25% са постоянно свободните места в синя и зелена зона в София

Наполовина по-малко били репатрираните коли при новата организация
21 окт 2012 15:58,
59
25% са постоянно свободните места в синя и зелена зона в София
Постъпленията от двете зони отиват за поддръжка на градския транспорт. Снимка: Булфото

Постоянно свободните места в синята и зелената зона в центъра на София са 25 процента. Размерът на увеличение на приходите е 150 хил. лева за септември спрямо същия период на миналата година. Това съобщиха днес на пресконференция в Столичната община Малина Едрева - председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ, и представители на ръководството на Центъра за градска мобилност.

Те представиха новите критерии за измерване на ефекта от промените в правилата за паркиране в централната градска част.

От центъра отчитат, че санкционираните граждани в двете зони са намалели с около 50 процента, наполовина по-малко са и репатрираните от зоните автомобили. 7000 са подадените заявления за винетни стикери за паркиране в двете зони, 6500 са вече закупени. След промените в централната градска част местата за паркиране в "синята" зона са 5 500, а в "зелената" - 11 500.

Малина Едрева отбеляза, че сред целите на новите правила за паркиране са намаляване на трафика и задръстванията, по-лесно придвижване на хората, по-малко шум, задръствания и по-подредена и по-достъпна среда за гражданите. В тримесечните си публични отчети от Центъра за градска мобилност ще пресмятат колко пари са постъпленията от паркирането в двете зони и как се изразходват средствата.

Едрева посочи, че по решение на Столичния общински съвет постъпленията от двете зони отиват за поддръжка на градския транспорт. Тя припомни, че билетът за градски транспорт от години продължава да е 1 лев, като общината дофинансира пътуванията на повече от половината от пътници. Цената на билета и на картите за пътувания на учащи и пенсионери няма да бъде повишавана. Едрева информира, че през 2013 година с европейски средства ще бъдат закупени над 150 нови автобуса, 20 трамвая и 10 метровлака.

Наблюдение на ефекта от новите правила за паркиране ще се прави на всеки три месеца. Сред критериите за наблюдение са коефициентът на заетост на "синята" и "зелената" зона, трафикът в обхвата на двете зони за платено паркиране, измерване на замърсеността на въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"и на *** трябва да се отнеме правото да карат автомобили в софия. и на тези, които не живеят постоянно тук, и на тези, които са оттук, но не спазват правилника. "Типично изказване на *** Осигурете работа на хората в провинцията,осигурете общински подземни паркове,осигурете работещ и удобен градски транспорт и въпросът ще се реши.Но за това се иска акъл и по-малко крадене,а това герберите не го могат
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре да прекръстим провинцията. Само София да остане България, защото само тук останахме истинските хора.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само с такива мерки ще върнем селяните в провинцията!
26
7
 
10
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Скоро даваха репортаж от Копенхаген, там само 40% от хората имат автомобили и хората се придвижват с велосипеди. Ние , народа от инвалиди, кога ще разберем , че не сме родени в автомобили и , че това , че избиваме комплекси, още от времето на нашите дядовци, които са чакали за кола по 20-тина години , и ще се осмелим да ползваме алтернативен транспорт. Интересно ми е да се кача на Витоша, от там добре се вижда какво дишаме :)))
25
4
 
10
 
! Отговори
доволен преди 11 години
До АнонименИ аз съм доволна. Преди никога не можех да си намеря място в синя зона. Сега има. иИ така съумявам да си свърша работата много по - бързо. За зелената важи същото.-
24
2
 
11
 
! Отговори
До герберастите преди 11 години
Скоро ще ви паркираме завинаги в подходящите зони.
23
3
 
8
 
! Отговори
drago преди 11 години
Вие си избрахте идола Софиянци ,сега всички търпим вашата простотия!!
22
3
 
12
 
! Отговори
Krasi преди 11 години
Да бяхте се вдигнали ,когато му беше времето .Нали сте милиони там пък 50 човека протестираха ,а сега по-форумите плачете-еми това е положението.
21
6
 
13
 
! Отговори
Ягода Дребнева преди 11 години
Предлагам на господата съветници да вдигнат цената на час синя зона на 10 лв а зелена -5 лв. Така ще има поне 50% празни места в центъра. А ако ги вдигнат на 20лв и 10лв съответно, ще има към 100% свободни места.Обаче тогава едва ли ще има какво да крадат от Градската дебилност, защото никой няма да си спира колата там и да плаща.
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протести, дедовия ти. Някакви перушани се правят, че са от центъра и протестират. С когото и да съм говорил от съседите, всеки е доволен от сегашното положение.
19
9
 
10
 
! Отговори
visa преди 11 години
Протести до отстояване на гражданските ни права!По червени от червените на Позитано се оказаха нашите сладури от ГЕРБ!
18
4
 
4
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
да *** не / знаете българина / пишколизача/ че е предател / затова шибик до забрява
17
4
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
има една дума / мойто къде е / или къде съм в схемата/затова юрош и всички в каналя нама б б няма ц ц няма никой живей и харчи/ б б да не е хванал на дявола шлифера
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОГОДИНА ПАК СИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕЙ-БЕРИТЕ И ЗА БКП БСП И ВСИЧКО ЩЕ ВИЕ НАРЕД. ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ЩЕ ПЕЕТЕ И КЮЧЕЦИ ЩЕ МААТЕ. ЗА 23 ГОДИНИ ТАКЪВ ЖИВОТ ВИ ДОКАРАХА ДРУГАРИТЕ ЧЕ СЕ ЧУДИТЕ НАКЪДЕ ДА ХВАНЕТЕ. ОБЛЪЧВАТ ВИ СЪС НАКОЛЕНКАЖЙИСКИТЕ МЕДЙИ ТАКА КАКТО АТОМНА ЦЕНТРАЛА НИ БИ ВИ ОБЛЪЧИЛА. ИМА ХОРА КОИТО ВЕЧЕ ЗНАЯТ ЧЕ ЗА КОИТО И ДА ГЛАСУВАТ НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ. ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ САМО ИМЕНАТА ИМ СА РАЗЛИЧНИ.НО ИМА И ТАКИВА КОИТО В ГЛАВАТА СИ ВМЕСТО МОЗЪК ИМАТ БРЪМБАРИ И ТЕ ЩЕ НИ ДОКАРАТ ПАК СЪЩИТЕ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТ 23 ГОДИНИ. ТОЧНО ТЕЗИ СА НАЙ ЛОШИТЕ ИЗЧАДИЯ НА ТИКВОЛАНДИЯ. ХЕМ ПРОСТИ ХЕМ *** ХЕМ СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ.
15
6
 
24
 
! Отговори
Мързел преди 11 години
Да взимаш пари от хората каращи автомобили, за да спонсорираш градския транспорт е все едно да ми вдигнат цената на тока, за да си избият загубите от *** кражби. Първо звучи абсурдно, второ не това е начина за спасяване на градския транспорт. Съвсем друг е въпросът, колко % от тези пари стигат до градски транспорт.
14
1
 
8
 
! Отговори
bolka преди 11 години
до 13 - къде виждаш нови автобуси във Варна? Ако има няколко такива по линията, която ползваш, не обощавай за целия град! Не само са стари и мръсни, но и са на големи интервали!
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната гербава патица кряка поредните глупости. Айде, след 9 месеца ще ви метем и разпратим по родните села да препикавате сини и зелени зони из пущинаците откъдето сте се пръкнали. В София вече достатъчно се осрахте и миризмата ви не се търпи.
12
1
 
7
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Едреваааа, като гледам какво пишат хората дето живеят в центъра как да ти повярвам.
11
2
 
23
 
! Отговори
Пълни глупости преди 11 години
Живея на "6-ти септември" срещу МВР, и родителите ми и дядо ми и баба ми и техните родители са живели в същата сграда. И преди и сега места няма по 24 часа. Не знам кой и къде ги преброи тези 25% свободни паркоместа, но или е сляп или е неграмотен или просто лъже хората за да се хареса някому.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Tя припомни, че билетът за градски транспорт от години продължава да е 1 лев, като общината дофинансира пътуванията на повече от половината от пътници."Във Варна частна фирма вози пътниците за 1 лев в нови автобуси. Стига с тези лъжи, че сте дотирали цената!