Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова

Оставката ми ще реши ли проблема, попита столичният кмет
10 май 2012 22:15,
139
Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова
Бездомните кучета били труднорешим проблем. Снимка: Impact press group

Аз поемам отговорността за бездомните кучета, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По нейни думи навсякъде в закона се посочва, че отговорността е на градоначалника и не може да допусне проблема да се политизира.

"Проблемът е изключително сериозен, изисква много работа и воля за справяне, а не политизиране", обяви Фандъкова.

Тя допълни, че по тази причина е искала промени, които да й дадат възможност да си свърши работата.

"Аз нося отговорност за времето, в което аз съм кмет, но този въпрос съществува от 20 години", допълни Фандъкова и призна, че проблемът е труднорешим.

Днес по време на заседание на Столичен общински съвет общинският съветник Георги Кадиев нападна Фандъкова заради бездомните псета из столицата и я попита дали тя се чувства добре, след като кучета изядоха човек.

По-късно СОС прие програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, а кметът Фандъкова посочи, че предложеният от общината документ се основава на действащото законодателство.

Тя допълни, че в хода на обсъжданията е включено и разширяване на обхвата на кастрациите на бездомни кучета и от частните ветеринари, като ще се предоставят само материалите.

"Продължавам да настоявам за отпадането на "надзорническата функция" от закона, както и смятам, че не е необходимо да има ограничения за осиновяването на животните", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
2
 
! Отговори
Некрасив Ум преди 11 години
Проблемът с псетата се решава така за два дена - на всеки *** по 10 лв. за кучешка глава.Едва ли ще накажат РОМ за лошо отношение към кучета.
113
1
 
2
 
! Отговори
gg преди 11 години
Ще съдя соф. община за неспазване на договреността.Плащам данъци а в замяна живота ми е в постоянна опасност вечер по улиците.Ще искам обещетение за всеки ден в който пътя ми е препречен от улични кучета.
112
1
 
4
 
! Отговори
Писна...! преди 11 години
Стига с "овладяване на популация" - писна ми - евтаназия е думата. 22 г. все популация овладявате. 50 милиона лева дадена за простотии. Спирам да плащам общинските данъци и такси, като не мога свободно да ходя по улиците от ***. Тротоар не ползвам от паркирали коли, газя в мръсотия, една водоноска не е минала за 20 г. в квартала, мръсни градини, въздух, дупки. Писна ми да съм будала, писна. Кой ще ми заплати за причинения от Столична община постоянният стрес и мръсотия, в които живея?
111
1
 
3
 
! Отговори
Bv преди 11 години
току щи прв входа на блока ми в широк център минах глутница от 10 нови кучета които никога не съм виждал.нещата отиват много на злеОставката на кметицата е свръх нужна. Нека даде добър пример на наследника си
110
0
 
2
 
! Отговори
ДА...... преди 11 години
Всички в общината да си дават оставката и най вече кметицата за първопример.Айде че ми писна да чакам съвеста ви да се обади.
109
0
 
5
 
! Отговори
ТАЯ СЕЛСКА КИФЛА... преди 11 години
ДА ОДИ ДА КМЕТУВА В РОДНАТА СИ ПАЛАНКА. Кога най сетне ще започне редовно да поддържа хигиената на междублоковите детски площадки! По времето на бай Тошо в тях влизаха цистерни с маркучи и ги миеха от праха, при всяко миене на улиците. Кога ще възстановят уличните кранове за доливане на вода в колите? Кога ще възстановят иригационното редовно напояване на междублоковите тревни площи! АМАН ОТ ***, ДОШЛИ ОТ СЕЛА С ПО ДВЕ-ТРИ СХЛУПЕНИ КЪЩУРКИ, ДА НИ ДАВАТ ТОН НА СТОЛИЧНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ! КЪШ!
108
0
 
5
 
! Отговори
данъчен бойкот преди 11 години
след като общината, кметицата, министъра и... всички кльопачи по веригата на пари за развъждане на бездомни *** не искат да си мръднат *** за да очистат столицата от опасните зъбати, спрете да плащате данъци за жилищата си. Заделяйте си сумата в един буркан и когато в продължение на една година не срещнете по улиците нито едно бездомно псе, я внесете накуп.ТИЯ СИНЕКУРЦИ ОТ СОС ОТ ДРУГО, ОСВЕН ОТ ГЛОБИ И ОТ ЛИШАВАНЕ ОТ КИНТИ, НЕ ВДЯВАТ. ДА ГИ ГЛОБЯВАМЕ ВСЯКА ГОДИНА, ЧРЕЗ НЕВНАСЯНЕ НА ДАНЪЦИ!
107
0
 
4
 
! Отговори
Jelyazkov преди 11 години
da, Fandakova, ostavkata ti e nujna. i globa golyama ste platish ili v zatvora - po izbor!na takav post e nujno da znaesh koe e prioritet za jivota, radostta i zdraveto na bg narod!
106
0
 
6
 
! Отговори
До Вессо преди 11 години
Малко късно ти видях коментара,но за сметка на това доста се посмях!Значи няма ли кучета,София ще бъде нападната от мишки и плъхове, според теб?Е, е.. си мамата!Само един изперкал помярозащитник може да сътвори такава глупост! До преди двайсетина ,когато нямаше *** София беше изгризана от плъховете! Ха,ха,ха,ти си бил голям ***!
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предците ни са били прагматични и УМНИ!Всеки гледа кучета колкото му трябват ,другите кутрета се убиват,злите кучета също!НЕ Е ИМАЛО КАСТРАЦИЯ,ОСИНОВЯВАНЕ И ЩУРОТИИ!Хората са имали по 5-10 деца и са хранели децата си!СЕГА ИЗКУКАЛИ КАКИ ЛЕЛКИ И БАБИЧКИ хранят *** пред блока и като отидат в друг квартал ги изядът *** ХАРАНТУТНИЦИ НА ДРУГИ каки лели бабишкери!АМАН ОТ МИЛОЗЛИВИ !БЕЗМОЗЪЧНА ЛЮБОВ!Кой е по-важен?КОЙТО ИСКА ЛЮБОВТА ДА НАДЕЛЕЕНАД РАЗУМА да ги прибира в своя дом!
104
1
 
5
 
! Отговори
софианка преди 11 години
"Изисква много работа и воля за справяне".Щом този въпрос й е труден .какво остава за другите.
103
2
 
10
 
! Отговори
гласоподавател преди 11 години
отговорността за политиците е и моя... признавам и на мен ми е трудно да се справя с проблема - но евтаназията винаги е вариант!
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очевидно оставането ти няма да реши проблема с кучетата, но ще изчисти съвестта ти ако имаш такава
101
3
 
13
 
! Отговори
от двете страни преди 11 години
Има 2 вида кучета. 1. стопанисвани 2. нестопанисвани.Какви са проблемите ? Със стопанисваните- общо взето няма, с нестопанисваните определено и доказано има.Какво ще им овладяват ? - По една летяща спринцовка и оттам в екарисажа.Какво са се втурнали да ми отглеждат на улицата ***- развъдници на тении, бълхи, кърлежи, ухапвания, паника а колко бедни хора не могат да изхранят децата си. Природозащитниците като такива да съберат *** и вкарат в първия вид. Ама а-де.... Явно бизнес.
100
0
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Комплекса нещастен мола може да си го завреш отзад :)
99
0
 
3
 
! Отговори
nabliudatel преди 11 години
do BrauRot.Точно така идеята ти е доста добра. Ето това е начина,няма човек който да знае всичко, но ако сме заедно и мислим позитивно в една посока няма проблем който да не може да бъде решен. Дано от общината да четат тези дискусии от време на време.
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво осиновяване, кви 5 лв., осиновявайте изоставените деца, не кучетата, те станаха повече от децата
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за оставката не знам, но и оставането на работа там, надали ще го реши, ако искахте, до сега да е решен и забравен... проблема е, че се говори за тоя проблем само след като стане поредното нещастие... и то самос ег овори
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го направим ,кой ни спира , всичко което искаме можем да го направим, от Държавата ,Общината се иска рамка ,закони, инфраструктура и други подобни за развитието на икономиката и обществото Помагала - не може в 21 век да има места в България без канализация , без пътища , без елементарна инфраструктура - за това трябва да настояваме Всеки ден !!! Всичко останало в нашият живот зависи от Нас - как изглеждаме , как говорим ,как се държим по между си , как работим .Изгубили се градивността си !!!
95
3
 
3
 
! Отговори
nabliudatel преди 11 години
представите и сметката за направените разходи от общината по издирване и хващане на кучето за което той е бил длъжен да се грижи. И те нещата леко по леко започнаха да се оправят не мислите ли. А иначе да викаме долу и оставка сме царе. Нека да гледаме обективно на нещата и заедно да си решим общите проблеми, защото ние и нашите деца живеят в този град. Пожелавам ти успех кмете аз все още те харесвам.