Пак изрисуваха Паметника на Съветската армия

"България се извинява!" за смазването на Пражката пролет
Обновена: 22 авг 2013 14:07 | 21 авг 2013 10:24, Красимир Ангелов
270

Снимка: БТА

Паметникът на Съветската армия в София отново осъмна боядисан, този път в розова боя.

В долния край на монумента е изписан и надпис на чешки език, който гласи: "България се извинява!"

Поводът за акцията на неизвестните "художници" е, че днес се навършват 45 години от инвазията на войските на Варшавския договор в Чехословакия, с която СССР смазва окончателно Пражката пролет.

Още по темата
България е със сериозен принос в офанзивата, като се извинява за участието си в кървавото потушаване на бунта едва през 1990 г. с решение на парламента и 7 години по-късно по време на посещението на президента Петър Стоянов в Прага.

Dnes.bg припомня, че това не е първото посегателство срещу паметника в центъра на София. За първи път през 2011 година той бе изрисуван с известни комикс герои и надпис "В крак с времето".

В последните 2 години имаше още няколко акции срещу монумента, като дори върху войниците бяха „надянати“ качулки в знак на подкрепа за руската пънк група Пуси Райът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
20
 
7
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
ТОВА ГАВРА С ПАМЕТТА НА МИЛИОНИ ВОЙНИЦИ ЗАГИНАЛИ ПРИ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЕВРОПА ОТ ФАШИЗМА .БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВОЙНИЦИ ЧЕХИ .ПОЛЯЦИ И ОСТАНАЛАТА КОМПЛЕКСИРАНА *** СЪЩЕСТВУВА НА КАРТАТА НА ЕВРОПА ......
147
16
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Ясно се вижда, че това е напълно организиран акт точно като предишния път!!20 години цирк надпис значи без герб което значи, че е правено от ГЕРБ симпатизанти!!вижте добре истинското лице на ГЕРБ което е вандализъм и посегателство върху историята ни само и само за техни цели!!1
146
17
 
8
 
! Отговори
Mиро преди 10 години
Срамота! Анархията е навсякъде и нищо чудно след безконтролното четири годишно управление на Борисов не може да се очаква нищо друго!!! За тази *** - Герберистите няма нищо стойностно и ценно дори и историческото минало на собствената им държава!!!
145
11
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Арест за всички Гербери които блокират пред парламента и с обвинения в тероризъм!!!Стига вече сте ги толерирали тези организирани престъпници катунски терористи!!
144
11
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Във Китай Борисов вече щеше да е разстрелян за безбройните му престъпления особено задържането на парите по-банките с години за да се печелбарства с тях вместо да се разплаща към всички бюджетни от което икономиката се съсипа и фалираха множество предприятия и фирми довели до огромни съкращения и безработица!Защо Борисов е жив още това е въпроса!!!!1
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНТИМУТРА - ти изтепа рибата бе,!
142
10
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Герб са способни само и единствено на вандализъм спрямо Българския народ и държава!
141
10
 
14
 
! Отговори
хмммммммммммм преди 10 години
аз пък се питам,дали ЧЕХИТЕ ще се извинят за произведението-*** с който "великият"творец ЧЕХ оприличи БГ,и за това че ЧЕЗ таковат таковата на хората????Такива *** нещастни нихилисти като БЪЛГАРЧЕТАТА няма по света никъде-дай да се очернме-БЕЗ другите даго искат,и да целуваме гъзовете на другите-БЕЗ те да го искат---ОЛИТА сте си!!!Дай да се извиним и за ЧЕХКИНИТЕ дето.....идваха на морето през соца-ЖАЛКИ СТЕ!!!!ИКАКВО Е виновна СЪВ АРМИЯ за СЕРВИЛНОТО ПОВЕДЕНИЕ на ВАШИТЕ родители?КАТО ТЯХ СТЕ!
140
15
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Такъв бой ще ядат протеституиращите гербери в един момент, че е нещо страшно!!!дали полицията ще ги бие за блокиранията им или народа ще се види но бой ще ядат и много има да им тече кръвта!!
139
11
 
11
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Крайно време е да се разруши този символ на унижението!Няма друга продажна партия в света, която да е издигнала паметник на ПОРОБИТЕЛИТЕ СИ!!!Никой, който в душата си таи обич към Родината не понася величаенето на азиатският окупатор.Разрушаването на тази гавра, ще е начало за национално възраждане
138
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Едмон Дантес - загинали са, горките, заради имперските интереси на Йосиф Висарионович!!
137
7
 
6
 
! Отговори
ПРОВАДИЕЦ преди 10 години
НЕ НАРОД А ***.ОТЕДЕТЕ В ЧЕХИЯ ДА ВИДЕТЕ БЪЛГАРИТЕ КАК РАБОТЯТ КАТО РОБИ
136
13
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Докато Борисов не бъде обесен публично на площада за убийството на огромна част от българския народ оправия няма да има!!
135
9
 
9
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
Айде стига с тия простотий !Ако и това го наричате "протест" или "борба"значи просто не сте добре !!
134
14
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА . преди 10 години
НЕ ПЛЮЙТЕ ВЪРХУ ИСТОРИЯТА СИ. НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ИМА РАЗЛИЧНИ ПАМЕТНИЦИ , КОИТО СЕ ПАЗЯТ
133
19
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
НА КОЕ БРАВО БЕ, ЧЕ СЕ ГАВРИТЕ С ПАМЕТНИЦИТЕ ЛИ!!!САМО АРЕСТИ ЗА ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ КОИТО БЛОКИРАТ КРЪСТОВИЩАТА!сАМО АРЕСТИ ЗА ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ КОИТО ШАРЯТ НАДПИСИ 20 ГОДИНИ ЦИРК КОЕТО ЗНАЧИ БЕЗ ГЕРБ!!1ПО-ГНУСНА И ПРОКЛЕТА ОТ ПАРТИЯТА НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ НЯМА И НЯМА И ДА ИМА НИКОГА!
132
13
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРКА СЪМ преди 10 години
КАТО ИСКАТЕ АМЕРИКА- ПРАВ ВИ ПЪТ. НИКОЙ С ВЪЖЕ НЕ ВИ ДЪРЖИ ТУК. И НЕГО ЩЕ ПРЕГРИЗЕТЕ.
131
11
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Герберските вандали от миналия път които нашариха паметника!!!Същите тези които слагат табелки оставка по паметниците и нашариха лъва като клоун пред съдебната палат с надпис 20 години цирк което значи без герб!!!Хванат ли се тия бой докато мърда !
130
15
 
10
 
! Отговори
Бъргарски народ преди 10 години
Тази и другите предходни акции на американското посолство само усилват и утвърждават ненавистта и отвращението ни към американските ***!
129
11
 
10
 
! Отговори
не само до паметника преди 10 години
Някой негодник нац.предател е измислил начин да унижава и руши собствената си държава /по света пак ще се споменава БГ. с поредният дивашки вандализъм/и сега му се дава пълна гласност . Такава простотия е на път да заличи нашата страна от картата на света, ако не почнем ние самите да намираме тези *** и да ги оправяме както заслужават / без да им се извиняваме/.