Откриват до Коледа нова детска градина в "Лозенец"

Фандъкова съобщи, че тя ще приема 150 деца
4 юли 2013 14:40, Петя Славова
3
Откриват до Коледа нова детска градина в "Лозенец"
Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото

Нова детска градина, която ще приеме 150 деца, ще отвори врати до тази Коледа, съобщи Йорданка Фандъкова.

Тя ще се намира в столичния квартал „Лозенец”, предаде Агенция "Фокус".

Столичният кмет допълни, че до декември децата ще бъдат приети в градината, като изпълнението на проекта за изграждане на градината ще завърши преждевременно.

„Това е една от седемте детски градини, които вече се изпълняват в София. Въпреки, че срокът за изграждането на тази градина е февруари 2014 година, тук се работи с много бързо темпо и очакваме до края на октомври градината да бъде готова”, отбеляза столичният кмет. Тя обясни, че градината ще е за шест групи деца - две яслени групи и четири градински.

Нова детска градина ще има още физкултурен салон, асансьор и столова, а отоплението й ще е на газ, което я прави енергоефективна. По време на проверката Фандъкова даде на кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков „карт бланш” за закупуването на оборудването за градината и за назначаването на персонал.

„Най-важното е, че когато започваше строителството и бяхме тук, имаше граждани, които бяха недоволни от това, че детската градина се изгражда на терен, който живущите използваха за площадка за игра на децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая даскалица няма ли да я махат вече. *** си тичат из града и си дъвчат хората, а тя нищо не прави. Това да не е на село и хората да се радват на една детска градина. Ако във всеки квартал правеха по една щеше да е чудесно, но само Лозенец звучи странно.
1
0
 
1
 
! Отговори
enchoss преди 10 години
Те да гледат до Коледа и Галеви да открият ....