Блокаж в "Лозенец": 300 метра по уличка за час!

Резултатът от ремонта – нерви, задръствания и ожулени коли
14 юли 2016 13:30, Криси Табачка
28

Резултатите от малка двупосочна улица. Снимка: Dnes.bg

Ремонтните дейности в квартал "Лозенец" и преустройването на пътното движение се оказват истински кошмар за преминаващите през столичния квартал. Дори и в отпускарския сезон.

В края на миналия месец бе затворена една от най-натоварените и стръмни улици в тази част на  София – ул. "Богатица", а очаквано, това предизвика блокиране, задръствания и недомислици.

Единствената проходима улица в този район се оказа ул. "Димитър Хаджикоцев", която до днес с един завой отвеждаше до бул. "Арсеналски".

Тази сутрин промените отново са налице - живеещите в квартала осъмнаха неприятно изненадани - еднопосочната улица, позволяваща излизането на централна пътна артерия, бе затворена изцяло. Това наложи преминаването по отсечка до следващата пряка, което се казва абсолютно невъзможно.

Паркиралите коли от едната страна на малката "Димитър Хаджикоцев" заемат половината улица и не позволяват преминаването на повече от един автомобил.

Съответно, промененото двупосочно движение по еднопосочна улица дава резултат - нанасяне на щети по паркираните автомобили, много напрежение и около 40 минути за преминаване на участък от около 300 метра.

Единственият възможен начин за разминаване е качването по тротоара или просто смяната на маршрута.

Изцяло промененото движение се обозначава с едва видим знак, обръщането на посоката в еднопосочните улици обърква шофьорите и предизвиква напрежение, а нанесените щети са почти на всяка една кола, преминала през този участък.

Ремонтните дейности по улица "Богатица" се очаква да приключат в края на годината, ако графикът бъде спазен.

До тогава – по-добре избягвайте преминаването през тази част на "Лозенец", защото в противен случай ще се наложи да ремонтирате колата, да преминете поне през няколко скандала или и двете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
3
 
! Отговори
А защо не метрото? преди 7 години
Да имат метро, а да ползват колите си... Безумие. Заслужават си задръстванията и загубените часове време.
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво ме занимавате с "аристокрацията" в Лозенец, която, видите ли, горките, да ги ожалиш, имали проблеми със задръстванията.. Цял квартал като Дружба трябва да гази полето за да стигне до метрото и никой не казва каква недомислица е, ама нали е Дружба - там плебса да мре в кофите.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се вдигнат данъците на колите поне двойно и който няма парко място да няма право на автомобил както е много места където съм ходил
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Посочи ми един район в София, където не шарят кариоки и ще те номинирам за Нобелова награда ! Прочее, бразилците правят бели надалеч от жилищата си.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаххаха баровците в Лозенец не могат да си ползват лятото поне крачетата а? Ама то се знае че всеки *** домъкнал се в софЕата точно там се цели а *** си има "стил" задълже с колицата....
17
11
 
4
 
! Отговори
софийски селянин преди 7 години
Живея в панелка Дружба 1. До блока ми над 50 декара зелени площи + езеро. места за паркиране колклото щеш. Е, наблизо има три блока с кариоки, но къде в София ги няма. Нашите бразилци си пазят териториторията и не пускат пришълци. И пари да ми дават в Лозенец не отивам.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-обичам такива като номер 14 и 15 - нищо не разбират, но ръсят истини от последна инстанция.
15
9
 
20
 
! Отговори
ист преди 7 години
Софиянец иска ремонт на улицата, защото е с дупки.Започва ремонт. Софиянец е недоволен, че не може да отиде с колата си до спалнята.Софиянец иска да се почисти уличката от сняг, но не си мърда от завзатото място да мине риначката. Софиянец пак е недоволен. Софиянец е оставил на село къща на два етажа с пристройка на земята. Роми мародерстват .Софиянец пак недоволен - откраднали му цървулите.Роми мародерстват. Софиянец пак недоволен- откраднали му цървулите.
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много *** статия - има ясен знак, че улицата е затворена за движение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *** парчета на принципа - ако няма стена не е затворена......................
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами пак гласувайте за Фандъкова- то не остана улица неразкопана в София. Само много наивен човек може да си мисли, че ремонтите са заради хората, да им е по-удобно. Реално се крадат колосални суми, и явно има много за крадене, защото улици се затварят поголовно, лакомията е огромна и даже не искат и да почакат да ги правят ремонтите поне един след друг. Явно трябва да се краде сега, а ние как ще се придвижваме- нас кучета ни яли.
12
3
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Не си прав. Живея в района на Джейм Баучер и мога да кажа че последната сграда която построиха в радиус 4 пресечки от моя блок беше 1991г., и въпреки че няма нови сгради паркирането е ад. И не е заради липсата на паркоместа, а защото всеки на 18г. има личен автомобил, а в този квартал гаражи почти няма, или са направени на бараки. От общината да проверят всички гаражи в София и който не го ползва по предназначение да си плаща като за жилище.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХмИначе как ще сложат в джоба си 60% комисионни. Това са цели 6 месеца, много работа, много пари. Бре бре !
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХмИначе как ще сложат в джоба си 60% комисионни. Това са цели 6 месеца, много работа, много пари. Бре бре !
9
6
 
32
 
! Отговори
Ники преди 7 години
В София с кола е много тегаво, аз от 2 години съм с колело и пеша - много по-добре ми е.Свалих около 8 килограма, а от колата само от разходи съм спестил над 3 бона.
8
5
 
18
 
! Отговори
dsdsad преди 7 години
Ами не паркирайте там, тупани!
7
5
 
35
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Цялата скапана 'нова генерация тузарчета' се пренесе в Лозенец, един прекрасен софийски квартал допреди 10-ина години. Сега прилича на един бетоно-кирпичен мраморен нужник, дето хората си излизат на терасата да пият кафе, погледнат нагоре към синьото небе, после напред и през терасата, подавайки ръка, се здрависват със съседа от другата страна.... А колите се паркират и в кофите вече... Иначе там нема селАни, мне, ич....
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В "Луксозенец" се ходи само по работа и задължително пеш. Това беше хубав квартал докъм 90-та. Откакто се застрои подобно черноморието за да има къде да си купят апартамент поредните гости на столицата е отврат. В т.ч. и откъм обитатели.
5
2
 
28
 
! Отговори
СалвадорДалиВали преди 7 години
Аз пък не живея в Лозенец, а в Захарна Фабрика и съм си супер. Още по-добре ще съм, като отида да живея в Дупница. А най-добре е да пукна...
4
5
 
54
 
! Отговори
Хм преди 7 години
6 месеца ремонт на квартална уличка?! Евала ГРОБ, евала Фандупка - те така се усвояват пари!
3
2
 
43
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Защото най-глупавите хора в България правят пътищата!!! Няма елементарно планиране и мисъл за хората!!!