10-годишно дете е в кома след падане във фонтаните на НДК

Момчето е паднало от около 10 метра височина
1 май 2014 22:35,
38
10-годишно дете е в кома след падане във фонтаните на НДК
Снимка: архив, Булфото

10-годишно дете пострада тежко при инцидент в София. Детето е в кома след падане във фонтаните на НДК, съобщи bTV.

Момчето е паднало от около 10 метра височина, в необезопасен участък от фонтана. Било е с баща си. Настанено е в реанимацията на „Пирогов", в критично състояние.

От Столична община коментираха, че в тази част от фонтана няма липсващи елементи, а конструкцията му е такава, че на мястото няма как да бъде поставен предпазен парапет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: НДКкомафонтан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
Там, от където е паднало, изобщо не трябва да се минава, частите на фонтана са свързани затова няма парапет, няма и за какво да има. Бащата на това дете трябва да има глава, защотобез нея детето ще трябва само по надуваеми дюшеци да ходи.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано се оправи детенцето. Това е дете, само ли е било? Но и там да са били родителите това е 9 год. дете, на синджир ли да го вържеш в центъра на София. Да вземат този целият парк да го реконстроират, да махнат грозния паметник, да обезопасят фонтаните. За какво е тази зееща дупка на входа на НДК, където хиляди хора минават. То и НДК е за голям ремот, промяна на тази отвратителна визия и соц. фасада. Това трябва да я място за отдих, за БЕЗОПАСНА дет. игра, не опасно, рушащо се недомислие.
24
0
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Ако чукарите на Витоша не са обезопасени,то нетрябва да е близо до София./Да се смееш ли,да ревеш ли/
23
5
 
2
 
! Отговори
milen.stefanov.357 преди 10 години
ako fontana nee obezopasen toi ne e trebvalo da e tam
22
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 10 години
Какъв съд, той човека проектирал фонтана отдавна не е между живите сигурно... Това място е така от много дълги години и винаги адски внимавам като мина от там, а пък да се оставят деца да щуреят там е налудно.... Децата нямат спирачки и наистина искат особена грижа... Жалко, много жалко, дано всичко завърши добре.... Много късмет и сила на детенцето и родителите му.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАНО СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО , СЪД ЗА БЕЗХАБЕРНИЦИТЕ ЗА ФОНТАНА , МНОГО ФОНТАНИ НАПРАВИХА БЕЛИ , АКО СИ СПОМНЯТЕ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ГОЛЯ ЧОВЕК ГО УДАРИ ТОК И ПОЧИНА НА МЕСТО ОТ ФОНТАН , ЧЕ СИ НА МОКРИЛ РЪКАТА В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ФОНТАНИ
20
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре,стига бе? 10 годишен *** чих го дири над фонтана?Баща му къде е блял?Сигурно държавата ще е виновна и ако си навехнеш крака на камъче.Навремето бандата от махалата/в Княжево/се катерехме по покрива на съседа, за да късаме люляк.И глави сме си пукали и крака сме чупели,пък нищо ни няма.Аре,без глезотии?
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАНО СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО , А ТЕЗИ ТАКА НАПРАВЕНИ ФОНТАНИ , КОИТО СЛУЖАТ САМО ЗА БЕЛИ , НЯКОЙ ИНЖЕНЕР СИЕ ОСТАВИЛ ДИПЛОМАТА ТАМ , ДА ИМА РАСЛЕДВАНЕ
18
19
 
24
 
! Отговори
Владо преди 10 години
Егати простотията...такова нещо може да се случи само в България.Не можело да се сложи парапет на това място...На запад нищо не се пуска в експлоатация ,ако не е на 100% безопасно за хората.
17
2
 
14
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 10 години
До Анонимен 17Айде са ние ли сме най най-тъпата нация???Това ,че на тебе акъла ти е малко и пишеш малоумия е нормално всяка нация си има ***!Естествения подбор взима жертви и сред "най-развитите" нации. Колкото по-безопасна става градската среда за децата толкова по-трудно става да им се опази животчето с денонощни бдения на родителите над тях ! А при тези тъпотии само за две-три поколения инстинките за самосъхранение изостават и градските деца живеят на късмет всеки ден !
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е какви са тези фонтани ?Аз съм била там с децата си от 1984 до 89. Не си спомням от къде може да паднеш ! Седя ли сме до фонтана , толкова беше чисто и приятно !
15
2
 
47
 
! Отговори
456 преди 10 години
Бързо оздравяване на детето и дано татко му започне да използва тая глава на раменете си по-пълноценно.
14
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е сефте, това е н-тото падане в тия фонтани. Един пък се беше пребил докато се опитвал да се покатери на една от сферите. Като цяло фонтаните са глупашки.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така си е, много пъти съм се учудвал на откровено *** технически решения, които е въпрос на време да се превърнат в трагедия. Ама ако се опиташ да дадеш акъл, автора ще ти донесе от девет кладенеца вода, че такова нещо не може да стане или в крайна сметка всеки трябва да си се пази сам.
12
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 18.Простаци - прости, примитивни, елементарни, без достатъчно осъзнатост, без достатъчно отговорност! Това, според мен, е национална черта, характерна за българите, по която се отличават, от по-цивилизованите народи! Естествено, че не всички са такива, но става дума за доминация на тази характеристика в колективното несъзнавано и прекаленото и проява в личното и общественото битие на българите!
11
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите да простаци! И инженери, и администратори, тълпата - всички! В България никой не мисли за безопасност, за това да се слагат указателни табели, предупреждения и т.н. А ако случайно има такива, вандалите, които са същностна част от просташката тълпа, ги махат! Проклет народ са българите! И коментарите тук го доказват! Най-просташкия народ и страна в Европа!
10
6
 
32
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
До АнонименАбсолютно признавам, че архитекта не го е доизмислил!!!Аз виждам снимки как народа сяда по перипета а отдолу е яма над 10 метра височина ще се почупят като едното нищо!!!Парапета не трябваше да е равен а под наклон отвътре навън щото народа е *** и безразсъден да не говорим за малките деца!Допусната е грешка но това е правено кой знае коя година когато НДК е строено учудващо, че от тогава няма много пострадали иначе да са го оправили!
9
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До антимутра:Това,ако се случи в нормална страна архитектът,изпълнителят и администрацията,които са допуснали такъв риск отиват на съд.Софиянци много добре знаят за този участък пред НДК.Веднага трябва да се сложат прегради.
8
1
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Видях доста снимки и единствения начин да падне е да прескочи парапета учудващо, че е живо щото си има 10 метра височина и повече над кръглите топки!
7
21
 
19
 
! Отговори
яна преди 10 години
Не е нормално в 21 век да има опасни места за разходка в центъра на столица. Всякакви обяснение, че не може да се сложи парапет са глупости. Тогава да сложат табели.