Столичната община не разреши Луковмарш

Фандъкова не съгласува преминаването на факелното шествие
Обновена: 13 фев 2014 19:56 | 13 фев 2014 19:40, Красимир Ангелов
207
Столичната община не разреши Луковмарш
Общината не съгласува преминаването на факелното шествие в събота. Снимка: Булфото, архив

Столична община не съгласува преминаването на факелното шествие “Луковмарш“ на 15 февруари, съобщи БТА, позовавайки се на пресцентъра на Общината.  С това си решение общината на практика забранява провеждането на шествието в планирания му вид, което се случва за първи път след 11 години от началото на честванията в памет на ген. Христо Луков.

Шествието трябваше да премине от НДК, по бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Васил Левски" и по бул. "Дондуков" да завърши на ул. "Тракия", както са заявили  организаторите.

Още по темата

Във връзка с шествието столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала и е получила становище от главния прокурор, главната дирекция "Национална полиция" и СДВР, припомнят от Общината. В становището се посочва, че преминаването на такова шествие застрашава обществения ред в столицата.

Със своя заповед кметът на София възлага на директора на СДВР да предприеме всички действия за гарантиране на сигурността на гражданите.

По-рано днес организаторите на патриотичното шествие обявиха, че се променя сборния пункт на възпоменателното факелно шествие. По променената програма то ще започне от паметника на Незнайния воин до софийската катедрала „Света София” в 17:30 часа, а не както беше заявено от нас предварително от пилоните до НДК.

Луковмарш се организира редовно от 2003 година насам в памет на генерал Христо Луков - участник във войните за национално обединение, офицер от Първата световна война, преподавател по военно дело, лидер на Съюза на българските национални легиони.

Шествието обаче срещна сериозна съпротива от редица политици и обществени организации. От Организацията на евреите в България "Шалом" в специална декларация се обявиха против Луков марш, тъй като той омаловажавал усилията на управата на София за популяризиране на толерантността, уважението и търпимостта към различията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Салахадин Ех, гнусно, "фарово", а и нацистко? човече...
63
3
 
2
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл Вземи се образовай малко , като прочетеш защо Левски е осъден от общинска комисия и обесен в София по спешност , а не е закаран в Цариград и тогава разправяй той какво е искал
62
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Тихомир, какво се опитваш да кажеш? Че Фъндъкова и Орешарски *** в една кипа? Че двустранно обслужват еврейските интереси? Може и да си прав, но покрай еврейските, не забравят и турските.......
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ПроТикварските изпълнения ги разрешава, другарката Фандъкова, въпреки, че половин година тероризират гражданите на София с безмисленото спиране на движението тук и там, красяците и свируканията?! При всички случаи едно патриотично шествие би имало по-голям смисъл от защитата на един съвременен, почти доказан престъпник!
60
13
 
1
 
! Отговори
Циника преди 10 години
а бе, "еврейските организации скачали"...Такива палячовци като хитлер и луков ги създаде капитала, за да спре истинската социална революция,която се задаваше под формата на комунизъм.Капиталът ги използва, след това се избърса с тях и накрая си изми ръцете, хвърляйки ги на кучетата.
59
3
 
13
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
До Българин И на тебе ли да обяснявам , че евреите спряха марша . Всички досега правителства им слугуват . Орешарски откакто на 23.09.2013 г си сложи кипата и влезе в синагогата и той си повярва във вечността
58
11
 
3
 
! Отговори
Циника преди 10 години
а бе, като сравняваме мита за Луков с този на Крали Марко, не беше ли втория владетел на княжество от същия регион, който уж Луков спасил. А бе, с какво ги зомбясват в тоя регион,че все такива легенди тръгват оттам?
57
3
 
14
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
До Циника След Ньойския договор той е военния , който възстановява българската армия и подготвя щаба на армията с нови планове за война със съседните държави , които и сега не ни долюбват особено много . Проблема драги ми *** е , че еврейските организации скачат само срещу тези , които са били на страната на Германия , а ако решиш да честваш който и да е друг от световната политика , независимо дали е убивал изяждал или ядрено изгорил противниците си нямаш проблеми
56
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Антибългарската партия ГЕРБ спря Луковмарш! И тия наглеци ***, че не искали турци да ги управляват! Защо тогава слугуват на интересите на ДПС?
55
2
 
20
 
! Отговори
Крум преди 10 години
Значи, Гейпарад може,Луковмарш - не!
54
2
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ + ДПС = ВНЛ преди 10 години
Мда, и гербаджийската столична община пристана на турската мафия ДПС!
53
14
 
2
 
! Отговори
Циника преди 10 години
още по-лош е обаче начинът или по-точно претекста, поради който е забранен този марш на лунатици. Да забраниш подобно "шествие" с мотива, че застрашавало обществения ред означава от една страна да омаловажиш проблема фашизъм и нацизъм в очите на обществото, а от друга страна да създадеш у последователите на Луков илюзорното убеждение, че са преследвани.Нацизмът трябва да бъде осъден заради това,че представлява евтин трик да се отклони социалната чувствителност на обществото в удобния национализ
52
19
 
3
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Вижте само как работи митотворчеството - Луков напълно сам с няколко оръдия прогонил цяла сръбска армия и спасил Кюстендил. Абсолютно същия маниер на придаване на великанско-божествени сили на набеден за герой човек като при Крали Марко. Националистите са наистина трагични фигури -толкова са отчаяни, че дори и най-фантасмагорично разказаната приказка биха приели за чиста монета и да вярват убедено в нея.Няма по-ирационално суеверие от национализма и неговия краен ф.екален продукт-нацизма
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
blogger/share-post.g?blogID=8976651941941288673&postID=1391692025771300151&target=facebook На вниманието на болшевишките ***!
50
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
евреи и геиове да изчезват от темата,те нямат право да коментират такава героична за всеки истински българин личност като ген.Христо Луков! Само с присъствието си по темата те петнят паметта на този достоен човек.
49
24
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Интересна снимка. Какво прави Апостола Левски до този нацист? Левски се е борил за чиста и свята република, където всички да са равни - българи, турци, евреи. Нацистът искал да избива хора заради религиозната им принадлежност. Браво на Фъндъкова. Който му се марширува, да ходи в Германия. Ще го опандизят преди да е извадил знамето и свастиката.
48
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на общината и на Фандъкова!
47
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛУков е един националист основател на казионата на Германия организация "Съюз на българските национални легиони", и по подобие на немските висши нацисти сам си съзава легендата за Кюстендил, а фактите говорят друго - на посочената дата, майор Луков се е намирал далеч от района на Кюстендил :) така че в отношение не се различава от съвременните ни псевдонационалисти
46
4
 
27
 
! Отговори
един българин. преди 10 години
ВЕЧНА ПАМЕТ НА ГЕРОЯ НА БЪЛГАРИЯ-ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ .....................И ЖИДОВ ГРОБ ЗА ВСИЧКИ ОТ ШАЛОМ И ОБСЛУЖВАЩИЯ ГИ ПЕРСОНАЛ В ЛИЦЕТО НА ПРОКУРАТУРА,СОФИЙСКА ОБЩИНА ,ФАНДЪКОВА,МЕСТАН,СТАНИШЕВ,БОРИСОВ И ЦЯЛАТА ПРОДАЖНА ПАСМИНА УПРАВЛЯВАЩА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПАГУБНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 24 ГОДИНИ.
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свободата на словото трябва да е неотменна. Независимо за какво шествие става въпрос, когато не е застрашена физически сигурността тогава няма причина.Не може да забраняваме това което ние смятаме че трябва да се скрие историята не се скрива.Затова независимо дали е Луков Марш, Гей Парад, Комунистически марш, Ислямски , Християнски и какъвто още се сетим не би трябвало да се забраняват.Започнем ли да забраняваме става много по лошо.