8-годишни ромчета пребиха и ограбиха дядо в "Люлин"

Децата се оказаха стари познайници на полицията в София
18 апр 2016 16:30,
173
8-годишни ромчета пребиха и ограбиха дядо в "Люлин"
Снимка: архив, Bulphoto

Две момчета на 8 г. и две момичета на 9 и 10 години са задържани заради грабеж на възрастен столичанин, съобщиха от МВР.

Децата са ромчета, живеят в незаконния катун на ул. "Суходолска" в София. Регистрирани са в МВР за кражби.

През октомври 2015 г. 61-годишен мъж от кв. "Люлин" подал сигнал, че е ограбен, докато се прибирал вкъщи от работа и минавал по обичайния си маршрут.

Малко след 22 часа човекът бил нападнат от група деца. Съборили го с удари на земята и продължили да го налагат.

Ударили го с кол по главата, ритали го по цялото тяло. В суматохата издърпали от ръцете му мъжка чантичка и побегнали. В нея имало стотина лева, лични документи и телефон.

Оказало се, че извършителите са деца от катуна на ул. "Суходолска", регистрирани за кражби преди това. Те са малолетни и не могат да носят наказателна отговорност.

Разпитани са от инспектори в Детска педагогическа стая и са предадени на родителите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
Деградация преди 8 години
Кошмарно расистко нападение, извършено от малолетни тъмнокожи рецидивисти. Както се разбира, не им е първото, и вероятно няма да им бъде последното. Причините са много - на първо място никой не ги наказва, защото "не носели отговорност", значи все едно им казват - правете каквото искате. И те го правят. На второ място кварталът в който е катунът, не реагира, страхувайки се от расистки отмъщения и наказания от страна на властта за саморазправа. Резултатът от 1 + 1 прави 2, не е за учудване.
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да казвам ли кои винаги се возят без билети в градския транспорт, чакат за помощи и отказват да работят за заплати, далеко надвишаващи възможностите и способностите им?Но пък като изнасилват, грабят и убиват възрастни хора, че и не само възрастни - мълчите.Като някой от тях отнесе някой шамар - веднага става голям панаир!Да попитам: ЗАЩО МЕ ДИСКРИМИНИРАТЕ, като ме карате да храня хора (съмнително е дали са такива), които ме крадат, бият и убиват?!Кои сте вие, за да го искате това от мен?
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си е чиста проба геноцид....Ха сега да видим тези, които така вият в последните дни какво ще кажат. Предполагам, че ще си мълчат, чакайки на някой пак да му писне и да завърти някой шамар на някой крадец, че да почнат пак да вият.Не знам защо по тоя начин искат да предизвикат размирици.
79
0
 
5
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
Колко пъти го удари по главата моито момче? Ааа това не е хубаво, обещай че вече няма да правиш така.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са медиите сега? Нещо не виждам отразяване на случая.Обаче когато някой българин е ритнал едно *** един, два пъти, следва нон-стоп, "ЖЕСТОКО пребито ромче who dindu nuffin."
77
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Расизъм - бял да мрази цветнокож. Съжителство - цветнокож да коли, беси, бие и ненавижда бели.Из тълковния речник на толерастията.
76
0
 
33
 
! Отговори
Коняче преди 8 години
Когато българин набие ром си е дискриминация, а когато група "ромчета" пребият възрастен българин и го ограбят си е "особености на етноса" и ако на българите не им харесвст тези особенности са растсти,насаждат ксенофобия и дискриминация..Бъдете толерантни към особеностите на етноса и когато искат да ви ограбят просто си дайте всичките пари и даже отидете при бързи кредити и изтеглете заем и тях пари им дайте иначе....сте расисти!
75
0
 
31
 
! Отговори
някой2 преди 8 години
Тази новина някак си я нямаше във вечерните новини?!Битите възрастни българи не са добри новини и потенциални гласоподаватели,но друго е ром да е набит!Къде са БХК и Евророма?!
74
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Закрилата на детето къде дреме,че не ги изземе от родителите,като не могат да ги гледат и възпитават?Или се самосезират само,ако някой набие ромове?За такова престъпление при Т.Живков,родителите щяха да лежат в затвора.
73
0
 
25
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До ЙовоИ като завършек на тази публикация да добавим и че след излизането от ТВУ не само ставаха кротки като ангели но дори откриваха неподозирани таланти в себе си...
72
0
 
20
 
! Отговори
Ей Цацаров преди 8 години
Защо "старите познайници" не за някъде в затвор или изправителен дом. Защо рецидивисти с десетки престъпления са на свобода, а не след третото престъпление да са за минимум 10 години зад решетките и бачкащи в полза на държавата. Искат или не искат да бачкат и да си изкарват хляба там. ЗАЩО ?! Дали изобщо четеш това и знаеш ли мнението на хората. Или си гледаш джоба да е пълен и това е....
71
0
 
47
 
! Отговори
кажи Цацаров преди 8 години
Сега Баки Хюсеинов, зам.-председател на КЗД, ще се заеме ли със случая както с битото от Ангел ромче.Или това с побой и ограбване на българин си е в реда на нещата?
70
35
 
2
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Е какъв пък ще е тоя мъж, здрав, прав 61-годишен дето ще се остави 4-годишни дето не могат да гледат още да го ритат в главата?!?
69
0
 
44
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Миличките. Какво "мисли" Евророма и "лидера" и Цветелин Кънчев? Да не са били гладнички, горкичките или пък, необразовани до там, че не са съзнавали какво правят? Да ги поосиновим? Или да им съберем помощи на тези "ромчета"? Къде са ни "правозащитниците"? А Хелзинските ***?
68
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са бъдещети убийци на баби и дядовци по селата и не само. Това са хората, които ще си купят шофьорски книжки и ще убиват нашите деца по пътищата на България. Много рано са научили занаята. А дали не е в кръвта им? Щом те не могат да носят съдебна отговорност, тогава техните родители в затвора. Там цъка бомба със закъснител, но управляващите си затварят очите. Когато ги отворят, ще бъде късно. А кой каза, че Ангел не е прав?
67
0
 
45
 
! Отговори
Йово преди 8 години
''Оказало се, че извършителите са деца от катуна на ул. "Суходолска", регистрирани за кражби преди това. Те са малолетни и не могат да носят наказателна''. Утре като убият пак няма да носят отговорност защото са малолетни. По времето на комунизма наказателната отговорност я носеха родителите а децата отиваха в ТВУ(Трудово Възпитателно Училище) там ги превъзпитаваха по демократичен начин наречен БОЙ. ЕФЕКТА БЕШЕ ПОРАЗИТЕЛЕН след като излязат от ТВУ-то много от децата бяха кротки като ангелчета.
66
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хмммм, живеели в НЕЗАКОНЕН КВАРТАЛ (каквото и да е това???), но са РЕГИСТРИРАНИ В МВР!!!!Е това са бъдещите гласоподаватели......Мильовците вместо да пушат и да врякат против ранното пенсиониране що не вземат да се разходят до незаконния квартал, че да си приберат гласоподавателите?
65
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са Евророма и БХК сега :)?
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алоооооо модераторския -спиш бе !!!!! някъв чингел ще ми обижда българите ,ай задействай си бутона -делит че да не снимам страницата как тук се разпалва расизъм на етническа основа
63
0
 
19
 
! Отговори
do 85 Ферад преди 8 години
Фераде, питай баща си по бай Тошово време как си знаеше мястото и имаше ред в държавата. Според мен ти си българин и не знаеш друг език толкова добре. Защо се правиш на анимационен герой? Знаем как да се отнасяме с вас, но в момента управляващите ни са се продали на САЩ и ръцете ни са вързани.