Тенис на маса и фитнес във Френската, ама през 2018-a

След построяването на новия корпус почват ремонт на старата сграда
1
Тенис на маса и фитнес във Френската, ама през 2018-a
Снимка: Френската гимназия

Нов учебен корпус с многофункционална спортна зала ще бъде изграден към 9-а Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в столицата. Това съобщи Ирина Савина, зам.-кмет на Столичната община по направление "Инвестиции и строителство", цитирана от БТА.

Изграждането се предвижда да започне в края на тази или началото на следващата година, след като бъде одобрена ОП "Региони в растеж" /2014-2020 г./.

Архитект на проекта е Николай Няголов. По първоначални изчисления инвестицията е в размер на около 5 млн.лв., като от тях 200 хил.лв. са за ново оборудване, информира Савина.

По думите й сградата ще бъде на четири етажа, с шест учебни зали, с амфитеатрално вътрешно разположение на трите кабинета по физика и химия.

Предвижда се да има библиотека, закрита спортна зала с тенис на маса и фитнес, достъпна среда за хора с увреждания, асансьор, служебни помещения.

Сградата ще бъде със самостоятелен вход, със спортни игрища за баскетбол и волейбол на открито.

Ще бъде запазена дървесната растителност откъм ул. "Гургулят".

Ремонтните дейности няма да пречи на учебния процес в основната града, увери Савина.

Тя съобщи, че след като новият корпус бъде построен, което ще се случи вероятно през 2018 г., ще започне ремонт на старата сграда, която ще бъде енергийно обновена, а физкултурният салон ще бъде превърнат в актова зала.

Ирина Савина информира, че през тази година ще започне разширението на Първа английска гимназия, ще бъде довършено новото училище в с. Герман.

Скоро ще бъде готов физкултурният салон на 199 ОУ в "Подуяне".

През тази година ще бъде разширено и началното училище в "Илиянци", заложено е и проектирането на физкултурни салони в 37-о училище в "Люлин", 38-о в "Сердика", 149-то в "Овча купел", 176-то училище в Негован, 175-то в Мрамор.

Ще бъде разширена и сградата на 133 СОУ "А.С. Пушкин" в центъра на София, където ще има плувен басейн и физкултурен салон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
kiril преди 9 години
Smqtai kolko sme napred,horata za 3g gradove digat