Зелените релси на "Руски паметник" в кал. Некачествен ремонт?

Столичната община контрира: Всички е обновено, няма и тапи!
16 фев 2016 18:00, Василия Пейчева
25
Зелените релси на "Руски паметник" в кал. Некачествен ремонт?
Снимка: Dnes.bg

Няколко месеца след ремонта на "Руски паметник" в медийното пространство се появяват информации, че състоянието на новия участък не е добро. Граждани съобщават, че има счупени и липсващи плочки, а прочутото зелено трамвайно трасе е кално и не съвсем зелено.

Още по темата

"Насочваме вниманието към "Руски паметник", защото смятаме, че това е поредният некачествено изпълнен проект от страна на Столична община. Говорим за проект, за задание, за самото изпълнение, за използваните материали и за поддръжката", обвини Христо Илиев от гражданската инициатива "Спаси София" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той разказа, че гражданската инициатива се е допитала до международни експерти, които изразили съмнение за качеството на изпълнението на проекта.

"Има проблем както в бетонната основа на трамваите, така и в поставянето на самите трамвайни релси към бетона. Има проблеми в арматурата, в изолацията. Това са притеснителни забележки, които започнаха и да се проявяват. Вече зеленото трасе не изглежда особено зелено, което не се случва в Западна Европа дори и посред зима. Столична община скри проекта от гражданите и доказа, че не работи в партньорство с тях", критикува още Христо Илиев.

Инж. Васил Начевски, директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична община, уточни, че ремонтът на "Руски паметник" има 5 години гаранционен срок, при който изпълнителят е длъжен да поддържа обекта в изправност.

Той допълни, че новата организация на движение вече намалява задръстванията и ефектът се вижда.

"Тука преди не можеше да се минава - имаше деформирана настилка, пропадания, задръствания.  Всичко се подмени - водопроводи и канали. Има и ново улично осветление, има нова организация на движение, преместиха се и трамваите", отчете инж. Начевски.

Зелените релси той подчерта, че са експериментален участък и снегът също е оказал влияние върху тревната настилка.

"Преминаването на автомобили през зелената площ също нарушава целостта на настилката", отбеляза експертът.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

4737 гледания   |  Още видео


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Какво общо има качеството на ремонта с прасетата, които обикалят столицата и си мислят, че като видят тревичка някъде задължително трябва да минат с барутника върху нея...
12
1
 
8
 
! Отговори
Б. БОРИСОВ преди 2 години
Пак ще има повод да се режат лентички
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12

Винаги ще се намери някой 3-ен Хаш (Н), спор няма!

Но не забравяй, че всяко начинание си има инвеститор - и тъй като той е човекЪт с парите, обикновено се налага неговата гледна точка, а не както е предложено за разумно, логично, съгласно практиката и т.н.
10
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ е дъ бест! преди 2 години
Боко+Фандъка=Руски паметник :)
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До HEX

защото в големия брой случаи се оказва, че натвореното е резултат от творческото виждане, спестовността и особеното чувство за хумор на изпълнителя, което най-често не кореспондира с първоначалната концепция, но за сметка на това строителството се изпълнява при всякакви неблагоприятни условия : ниски температури, горещо време, пороен дъжд, сняг и т.н. без да се полагат елементарни грижи и да се осъществява някакъв макар и формален контрол на изпълнението на работите и работния процес
8
1
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 2 години
Отговорът на Столична обшина е като в онзи виц от времето на соц-а, дето американците питали руснаците колко гори новата Волга, а руснаците вместо да отговорят питали; "А вие защо биете негрите?".
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в Саарбрюкен от 20 години. Тук има 30 км. трамваен релсов път който е озеленен преди повече от 30 години. Когато преди 20 години дойдох в града и видях озеленените релси си помислих че наскоро са правени. Но се оказа че бяха правени преди много време.Така е направено озеленяването че под самата трева лятно време блика вода която полива тревата. И през зимата и през лятото тревата е винаги зелена. Поради недобросъвестни имигранти има шипове които не позволяват коли да минават през тревата.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "до 10"
Е то краденето е основната причина и се знае, ама аз исках да засегна и темата с проектантите, че и там има доста некадърници, дето само вземат пари. И тяхното е вид крадене и усвояване.
5
3
 
7
 
! Отговори
HEX преди 2 години
И защо винаги проблема е некачествено строителство? Може да е некачествено проектиране.
4
11
 
7
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Аз лично съм много доволен от ремонта няма тапи хубаво се минава,а доколкото това че хората не харесват Фандъкова си е лично техен проблем вижда се какво прави все нодоволни сме еииии нямамаме угодия
3
2
 
20
 
! Отговори
Хм преди 2 години
за тапи не знам, обаче всеки път като трябва да мина оттам се кръстя... абсолютна простотия с трамвая направиха - като тръгна да излизам с колата от кръговото към НДК - другите коли ли да гледам, за трамвая ли да гледам, пешеходната пътека ли да гледам...
2
1
 
32
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Столична община са уникални събирачи и уреждачи. Вижте последното им изобретение: ще назначават гл.експерт по "Отчуждаване и обезщетяване" в тяхната строителна дирекция и това няма да е строителен инженер или архитект, а забележете "специалист по електротехника, електроника и автоматика" ! Хващам бас, че е поредния случай на
1
0
 
29
 
! Отговори
отново ремонт преди 2 години
До журналистите отидете и снимайте цариградско при спирката на окръжна болница и в двете посоки пукнатините по новото покритие вече са по два пръста широчина . Мисля си какви ли ще са на пролет все пак още е зима и предстоят снегове и студове.