С гей парада България се развивала откъм европейски ценности

Едва 24% от правата на хомосексуалистите у нас са защитени
16 юни 2016 18:30,
279
С гей парада България се развивала откъм европейски ценности
Снимка: Reuters, архив

"София Прайд" е събитие, което показва, че България се развива в посока на европейските ценности. Това коментираха организаторите на събитието пред BTV.

По данни на организаторите на парада, въпреки че България е светска и правова държава, едва 24% от правата на хомосексуалистите са защитени. Така например държавата не признава техните семейства, не полага и усилия да ги защити от хомофобски престъпления и домашно насилие.

Провеждането на "София Прайд" на Задушница, което беше остро разкритикувано от църквата, не е провокация, категорични са организаторите. Те обаче не пропуснаха да напомнят, че живеем в светска държава и както зачитат правата на религиозните общности, така и религиозните общности трябва да се съобразят с тях.

На различно мнение обаче е Петя Георгиева, която е сред организаторите на шествието "Да запазим децата от разврата". "Конституцията не нарушава правата на гей обществото (...) законодателството им дава право на завещание", обясни тя.

Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности" отбеляза, че даже в общества, които отдавна са приели хомосексуалността за норма, това не е помогнало по никакъв начин на ЛГБТ хората да се чувстват по-добре.

"Тези гей паради не са изява на цялата хомосексуална общност. Тук става дума за малка група извратени и побеснели педали, финансирани от различни международни организации. Зад тях в България стои Българският хелзинкски комитет", обяви националистът Боян Расате.

Той разкритикува пасивността на обществото по темата, като посочи, че всяка година едни и същи хора единствени организират акции срещу гей парада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
3
 
8
 
! Отговори
Том преди 7 години
До американА относно "нормалните" - западния тип феминизирана жена не е нормална, тя е изродена и изопачена. Нормалната жена от древността до наши дни във всички общества незасегнати от западното морално разложение е следната - жени се рано и познава само един мъж, ражда много деца и е добра съпруга, домакиня и майка, покорна е на съпруга си и го уважава само защото и е мъж. Западния тип жена е блудница, невярна, няма деца, лъжлива, егоистка, нагла и с претенции, изоставяща мъжа си и т.н.
163
3
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Том 210:Ми щом си толкова достоен, лъскай си бастуна на спокойствие, понеже некоя ще вземе да ти откаже и ще те прати ревнал в лудницата на лечение.
162
2
 
4
 
! Отговори
Том преди 7 години
До американДа точно така ще "нарани мъжкото ми достойнство", можеш да го наречеш самоуважение, чест, осъзнаване на собствената ти стойност като човек и т.н. За да имаш такова (достойнство) трябва да си човек който се ръководи от принципи а не от страсти като животните. Има много мъже животни които нямат мъжко достойнство, самоуважение и са готови да се унижават по всякакъв начин, да лъжат и да играят игрички за да се намърдат в леглото на някой осъществявайки комплексите си за молоценност.
161
1
 
0
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Том:Ще нарани мъжкото ти достойнство ? Бе ти много чувствителен, бе, да не си на парада в събота?А с "недостъпните" не си заслужава да се губи време - оли са лесбийки, или фригиднка или със силно чувство за многоценност. Във всеки случай за всяка подобна има поне една нормална с която няма да си губиш времето.
160
1
 
2
 
! Отговори
Том преди 7 години
До 204Аз а и много други мъже - жени не искаме да "ухажваме" и на игрички и недомлъвки не ни се играе. Да не говорим и за наглите им претенции и изисквания. Жената да покаже отношение и да внуши, че е заинтересована и да го каже, едва тогава мъжа може да направи следващата стъпка и да я покани иначе не. Ето и тая "никоя" - сума ти претенции, надменност и злоба и чакане мъжа да свърши всичко а тя никакво покритие и после нямало желаещи и мъжете се "страхували".
159
1
 
3
 
! Отговори
Том преди 7 години
До 204Не съм бройкаджия, игрите и свалките, драмите и изневерите, "ловуването" се играят от хора които са незрели, лицемери, лъжливи, несигурни, измамни и неуверени. Жени които очакват мъжа да ги сваля - много им здраве, такива почти не останаха и или са бройкаджии които не се задържат с никоя или още не са се опарили от женската надменност и грубост, като ги отрежат болезнено 2-3 пъти и ги накарат да се почувстват глупаво ще им мине мерака за постоянно.
158
2
 
2
 
! Отговори
Том преди 7 години
До някоя 146Да ти отговоря защо мъжете не желаят да ухажват жените (поне тези които си струват, които са 1/20 или 5% от всички). За мен, както и за много други мъже е унизително да ухажвам жена и да се правя на клоун за да я впечатлявам и още повече да рискувам някоя да ме отхвърли или да ми играе номера, това би наранило мъжкото ми достойнство което ми е твърде скъпо. Ако някой иска да е с мен да ми покаже по недвусмислен начин симпатиите, заинтересуваността и желанието си към мен.
157
1
 
2
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Понеже сега в западния свят влияние имат слуги на дявола които са заразени с тези страшни грехове те се стремят чрез парите и медийните средства да влияят на хората и да ги скланят към тези извращения. Забележете, че както семейството е атакувано като институция и се промотира блудството, свободния и необвързващ секс, изневерите и разводите така се промотира и хомосексуализма и всякакви сексуални извращения. Всичко това идва от дявола чрез слугите му а целта е вкарването в най-тежки грехове.
156
1
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Откъде идва хомосексуализма? От дявола. В древността в Хаваанската земя е преобладавал култа към езическия *** ваал който по късно в Светите Писания е разкрит като дявола когато Господа Иисуса Христа идентифицира веелзевул като сатаната - княза на демоните. В гнусния езически култ са били много разпространени както храмовата проституция така и хомосексуализма, това са дела на дявола - гнусни и отвратителни. В езическия пантеон на паднали духове винаги хомосексуализма и проституцията са видни.
155
2
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
"Апостолски постановления" (7:2) "Не прелъстявай момчета, защото това нечестие е противно на природата и идва от Содом, който затова беше изцяло унищожен с огън, изпратен от Бога. Такъв да бъде проклет и всички хора да рекат: Амин".
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този прайд е по-зле. Хората са подразнени, че малцинствата правят мнозинството на маймуни. Един ден ще дойде точката на кипене, и точно гей хората ще пострадат, защото те винаги са в светлината на прожекторите. Не разбирате ли , че ви използват. Повече права така не получавате. Разделението става по-голямо.....Не е това начинът. Начинът е кадърни и успели хора да споделят ако са гей, а не само мрънкания и исканияАз съм кадърен и успял и няма да ходя на парада в никакъв случай!
153
3
 
6
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Гейовете да удариш с брадва през муцуните ще им е добро в сравнение с това което са. Няма по голямо нещастие за човека от това което са си избрали. Но те го носят гордо, плашат се само от ужаса да не останат незабелязани! Да им поднесем тази агония - да минаваме покрай тях без да ги виждаме.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В никоя западна християнска страна самите организатори няма да направят гей-парад по време на голям християнски празник.Това събитие показва отношението на гей-хората към православните традиции и към хорските традиции изобщо.Гейовете не са болни, те са хора с объркано суперего и обикновено не спазват общоприетите правила.Това е основната причина на гей да нямаш вяра.
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калинке-малинке, ти сигурно си от някой ка-тун, слънчице?!Съвсем сериозно:женените с деца, направте си прайд, че да видят младите кое е нормално!
150
1
 
3
 
! Отговори
новина преди 7 години
защо здравната каса не ги вкючи като заболявания и се лекуват както при соца и не се фишира че това е природно ,хем ще има повече пари за докторите и да се създават здрави и силни мъже а не дупковци,българи вие сте балканджии ,не се увлич1аите по тези контета европеци ,дето нямат нищо силно и мъжко в тях
149
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каква задушница?Трябва ви Нов Световен Ред на вас-няма живи и умрели, мъже и жени, всички сме едно и също унисексуално и ни живо, ни умряло същество.
148
2
 
1
 
! Отговори
ех преди 7 години
няма ли един да носи мъжки панталони и да повтори опита на този американец та да станем като в америка 53 на 50 нали копираме всичко ,трябва и малко да има фоеверки
147
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей тука баси набожните смешници..*** сектанти ходете се гръмнете и оставете хората да си живеят живота! Ко им харесва да се пляскат обратните ко ви бърка това? задушница-рамадан-***-секти само..престанете да ми се правите на дева мария и детелинката и вмирисана...ами си гледайте вашите наркоманизирани дечица който се напиват и плющят с който си искат на по 14 в дискотеките...
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата е ясна, вървим към Европа с голи дупета напред!
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С гей парада България се развивала откъм европейски ценностиСгрешили сте, вместо "Г" сте поставили "В". Моля да поправите грешката си!