Шествие под надслов: "Внимание! Фашизъм" в София

Протестиращите скандираха: "Не на омразата"
17 ное 2013 15:15, Елка Василева
102
Шествие под надслов: "Внимание! Фашизъм" в София
Снимка: БТА

Над 200 души преминаха в шествие под надслов: „Внимание! Фашизъм” от НДК до Съдебната палата.

Идеята за събитието се родила сред приятели и се разпространила чрез социалните мрежи. Поводът били престъпленията от омраза в последните седмици и надигащата се ксенофобска вълна в българското общество.

Участниците в акцията бяха предимно млади хора, много от тях бяха дошли на велосипеди. Голяма част от гражданите, присъстващи на шествието, бяха дошли заедно с децата си. Събралите бяха издигнали плакати: „Фашизмът убива, властта прикрива” и „Фашизмът не е мнение, а престъпление!”. Протестиращите скандираха: „Не на омразата”.

Преди да потеглят, един от организаторите – Борислав Димитров заяви, че българското общество е закъсняло да осъди езика на омразата и поради това са се появили и тъй нар. „граждански патрули”. Омразата няма място в българското общество, подчерта Димитров. Той заяви, че „искат и молят МВР и прокуратурата да наложи върховенството на закона.” Борислав Димитров каза, че шествието няма нищо общо с никоя политическа сила.

Докато преминаваха по бул. „Витоша”, граждани подвикваха към участниците в шествието: „Като убиват българи, къде сте?”.

Малко по-късно шествието достигна Съдебната палата. Гражданите издигнаха плакати пред централния вход на Съдебната палата, на които пише: „Фашизмът убива, властта прикрива” и „Фашизмът не е мнение, а престъпление!”. Събралите се скандираха: „Всички сме различни, но всички сме едно”, „Нашата родина е цялата земя”, „Не искаме омраза, искаме любов”. Полицейското присъствие в района беше засилено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: шествиефашизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
националсоциализъм занчи ред и жизнен стандарт, а социализъм с БСП=БКП вече видяхме какъв е .
84
1
 
6
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
Скапани анархо-комунисти, *** и толерасти, няма да ни спрете! Съвсем скоро всички продажници толерастки и сороски кукли на конци ще си платят, за това че затриват майка България! Бъдещето е в националсоциализма! Да живее бяла България и бяла Европа!
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка лудост свършва един ден, само да не е чрез шокова терапия...ураган или земетресение. То и на Господ му писва в един момент и почва да наказва.
82
1
 
5
 
! Отговори
Хм, както е казала преди 10 години
майка Тереза:Аз не участвам в нищо против, ако е за тогава ме повикайте. Нищо няма да се постигне с демонстрации срещу фашизма. Тук понякога минават демонстрации, но това не попречи на нацистката партия да събере гласове, т.е. доста хора са ксенофоби, а това се явява, когато с гостоприемството и добротата е злоупотребено. Просто махнете причините за фашизма, а те са ясни. С тези демонстрации, само засилвате мотивацията на т. нар фашисти.В цяла бивша соцевропа имат същия проблем. И неслучайно.
81
4
 
9
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
Много избирателно, другари, а това, че комунизмът е избил повече хора в мирно време, отколкото фашизмът във военно защо не ви кара да направите такъв плакат срещу комунизма?
80
4
 
1
 
! Отговори
манафа мангалоубиеца преди 10 години
Да на фашизма хъахъа Io ho un cuore nero me ne frega e sputto in faccia al mondo intero. Viva il Duce!
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми като цялата земя ви е родина.що не идете в саудитска арабия да протестирате,например?
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е акция; промиване на мозъци! Правителството се е заело да ни демонизира за дето не искаме БЪЛГАРИЯ да се напълни с *** и араби! Орешарски, Англия, Франция, Италия имат черни и араби в държавите си, ама те държът цяла Африка и половината свят! А ние какво държиме бе *** нящастен, за няколко милиона си предаваш държавата бе ***. ОСТАВКА БЕ, от вас нищо не става...
77
3
 
17
 
! Отговори
Антиидиот преди 10 години
Като убиват българи, къде сте?.Това ПИТАМ и аз.Отговора го знаят спонсорите.
76
8
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Стефка,някоя *** с по-едра глава,да не ти е направила двете дупки в една,че се плашиш толкова много от тях.
75
2
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Турски военни застреляха трима сирийски граждани при опит да влязат незаконно в страната
74
3
 
7
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
Браво на г-жа Добрева за доблестните деца, които е отгледала тази българска майка юнашка. Нашите нека клечат пред компютрите! Да им уврат акълите по-бързо, да се хващат за ножа, че многочалми на последък!
73
2
 
4
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Световният опит сочи, че каквито и да са изначалните им цели и замисли, такива организации рано или късно стават опасни и за обществото, и за членовете си.
72
1
 
7
 
! Отговори
Антифашист преди 10 години
Вие използващите тази дума незнаете значението и!Фашизъм няма общо с омраза!Нацизъм може би имате предвидФашизъм е трудно да се намери в изтинкия смисъл дори в интернет и тълковните речници, защото богатите манипулират истиността иФашизъм според Мусолини/най-видния фашист/е:КОГАТО ИНТЕРЕСА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДЪРЖАВАТА И ИНТЕРЕСА НА НАЙ-БОГАТИТЕ В ДЪРЖАВАТА СЕ ПРЕПОКРИВА. КОГАТО БОГАТИТЕ КОНТРОЛИРАТ ПОЛИТИКАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДЪРЖАВАТА. ИЛИ БОГАТСТВОТО УПРАВЛЯВА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ИЗБОРИТЕ
71
9
 
6
 
! Отговори
bankozz преди 10 години
В София има кръстени улици на фашисти. Има паметници на фашисти. А Парка на совободата беше прекръстен на името на фашист, обявил война на САЩ и Великобритания.
70
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ако не са онези платени родоотстъпници от Български хелзински комитет, пък на!
69
5
 
6
 
! Отговори
Сладка работа преди 10 години
Много кандидати за държавна партийна субсидия.И... много националисти(Расате,В.Симеонов,Каракачанов,Сираков-Сила,Атака,Капка и синче,Костадинов,РЗС-а,Българска радикална партия.....към 15 броя)...Олеле Божке
68
2
 
0
 
! Отговори
anominemn преди 10 години
До Анонименotkade znaes ,,4ene si pravnuk na ryazan,pitay baba ti da ti kaje
67
1
 
0
 
! Отговори
plamen georgiev преди 10 години
До АнонименМи ще ни се наложи, нали сме от най-бързо изчезващите.
66
5
 
1
 
! Отговори
marsian преди 10 години
До Анонимен 70Кой те пита бе ,***?!