Още пет спешни екипа ще се грижат за София област

Москов слива 2 центъра, обещава нови линейки до 4 години
5
Още пет спешни екипа ще се грижат за София област
Снимка: Булфото, архив

Пет нови допълнителни екипа ще оказват спешна помощ в Софийска област. За да стане това медицинските центрове в София град и София област ще бъдат обединени в една обща структура, съобщи здравният министър Петър Москов.

Ръководител на новото звено ще бъде доктор Георги Гелев, който в момента ръководи спешния център в София град.

Шестимата лекари и 12-те медицински сестри, които сега работят в координационния център за Софийска област ще работят в линейките след сливането на центровете, обясни Москов.

Филиалите за спешна помощ в Софийска област ще се запазят и ще бъдат допълнително оборудвани.

Сливането на двата центъра ще оптимизира разходите, ще се извършват обществени поръчки и ще се оптимизира администрацията.

Москов допълни, че има съмнения за начините, по които до момента са извършвани ремонтите на линейките в Софийска област.

Той увери, че за предстоящите 4 години линейките в областта ще се увеличат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
лекар преди 8 години
Стана така както и предполагах и коментирах по-рано.Всичко е заради Гелев който му е малко келепира от столичната спешна помощ а сега иска и София-област.Нали той и беше директор до 2003 г.Далавераджия и пиянде който на последно място мисли за спешната помощ!Какво са това 5 екипа???Само в столицата са нужни по груби сметки над 60 екипа а работят 22-23 а през август ако има и 15 е късмет.Тоя загроби цялата спешна помащ а сега му помага и другия ***,министъра.Съъсипаха и последната надежда на хо
3
3
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Време е този *** да бъде сменен.
2
4
 
7
 
! Отговори
Гадове преди 8 години
Вчера закарах болна роднина с тахикардия в Самоковската бърза помощ - нямаше никой, един вдигащ рамене санитар. Еми ходете си търсете личния лекар - какъв личен лекар при опасен сърдечен проблем, бре ***. Идеше ми да прескоча до София, да го хвана тоя Москов ли е, Посков ли е - да го доведа в Самоков и да му набутам "реформата" отзад, така че докато е жив да я запомни! Нито повече, нито по-малко от чисти убиици!
1
3
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До тези 4 години много електорат ще гушне букета недочакал новите линейки!На печелившите - честито!