещ за вас преди 12 години
Уважаеми селяни, не идвайте да живеете в София-има кучета!!!!!!!!!!!!
93
3
 
9
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
И аз имам дразнеща съседка, но глутниците кучета, а не отделно куче...
92
3
 
8
 
! Отговори
Фифи преди 12 години
Имам брутално дразнеща съседка от село, тя ми пречи повече от кучето Дудун, кротко съществуващо на паркинга пред блока
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно българския бюрократ се страхува повече от природозащитниците отколкото от гнева на народа.Трябва да им докажем, че са грешали.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предишните са виновни за смъртта на професора.
89
16
 
3
 
! Отговори
Кучкар преди 12 години
Разберете, там от където идвате е хубаво да оставите храчките, *** и тормоза над жените ви.Идвате в София о.к. променете се бъдете, като нас, толерантни, възпитани, обичащи хубавото в живота и надсмиващи се над тесногръдието.Кметът си върши работата, но такива коментари пречат.Кучета в София има от десетилетия и винаги ще има, вярно популацията се е увеличила, но при правилен подход има изход
88
1
 
16
 
! Отговори
ostavka преди 12 години
Проблемите на София са Фандокова, Диков, Савина, Бояджийска, Герджиков.... Днес почина проф.Ботьо Тачков оглозган от кучетата на Фандъкова!Цветница отново както и други празници у нас е почернена,виждате на вън вали. Времето тъжи,празникът е снишил засрамено глава от поредната нелепост причинена от общинското безхаберие..Общинарите ядат и пият с бонусите си за добре свършената работа за миналата година Фандъкова,Бояджийска,Савинанад 120 000 лв. бонуси ! Вътре в общината цари некомпетентността, некадърността, липсата на професионализъм.Навън обаче професорите, кучетата ги яли! Фандъкова нека незабавно излезе от зоната на София и после да презонира София! ДОКАТО ИМА ГЛУТНИЦИ КУЧЕТА ПО УЛИЦИТЕ НА КВАРТАЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯТ ДРАСТИЧНО ДАНЪК СГРАДИ И ДАНЪЧНИТЕ ОЦЕНКИ НА ПАНЕЛКИТЕ!САМО ТОГАВА ОБЩИНАТА ЩЕ СЕ СТРЕСНЕ! Да не чувам,че София е кандидат за европейска столицаПожалуйста !!!!!! С такава гавроначалничка градът ще бъде оглозган от некадърността, равнодушието и среблолюбието на цялата софийска общинска администрация начело с учителката! Роднините на уважавания в цял свят професор нека направят всичко възможно и до осъдят престъпната община с минимум 10 000 000 лв. за нанесената неоценима загуба на един достоен български гражданин! Бог да прости професора и дано бог накаже цялата ВИНОВНА общинска ***!
87
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако няма бездомни кучета няма да има и Екоравновесие и няма да има далавера. Щом не ги разпердушиниха след случая значи всичко е мафия. Оставка,Оставка, Оставка!
86
1
 
11
 
! Отговори
чичо гошо преди 12 години
много се извинявам някой да има инфо за кимито днес че съм притеснен
85
1
 
23
 
! Отговори
Крум преди 12 години
ОСТАВКА! НЕЗАБАВНО!
84
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
За инцидент като този с професора се дава НЕЗАБАВНО оставка в която и да е страна !!!!!!!!