Без израелски самолети в пожара на Витоша

Ще се справяме сами, стихията на "Бистришко бранище" под контрол
Обновена: 3 юли 2012 22:39 | 3 юли 2012 22:35,
211
Без израелски самолети в пожара на Витоша
Вече над 400 души участват в гасенето на пожара на Витоша. Снимка: БТА

България отказа предложената от Израел помощ за овладяване на горящия вече трети ден пожар на резервата „Бистришко Бранище“ на Витоша, съобщиха от МВР.

Премиерът Бойко Борисов по-рано днес се договори с израелския си колега Бенямин Нетаняху да бъдат изпратени два самолета за овладяването на стихията, но сега... Ще се справяме сами.

Тази уговорка стана факт само ден, след като земеделският министър Мирослав Найденов отрече властите да имат нужда от чуждестранна помощ за овладяване на огнената стихия в планината до столицата.

Още по темата

Страната ни благодари на Израел за бързата реакция, както и на всички партньори, отзовали се на запитването за помощ, но тя вече не е необходима. 

Огнищата в района на “Бистришко бранище” са поставени под контрол, прокопани са близо два и половина километра просеки.

По оценка на Оперативния щаб българските противопожарни екипи и доброволци са в състояние да се справят сами със ситуацията.

Вече над 400 души участват в гасенето.

От първоначално обхванатите от пламъците в неделя 45-50 дка, площта на пожара днес се утрои - до 150 дка.

По-рано пожарникарите се опасяваха, че огнената стихия може да обхване младата гора в резервата Бистришко бранище. Впоследствие обаче стана ясно, че тази опасност е предотвратена.

Жилищни сгради засега също не са застрашени.

„Опасност за населението към този момент няма“, увери главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
3
 
! Отговори
Turkey преди 11 години
Братска Турция ще помогне на комшиите си! Винаги сме били супер сила със вас братя 600 години света е треперил от нас! Хайда отново!
87
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички пред Посерано 20!Така както те ни палят гората, за да правят мръсно на Бойко, така и ние да им запалим бърлогата воняща на червени ***!
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарникарче, махай се мутро!
85
0
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Браво ! Как го правиш този номер.
84
1
 
15
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Израелците ги върнали, защото щяли да хвърлят вода, а не нафта като нашите.
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб, изтече ви времето, мръсни мутри!
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега точно да се картографират изгорелите участъци и построяването дори на тоалетна там, да се счита за държавна измяна. Всеки друг вариант е предателство спрямо България.
81
0
 
10
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Отиде една седмица овладявания и локализирания сега...
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т'ва наш'то ако е държава, здраве му кажи. Народа ще излъжат, но Господ гледа ! Държавниците да знаят, че си събират "безчестие" за "финала". Да няма после, "ама ние не знаехме, че затриваме българския народ".
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе *** излезте от филма.. в Гърция и Америка също има пожари .. кви си ги нагаждате пак
78
1
 
79
 
! Отговори
YoZ преди 11 години
Гледам пак има манипулаций на Like\Dislike бутоните тука. За наказание ще си сложа 30 плюса сам. *** смешниците нямам думи. Долу БТВ, долу всички мутри *** си майката.
77
1
 
7
 
! Отговори
Цеко преди 11 години
Подържаите огъня докато се приеме моя закон :)
76
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУтрите от власта съботират гасенето на пожара! Оставка!
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарът се запалва в местност в която не ходят туристи, пожарът гори в място което е трудно достъпно, пожарът се разгаря когато се вдигна цената на тока и се насрочиха протести, пожарът щеше да бъде потушен но се прекрати гасенето вчера, отказа се чужда помощ от държави с техника и подготвени за такива операции, пожарът съвпада с изявление на Цеко Минев, Главният пожарникар наема частни хеликоптери и изтегля държавните, след последните пожари не се закупиха самолети за гасене на пожари а се купиха хеликоптери за инспектиране на магистрали. Оставка ***!
74
0
 
31
 
! Отговори
Електорална единица преди 11 години
Вече трети ден властта се прави, че няма проблем. Не иска помощ, отказва помощ, дори връщаха доброволци. Наистина оставам с усещането, че целта на властта е да изгори "горичката", след като не можем да "отрежем горичката" както се изрази един мъдър министър в новините. Да Витоша изгаря, ако целта е терени за строителство, наистина пожара е под контрол.А след няколко дни същите тези, ще се направят на родолюбци и ще празнуват 175 години от рождението на Васил Левски. Срамота господа ненаситници.
73
2
 
31
 
! Отговори
mariyawill преди 11 години
Как не ви е неудобно да пишете глупости? В момента гледам пожара от терасата си и повярвайте, той се РАЗРАСТВА!!! Преди час се виждаше само дим, и няколко горещи 'точки'. Сега се вижда дълга ивица горяща гора, която се разшири настрани. Имам усещането, че пламъците са толкова грамадни, че се виждат дори с просто око от Окръжна Болница. Стига сте лъгали.
72
0
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Нека всички се помолим да им приседне на мутрите и да пукнат дано!Само Тиквата да остане да си го линчуваме!
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички на улицата да изметем мутрите от държавата. Оставка и съд за националните предателиот герб!
70
1
 
19
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Докато се справяме сами изгоря половината гора, освен това видях как димът се стеле в поска Младост " 4, а сега 6 минути след полунощ пак факлата гори горе на планината. Днес ми напрви впечатление по спирки и на пазара в Младост1 колко равнодушни са хората - не им пука,че толкова горя изгоря.
69
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На платените герберски писачи ще им кажа само , вие се продадохте на мутрите за жъли стотинки , вие сте ибричиите на баш комунистите като Борисов и Цветанов.