Протест по вегански: Човешко с гарнитура

Протестиращите поискаха убийството на животно да е подсъдимо
21 юни 2016 21:43,
170

Снимка: БТА


Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Протестиращите "готвиха" момичета на Витошка, пише "24часа". 
Още по темата

Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. "Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот". Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. Като пример тя посочи протеина, който се намира в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения.

Според Карацанева витамините могат да се открият в растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета.

Попитана, защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
24
 
! Отговори
мадафака преди 7 години
Веганството е по опасно от шизофренията и трябва да се лекува принудително в специализирани клиники. Същото важи и за геювщината.
70
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 110Нещо си чел, някъде.
69
0
 
2
 
! Отговори
105 преди 7 години
109А знаеш ли кои хора са били канибали и кои са били изяждани? ''магьосниците'' шамана определя кой и къде е магьосника и селото отива да го убие и после изяжда по традиция. Има случай на канибализъм преди 6 години. Това се е практикувало на определени места, от определени хора и е било с религиозна цел.
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето, когато някои хора започнали да се отказват от канибализма, отношението към тях от останалите било подобно на днешното отношение на месоядците към вегетарианците.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На продуцентите на акцията им е ясно, че агресивността й има обратен ефект.Т.е. използват веганите, в наивността им, срещу тях самите.
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84Миличка, растенията са толкова живи, колкото животните. Доказано е, че комуникарат, водят борба за живот, имат нервна система и усещат болка. Направи си малко проучване, има доста учени и тестове на тези теми. Вегитарианството е начин на живот, не мода на кифлите и определено този начин на живот не трябва да се натрапва на другите хора. Казвам това като вегетарианец, този протест ми напомня религия на една държава с която половин Европа води война.
65
1
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Вегетарианците страдат по-често от рак, астма и психични заболявания от умерените консуматори на месо. Изненадващите изводи са на австрийски учени от университета в Грац, цитирани от в. Ди Велт. Доказахме статистически, че вегетарианците в Австрия страдат по-често от посочените заболявания, обяснява д-р Наталия Буркарт.
64
1
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
КОЙ разрешава тези гаври с хората? КОЙ се опитва да направи децата ни хомосексуални, вегани, друговерци и безмозъчни???
63
1
 
21
 
! Отговори
Хищник с права преди 7 години
Искаме пържоли, не искаме трева!!!
62
1
 
15
 
! Отговори
:-D:-D:-D преди 7 години
Веганите на съд! Оставиха горките агънца-багънца гладни. Изядоха им храната. Сега на багънцата им идва сами да си теглят ножа от глад.
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля . не убивайте беззащитните чушки и домати. Забранете убийството на растения
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човек е ял месо и се е обличал с кожи откак свят светува, сега на някой решил да променя природата....нали сме в 21ви век ... дайте да се тъпчем с хапчета
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди около 2 години взех в къщи за около 10 дена семейство вегани докато си намерят свястна квартира. В хладилника винаги имам малко българска домашна луканка и филе елена. Понеже като е горещо не ми вървят, не бях ги докосвал. А като си тръгнаха нямаше нищо. После като ги бъзикнах ме помолиха да не им пиша във фейса за това ;)))Една друга мома пък я изхващах през нощта да рови хладилника и да ръба шпек ;)))Много се смути и ме помоли да не казвам на общите ни познати. Толкова за веганите.
58
1
 
7
 
! Отговори
Petar, NY преди 7 години
Само на мен ли някои от тия снимки са възбуждащи? :)
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги вегани, преминете на фотосинтеза, защото растенията също са живи и имат чувства, а освен това подяждате горките животни!
56
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Растенията не са живи. Животните са. Точка. Нека да не манипулираме с тези много важни неща!"Скъпи Анонимен 84, много се надявам, че изказването Ви е ирония и сърказъм по темата с хаховците, а не твърдение за истинност.
55
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
кво стана някой се опитва да ми отнеме пържолката и да ме остави на салатка?
54
1
 
11
 
! Отговори
Не разбирам преди 7 години
Хубаво де, ама защо ги готвят с дрехите?!?
53
1
 
14
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
Тези не бяха ли миналия месец на "Витошка"? Или са от друга конкурентна група? Трябва да се пита Фъндъкова на какви документи е разрешила пърформънса?
52
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Растенията не са живи. Животните са. Точка. Нека да не манипулираме с тези много важни неща!