Пак изрисуваха Паметника на Съветската армия

"България се извинява!" за смазването на Пражката пролет
Обновена: 22 авг 2013 14:07 | 21 авг 2013 10:24, Красимир Ангелов
270

Снимка: БТА

Паметникът на Съветската армия в София отново осъмна боядисан, този път в розова боя.

В долния край на монумента е изписан и надпис на чешки език, който гласи: "България се извинява!"

Поводът за акцията на неизвестните "художници" е, че днес се навършват 45 години от инвазията на войските на Варшавския договор в Чехословакия, с която СССР смазва окончателно Пражката пролет.

Още по темата
България е със сериозен принос в офанзивата, като се извинява за участието си в кървавото потушаване на бунта едва през 1990 г. с решение на парламента и 7 години по-късно по време на посещението на президента Петър Стоянов в Прага.

Dnes.bg припомня, че това не е първото посегателство срещу паметника в центъра на София. За първи път през 2011 година той бе изрисуван с известни комикс герои и надпис "В крак с времето".

В последните 2 години имаше още няколко акции срещу монумента, като дори върху войниците бяха „надянати“ качулки в знак на подкрепа за руската пънк група Пуси Райът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Ееееех Българио защо раждаш такива жалки същества ! Нима сте клонинги и не ви е раждала майка ? Като чета написаното тук ме е срам да се приобщя към вашата страна единият бил фашист ,другият пък Руската армия била окупатор абе хара кво има в главите ви ?Да те питам абе разбирач ами швабите как ти се струват ? Дали ако не бяха окупаторите от СССР дято нямаше да е станал я лампион я закачалка !! Тежко ти БЪЛГАРИО народът ти е *** !!!!
207
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Според мен този който скверни паметта на Руската армия трябва да бъде даден на съд но там в Русия да го съдят ! Тук се знае какво ще стане ще го дрънкат 3 дни и толкоз !! Такива като тоя на времето ходеха на училище за да се наспят ! От къде да знаят сега тия паметници за какво са поставени !!! Сега тъй като са не грамотни нямат и доходи и всеси който им даде левче им е като светец ! Току виж утре са боадисали паметника на В.Левски или Ботев защото те и за тях толкова знаят.
206
1
 
0
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
абе мажете бе наред-те лаината са си ваши и миризмата да ви е честита....торния бръмбър кво да прави-все тор търси:)отворете усти и яжте и дишаите с все сила,приятен обяд
205
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остана да се извиним на Ирак за дето им унищожихме държавата и я превърнахме в гнездо на терористи, като изрисуваме американското посолство в петролено черно
204
1
 
4
 
! Отговори
безпаметност преди 10 години
Вместо да поругават паметници, да бяха си направили труда да гласуват, та не сега за пореден път комунистическата партия да е на власт!!!
203
3
 
4
 
! Отговори
Тухес Какес преди 10 години
Народ който няма памет това сте вие Българите. За жалост сте.
202
0
 
1
 
! Отговори
waffen ss преди 10 години
До Bradvata Дали съм слабоумен и *** , не ти го решаваш . Явно имаш мания за величие-бегом в психодиспансера.А там ще те излекуваме по нашия стар способ.
201
0
 
5
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
А какво дирят нашите в Ирак ,в Косово , в Афганистан,а ?????? Защо не пишете против това ???? Видиотени форумски *** !!!!!!!!
200
3
 
1
 
! Отговори
Bradvata преди 10 години
Waffen от такива слабоумници като тебе сме на тоя хал ,не стига че си *** ами и работа не вършиш..
199
2
 
8
 
! Отговори
Waffen ss преди 10 години
Аз съм фашист. Но тук като гледам какви *** пишат против комунизма, ми се драйфа.Със токова долна *** не се наемаме да бъдем занапред.Нашата цел е национал-соц.Ще го постигнем с най-добрите синове на БЪЛГАРИЯ, ще вземем най-доброто от социализма и ще постигнем заветната мечта но дедите ни.А такива ненормалници , които които си вадят *** и цапат ще ги заврем където им е мястото. Да живее БЪЛГАРИЯ!!!
198
6
 
4
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
В цялата си история комунистите- болшевики , са били САТРАПИ!!Убиват , за да са ВЛАСТ !! Няма избори, няма свобода - има само генерални секретари ..Най- голямата *** в България, това са комуно-болшевиките...
197
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българската армия влиза в Чехословакия по силата на "варшавския договор"от 1955г.Сега така наречените "рейнджъри",представляващи българска армия по силата на договор с НАТО ходят в Ирак,Камбоджа и Афганистан да бранят интересите на САЩ,при отглеждането и дистрибуцията на опиум,точене на петролни залежи,налагане на американска демокрация с поставяне на близки до Вашингтон управляващи.А паметниците са за това да пазят паметта за отминали събития в историята на една държава.Героични или трагични.
196
10
 
9
 
! Отговори
даскало преди 10 години
Спор няма ,че поставянето на паметника на окупационна армия в средата на столицата ни е признание на шумкарите към СССР - без СССР и червената армия те щяха да са си обикновени конекрадци, кашкавалаждии и пр. криминална ***...Редно е да се постави обяснителна плоча от кого е издигнат и защо тоз паметник за да знаят младите що е то куманизъм и защо е по-лош от нацизма...
195
10
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
На този паметник мястото не му е в центъра на София. Да върви в музея на Веждито или в двора на руското посолство. Как може, паметник на АРМИЯ ОКУПАТОР?!
194
2
 
10
 
! Отговори
даааа преди 10 години
аз не съм гербер,но като чета коментарите и неграмотно съчинените стихотворения,както и нихилизма,и чувството за вина,лъхащи долу, КАЗВАМ БОКО Е МЪДРЕЦ-НАРЕЧЕ ВИ КАЛПАВ МАТРИЯЛ,ТАКА Е,щото БНА влезе в Чехия под натиска на шепа ДУПЕДАВЦИ-КАТО ВАС СЕГА...тогава се дупехте на едни-сега на други-НИКАКВО ПОДОБРЕНИЕ!Сегашните господари ви пратиха на повече места- в Ирак,Афганистан-на тях им се извинявайте...Прав е Кунгюн-"БГ нацията
193
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
ТВЪЪЪРДЕ много "Анонимен" има сред тукашните драскачи...;-)
192
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 212А паметника на турските терористи в България, който издигна ДПС на чие скудоумие и раболепие е резултат, м?! Него раята не го маже с боя и не събира подписки за разрушаването му.''Не народ, а ***...''
191
3
 
6
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Безпорно храбростта и доблестта на руската армия не трябва да се поставя под съмнение.Но кои ги извика тука и качи на власт,тези ***-комунистите.На кого сърбаме още попарата и претърпяваме още една национална катастрофа.
190
7
 
11
 
! Отговори
nashenetz преди 10 години
Мишо Шамара, Петното, Бареков, Московеца, Мая, Сидеров да организират тази нощ охрана на всички Саветски паметници, не бива да оскверняват тези светини...
189
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да попитам всички разсополивени комунисти и "русофили", дето каканижат за "история", "освобождение" и други подобни глупотевини - някой да е посегнал на паметник на руски воини от Руско-турската война?Няма такава случка!Само вашия електорат отмъкна бронзовите орнаменти от Докторския паметник! Тогава що не пищяхте?Наг*зете се на ДПСто и Стройте паметници на Тосун бей и Неджип ага! И тоеа е историа-нали?Тоя паметник е на скудоумието и раболепието на бащите и дядовците ви!