Половин Студентски град без улично осветление

Престъпленията "на тъмно" в района растат
16 мар 2016 08:33,
6
Половин Студентски град без улично осветление
Снимка: flickr

48,7% от уличното осветление в Студентския град не работи. Това показват резултати от проучване на Инициативния комитет на Софийските студентски съвети и партньорите им от младежката инициатива "ПодЛЕЗНО", цитирана от вестник Монитор. Според данните други 45,2% от осветителните тела в района пък са неефективни.

През последните три години са регистрирани повече от десет случая на насилие и криминални прояви в зоните "на тъмно". В началото на месец март студенти стартираха първа кампания под мотото "Студентски град – на светло" с цел популяризиране на инициативата.

В понеделник в Ректората на Софийския университет ще се проведе среща на тема "Осветлението в жк. "Студентски град". В събитието ще участва местната власт, както и студенти, част от инициативен комитет на студентските съвети на висшите училища в София. В него участват студенти от Софийския университет, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Химикотехнологичния и металургичен университет, Медицинския университет, Техническия университет и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Юрдан преди 8 години
Студентски град е най-голямото престъпление на Фандъчка и Диков. Продължавата да строят.Данчето да стане и да каже какво са предприели.Там БАРОКО коля и беси и не случайно по изоборите навсякъде по неговите обекти има плакати на герб
1
0
 
1
 
! Отговори
софиянка преди 8 години
Ами то цяла София е без улично осветление!!!! Само около НДК светят лампи. Миналата седмица пътувах късно вечерта по Цариградско - нито една лампа не светеше!!! От разклона за летището до Орлов мост - пълен мрак. И това е основна пътна артерия.... Да не говорим за малките улички. там си е непрогледен мрак!